Αγγλοφωνο ευρωπαικο πανεπιστημιο για μουσικη

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Θα ηθελα πληροφορίες για ευρωπαικο αγγλοφωνο πανεπιστημιο για συγχρονες ή τζαζ μουσικες σπουδες με εμφαση στα female vocals.

Δεν έχω ο ίδιος κάποια εμπειρία, παρά μόνο ό,τι έχω διαβάσει στο Internet. Πιο πολύ έγραψα για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην κόρη. Μπράβο που την στηρίζετε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δες στο Deree τι έχουν πριν κοιτάξεις την ξενιτιά, αν δεν έχει σημασία η επαγγελματική αποκατάσταση έχουν κάποιο τμήμα για εσένα

Δεν έχω ο ίδιος κάποια εμπειρία, παρά μόνο ό,τι έχω διαβάσει στο Internet. Πιο πολύ έγραψα για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην κόρη. Μπράβο που την στηρίζετε.

Ευχαριστώ Μπιλ. Νομίζω όλοι το ίδιο θα κάνανε

Δες στο Deree τι έχουν πριν κοιτάξεις την ξενιτιά, αν δεν έχει σημασία η επαγγελματική αποκατάσταση έχουν κάποιο τμήμα για εσένα

θα ρίξω μια ματιά.

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι κάτι που προσωπικά το έχω εξ αρχής ...στα αζήτητα.

Υπάρχουν καλά σχολεία στην Ολλανδία και ίσως κάποιο απο τα παιδιά που έχουν πάει (και είναι αρκετά) να μας έλεγαν κάτι, αν και εχω ακούσει τα καλύτερα. 

To Codarts είναι γνωστό αλλά και σε σελίδες όπως αυτή καλό είναι να ψάξεις.

Υπάρχουν καλά σχολεία στην Ολλανδία και ίσως κάποιο απο τα παιδιά που έχουν πάει (και είναι αρκετά) να μας έλεγαν κάτι, αν και εχω ακούσει τα καλύτερα. 

To Codarts είναι γνωστό αλλά και σε σελίδες όπως αυτή καλό είναι να ψάξεις.

ναι είναι κι η Ολλανδία μέσα. Γι αυτό είπα αγγλόφωνα

Δεν έχω γνώση για μουσικά τμήματα σε Ολλανδικά πανεπιστήμια, αλλά σπουδάζω σε Ολλανδικό πανεπιστήμιο και είμαι υπερευχαριστημένος με επίπεδο σπουδών, οργάνωση, εξυπηρέτηση σε τυχόν προβλήματα, κλπ. Πραγματικά δε θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω.

Δεν το έχει η κόρη το γερμανικό όπως εσύ;

Το κόστος ζωής και σπουδών στο χωριό μου είναι το 1/4 σε σχέση με οτιδήποτε στην Ολλανδία ή Αγγλία...και το πανεπιστήμιο είναι φοβερό.

https://www.udk-berlin.de/en/university/jazz-institute-berlin/
δυστυχώς όχι. Είναι της αγγλογαλλικής...

Δεν έχω γνώση για μουσικά τμήματα σε Ολλανδικά πανεπιστήμια, αλλά σπουδάζω σε Ολλανδικό πανεπιστήμιο και είμαι υπερευχαριστημένος με επίπεδο σπουδών, οργάνωση, εξυπηρέτηση σε τυχόν προβλήματα, κλπ. Πραγματικά δε θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω.

ε, είσαι που είσαι για κάνε καμιά ερώτηση... Δε χάνουμε τίποτα.

ε, είσαι που είσαι για κάνε καμιά ερώτηση... Δε χάνουμε τίποτα.

Στην Ολλανδία τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, τα Research Universities (όπως αυτό που είμαι εγώ) και τα Universities of Applied Sciences. Στα δεύτερα μπορεί να βρει κανείς τμήματα μουσικής και δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό που να είναι σε τέτοιο πανεπιστήμιο.

Τον Φλεβάρη γίνεται κάθε χρόνο μια έκθεση, η οποία λέγεται "Study in the Netherlands" και έρχονται εκπρόσωποι από όλα τα πανεπιστήμια. Φέτος λογικά θα γίνει με Zoom, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ρωτήσετε κάποιες πρώτες ερωτήσεις.

