theoctapus είπε:
Δεν μπορείς να βάζεις το ebay σαν σημείο αναφοράς για δύο λόγους, 1) κάποιοι δεν ασχολούνται με το ebay και γι' αυτούς οι τιμές που παίζουν εκεί δεν τους λένε και πολλά, και 2) στο ebay μπορείς να βρείς την χαμηλότερη τιμή ενός προιόντος στον κόσμο, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από κάποιον στο noiz να μπορεί να ανταγωνιστεί όλη την παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων.
Προσωπικά αν πούλαγα κάτι και μου έλεγε ένας υποψήφιος αγοραστής ότι στο ebay το βρίσκει φθηνότερο θα του έλεγα το αυτονόητο, "πάρ' το απ' το ebay τότε"
+100
Μισό ρε παιδιά. Άλλο το ebay άλλο το alimpampα (και οι 40 κλέφτες) και άλλο το κάτι "άλλο". Κάθε πράγμα είναι διαφορετικό. εκτός αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το ebay buyer's protection οπότε , πάσο, δεν έχουμε να πούμε και πολλά.
Επίσης, σε περίπτωση που σας διέφυγε, στο ebay αγοράζεις και καινούρια πράγματα, όχι μόνο μεταχειρισμένα. Τιποτα δεν αποκλείει μια επιχείρηση που έχει online store να έχει και ebay store.
Καμία απαίτηση δεν έχω από κανέναν και εννοείται ότι αγοράζω σε τιμές ebay, είτε εντός του Νοιζ είτε εκτός -απεύθείας δλδ από το ebay.
Οπότε το "πάρτο απότο ebay τότε", μόνο ως κακόβουλη παραίνεση μπορεί να ειπωθεί. Διαφορετικά, αν ο υποψήφιος αγοραστής-θυμα σου είχε τη δυνατότητα πιστωτικής, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να σου γράψει με παράπονο "μα γιατί το δίνεις διπλάσια τιμή από όσο όλος ο υπόλοιπος ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ;". λολ
Τελικά, αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ, δεν είναι αυτή καθεαυτή η υπερκοστολόγηση (θα μπορούσε κάποιος να πει ακριβώς αυτό: "το αγόρασα τόσο, πολυ ακριβότερα, λυπάμαι να το δώσω λιγότερα κ.λπ") αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν επιθετικοί ηλίθιοι (no pun intented) εκεί όξω που νομίζουν ότι μας έχουν πιάσει κορόιδα.
Προσωπικά (και σόρι για την αυτοαναφορικότητα, αλλά απαντάω στο "Προσωπικά" της τελευταίας παραγράφου στο προηγούμενο σχόλιο), όταν έδινα ένα T-Rex που είχα αγοράσει 70 ευρώ, μου έγραψε κάποιος ότι "ρε φίλε το Τόμαν το έχει καινούριο 30". Το Τόμαν και το Ντραμστορ μπορεί να ξεσκαρτάρανε το στοκ τους, εγώ τι έπρεπε να κάνω; θα σας πω τι έκανα. Το έβαλα κι εγώ 30 ευρώ. Όχι 50. Ούτε 55. Κι ας ήταν του κουτιού. Εξάλλου, αν δεν θες να το "σκοτωσεις" κάτι τόσο χαμηλά, υπάρχουν πάντα και οι ανταλλαγές - σε καιρούς έλλειψης χρημάτων ίσως είναι και πιο τίμιο: θα σου δώσω κάτι λειτουργικό σε άψογη κατάσταση και θα μου δώσεις κάτι άλλο - που μπορεί αν χρειαζόμαστε κι οι δυο στο φινάλε! Γράψε τι ψάχνεις, που ξέρεις, μπορεί να έχω ακριβώς αυτό και να τα βρούμε...
These were my two cents.
Εξακολουθώ να θεωρώ όποιον πουλάει πάνω από την τιμή λιανικής ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ (το υπογραμμίζω) πεταλιού, όχι απλά πονηρίδηδες, αλλά αφόρητο ελληναριό. Πόσο μάλλον όσους πουλάνε σε διπλάσια τιμή από το καινούριο...
ΕDIT
Ρε Gadget τώρα το είδα... Τα 55+5 μεταφορικά=60 δολάρια από το λινκ του Amazon που βάζεις, είναι γύρω στα 50 ευρώ για καινούριο το πεταλάκι... Ο τύπος στο Νοιζ το δίνει 60. Και δεν θα είναι καν καινούριο, ούτε θα στο φέρει στο σπίτι σου... τι λεμε τώρα! Το ίδιο και ο μουσικομάγαζο που μου ποσταρισες που το έχει "προσφορά" 84 ευρώ. Ελεος δλδ.