- Πόντοι
- 898
Για δειτε αυτό...
Το σκέφτηκα και εγώ σε κάποια στιγμή.Σαν μουσικοί μου αρέσουν και οι 2,αλλά το τελικό πακέτο δέν απευθύνεται σε εμένα και δυστυχώς,πρόκειται για μουσική που πάει μαζί με την εικόνα.συνηγορούν στο ότι αυτός ο άνθρωπος έμαθε να παίζει πρώτα σάζι και μετά ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο.
Και σίγουρα κανένα άταστο θα σου έχει πετάξει και μικροημιτόνια σε κάποιο πέρασμα.Ξαναέβαλα Cory Wong, τουλάχιστον εκείνος εκτός από ρυθμό έχει και μπάσο, και άλλα όργανα και μελωδία. Τελικά η εικόνα είναι τεράστιο κομμάτι των συγκεκριμένων παλικαριών
Μα άμα θέλω να ακούσω μπασοτύμπανο για ρυθμό βάζω κάτι τέτοιο. Το προτιμώ any day of the week and twice on SundaysΚαι σίγουρα κανένα άταστο θα σου έχει πετάξει και μικροημιτόνια σε κάποιο πέρασμα.![]()
σήκωσαν και τα χέρια για να μας δείξουν οτί κάποιος τους έκλεψε τα τρίγωνα πανοράματος,κάτι που πραγματικά γινόταν ανάρπαστο σε κάτι φοιτητικά live που έπαιζα σε νεαρή ηλικία,εκεί να δείτε μικροημιτόνια
Μα άμα θέλω να ακούσω μπασοτύμπανο για ρυθμό βάζω κάτι τέτοιο. Το προτιμώ any day of the week and twice on Sundays
υτά με μετακινούμενα τάστα όπως το sitar,σε διάφορες τεχνικές όπως το slide η τα σ
Μια μικρή ανακεφαλαίωση για το τί βλέπω,κατά την προσωπική μου άποψη,στα βίντεο που παρουσιάζει το συγκεκριμένο project και οι αναφορές από διάφορα μέσα,σαν πρωτοτυπία και the next big thing.
2 άριστα συγχρονισμένοι τύποι με χρήση looper και τροποποιημένη ταστιέρα που δείχνουν να παίζουν αρκετά χρόνια μαζί,αλλά όχι το συγκεκριμένο είδος,σίγουρα λευκοί με επιρροές από 70s πειραματικά μουσικά ρεύματα αλλά και μεταγενέστερα,εφάρμοσαν αυτήν την τεχνική παιξίματος μικροημιτονίων,που μα για όνομα του θεού,υπάρχει χρόνια τώρα σε όλα τα άταστα έγχορδα,σε αυτά με μετακινούμενα τάστα όπως το sitar,σε διάφορες τεχνικές όπως το slide η τα σηκώματα χορδής,σε πνευστά,ιδιαίτερα κουρδίσματα ακόμη και σε δέρματα κρουστών και τεχνολογικά εργαλεία όπως το pitch bend wheel σε ένα ψηφιακό πλήκτρο,stomboxes και μουσικά όργανα που είναι φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό.
Το οτι βασίστηκαν σε αναφορές σύγχρονων σχημάτων,αναφέραμε πρίν παραδείγματα και μάλιστα οι King Wizard έχουν και όνομα σε αλμπουμ "Flying Microtonal Banana" το οποίο πιστεύω οτί πυροδότησε και την βασική ιδέα του όλου θέματος,αφού εμφανίστηκαν αμέσως μετά,βρήκαν έναν καλό μάνατζερ/ομάδα που τους έντυσε σαν το αποτέλεσμα της διασταύρωσης του πινόκιο που μπήκε σε ζωολογικό κήπο και ζευγάρωνε με ότι έβλεπε μπροστά του,υπερτόνισαν την εν λόγο τεχνική ακόμη και αν δέν βγάζει σαφές νόημα,με αριστοτεχνικό ομολογουμένος τρόπο ωστέ να συμβάλει περισσότερο στο δέσιμο με την εικόνα,σήκωσαν και τα χέρια για να μας δείξουν οτί κάποιος τους έκλεψε τα τρίγωνα πανοράματος,κάτι που πραγματικά γινόταν ανάρπαστο σε κάτι φοιτητικά live που έπαιζα σε νεαρή ηλικία,εκεί να δείτε μικροημιτόνια,ενω κατάφεραν σε ένα κανάλι youtube με τους παραδίπλα από ότι είδα να έχουν μερικές χιλιάδες views,αυτοί να έχουν αρκετά εκατομμύρια,πραγματικά αποτελεί κατόρθωμα,αλλά όχι για μουσικούς λόγους.