Εγώ όταν ήταν η ώρα να δω τι θα κάνω με το Master, τα έψαξα όλα μόνος μου, μπορεί να βρει κανείς άπειρες πληροφορίες online για να πάρει μία πρώτη κατεύθυνση. Google, YouTube, Reddit, υπάρχουν παντού πανεπιστημιακές κοινότητες με ανθρώπους πολύ θετικούς στο να βοηθήσουν. 

Πολυ δυσκολη εποχη τωρα με τον Covid. Η ολλανδια ειναι απο τις πιο δημοφιλεις χωρες σε ελλαδα. Αν μπειτε στη διαδικασια προτιμηστε κατι με τετραετη φοιτηση και κανονικο bachelor, ωστε να αναγνωριζεται παντου και να υποστηριζει ολες τις προοπτικες για περαιτερω σπουδες master κτλ. Το καλο με τις art studies στο εξωτερικο ειναι οτι ειναι αρκετα ανοιχτες, δηλαδη το παιδι μπορει να αρχισει και στην πορεια καταληγει ακριβως στο αντικειμενο αναλογα με το τι θελει.

H κατεύθυνση που θέλει το παιδί είναι πάνω σε jazz ή σε πιο pop-jazz πράγματα; Πχ είναι πιο πολύ για bebop ή πιο πολύ για φάση dirty loops;  

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η Αγγλία με το Brexit μόλις τα έκανε θάλασσα. Δεν θα υπάρχουν EU rates, επί της ουσίας τα δίδακτρα διπλασιάζονται, άρα βγαίνει εκτός ως δυνατότητα. Κρίμα...

H κατεύθυνση που θέλει το παιδί είναι πάνω σε jazz ή σε πιο pop-jazz πράγματα; Πχ είναι πιο πολύ για bebop ή πιο πολύ για φάση dirty loops;  

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η Αγγλία με το Brexit μόλις τα έκανε θάλασσα. Δεν θα υπάρχουν EU rates, επί της ουσίας τα δίδακτρα διπλασιάζονται, άρα βγαίνει εκτός ως δυνατότητα. Κρίμα...

το στυλ είναι περίπου εδώ

αν και κιθαρα παίζει ελάχιστα

πιό πολύ είναι προς τα εδω

και έχει γνώσεις πιάνου επιπέδου μέσης

Δυστυχώς τα δίδακτρα σε UK έχουν ξεφύγει απίστευτα και είναι και στενά τα χρονικά όρια για να πάρουμε απόφαση.

Συν το ότι αλλοι που ήδη πληρώνουν τα χρήματα αυτά έχουν κανει μισή χρονιά σε Ελλάδα με τηλεκπαίδευση και τώρα το ίδιο από εκεί...

Μάλλον προσανατολιζόμαστε για Ολλανδία....

To κορίτσι είναι σούπερ. 

Για την καλύτερη δυνατή βοήθεια στο θέμα Ολλανδία, καθώς και για ενδεχόμενη προετοιμασία, σου προτείνω να αποτανθείς στην Ειρήνη Κωνσταντινίδη. Εξαιρετική φωνή, και έχει περάσει από Ολλανδία. Προσωπικά έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς εκεί, αλλά για την εξειδικευμένη κατάσταση του vocal νομίζω ότι η Ειρήνη είναι ό,τι χρειάζεται.

Υπάρχουν επίσης αξιόλογα ιδρύματα σε Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία κτλ., αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι Αγγλόφωνα. Λογικά τα περισσότερα. Aν χρειάζεσαι πληροφορίες, μνμ.

Για την καλύτερη δυνατή βοήθεια στο θέμα Ολλανδία, καθώς και για ενδεχόμενη προετοιμασία, σου προτείνω να αποτανθείς στην Ειρήνη Κωνσταντινίδη. Εξαιρετική φωνή, και έχει περάσει από Ολλανδία. Προσωπικά έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς εκεί, αλλά για την εξειδικευμένη κατάσταση του vocal νομίζω ότι η Ειρήνη είναι ό,τι χρειάζεται.

Υπάρχουν επίσης αξιόλογα ιδρύματα σε Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία κτλ., αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι Αγγλόφωνα. Λογικά τα περισσότερα. Aν χρειάζεσαι πληροφορίες, μνμ.

ΟΚ θενκς

Αν χρειαστείτε κάτι για τα πιο πρακτικά, στείλε μου @dimsonic. Σε μερικούς μήνες -Covid επιτρέποντος- θα έχω εγκατασταθεί στο Amsterdam.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back