Ενα βιολί δεν έχει τάστα, παίζει όμως απόλυτα μουσική οκτάβας
Δεν ξερω τι εννοεις "μουσικη οκταβας".
Αυτο παντως το κουαρτετο για εγχορδα γραφτηκε το 1964
Δε χρειαζεται να ακουσεις και πολυ ( δεν ειναι και ευκολο αλλωστε) για να καταλαβεις οτι ειναι χιλιαδες φορες πιο "προχωρημενο" και "τολμηρο" απο τα επαναλαμβανομενα κουτσοριφακια με παραπανω ταστα συνοδεια κατσαρολικων των λεγαμενων.
Ουδεν καινον υπο τον ηλιο, ΕΙΔΙΚΑ απο τυπους με πουα πατουσες και μυτες του Αρκα. Ζησαμε ηδη τον επιθανατιο ρογχο του ροκ με τους Nirvana, πλεον απλως βλεπουμε και τη σηψη του σωματος του.
O ατονικός συνθέτης που μου έβαλες -και ομολογώ δεν τον γνώριζα, συνθέτει σε μουσική οκτάβας -το αποδεικνύει εξάλλου και το πεντάγραμμό του, αλλά ατονικά, δημιουργεί δηλαδή φαλσέτα, διαφωνίες και διακροτήματα ανάμεσα στα διαστήματα της οκτάβας.
Καμια απολυτως σχεση.
Εδω μια αναλυση του εργου
Στην ενοτητα microtonality μπορεις να δεις πως χρησιμοποιει τα τεταρτα του ημιτονιου.
Και "μουσικη οκταβας" δεν υπαρχει σαν ορος. Αυτο που εννοεις λεγεται διατονικη μουσικη.
Η παρτιτούρα του όμως τι σου λεει?
Η παρτιτουρα του, ακομα και στο thumbnail, μου λεει οτι εχουμε ενα φα διπλοκαγκελοδιεσηκαι ενα λα διπλομαυρισμενοματιυφεση
οποτε οποιος εχει στοιχειωδη επαφη την ψηλιαζεταιαμεσως τη δουλεια.
Τωρα σοβαρα, περιμενεις οτι τα ψυχακια του 20ου αιωνα περιμεναν τους τυπους με τις πουα πατουσες για να ψαχτουν με μη- διατονικες κλίμακες; Ή οτι θα εμεναν σε τροπικες φορμες μεσαιωνικων πολιτιστικων προιοντων; ΦΥΣΙΚΑ και εχουν ψαχτει και προς αυτην την κατευθυνση, και το σημαντικοτερο, τις (δυσ)αρμονικες προεκτασεις της. Εκει ειναι που κρυβεται το προχωρημενο και το διαφορετικο, και οχι φυσικα σε ευκολοχωνευτα ριφακια και vamps με καποιες εξτρα spicy νοτες.![]()
Αυτοί όχι μόνο το έκαναν, αλλά κάνει και κροσόβερ επιτυχία πέραν προσδοκίας.
Αυτό ακριβώς! Γιατί τέτοιος αρνητισμός/μηδενισμός ρε σεις; Σε κάποιους αρέσουν, σε άλλους όχι, σε κάποιους άλλους ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Γούστα είναι αυτά. Από μένα είναι ναι και ξέχωρα από την εικόνα τους μου αρέσουν και μουσικά!Για μένα, αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με αυτούς τους τύπους είναι ότι έγιναν ξαφνικά viral σε μια εποχή που στις πλατφόρμες κυριαρχεί η εμετικά easy listening κονσέρβα τύπου Taylor Swift. Ενώ οι ίδιοι παρουσιάζουν μια οπτικοακουστική πρόταση που είναι η επιτομή του παράδοξου.
Αν έχουν κάποια διάρκεια στο χρόνο και η δημοφιλία τους δεν είναι απλά προϊόν σοκ που σύντομα θα παύσει, τότε ίσως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ' ό,τι προσωπικά τουλάχιστον νόμιζα.
Ο κιθαριστας και ο ντραμερ απο αυτο το project ειναι οι Angine de Poitrine: