Αγγελίες - τιμή σχεδόν όσο καινούριο

1_4_5 Alive

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Βρε παιδιά, δεν λέω βρίσκεις κάτι τρομερά διαμάντια και ευκαιρίες στις αγγελίες του noiz, αλλά υπάρχουν και κάτι περιπτώσεις απίστευτες.

Έψαχνα να βρω το κλασσικό Ibanez TS-9... Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 αγγελίες στο noiz και οι τρεις στα 100 ευρώ.

Την ίδια ώρα καινούριο έχει 118 ευρώ με online αγορά σε γνωστό ελληνικό κατάστημα, με δωρεάν μεταφορικά.

Φυσικά το πήρα καινούριο. Όταν το άνοιξα και προς έκπληξή μου, παρατήρησα ότι διέθετε και κλειστή σφραγισμένη μπαταρία καλής ποιότητας.

Επομένως η σύγκριη τιμής γέρνει ακόμα περισσότερο προς την αγορά του καινούριου.

Αν υπολογίσει κανείς τα πήγαινε έλα (χρόνος + κόστος) για να το πάρει μεταχειρισμένο από αγγελία, πάμε για σχεδόν ίδια τιμή με το καινούριο.

Κάντε μια έρευνα βρε παιδιά πριν πάτε να πουλήσετε κάτι. 

Αυτά.. Peace.. Ευχαριστώ..

Ποια θα ήταν η ιδανική τιμή μτχ για σένα? τα 80 ευρώ πχ?  Έστειλες μήνυμα σε κάποιον από τους πωλητές και τους είπες να ρίξουν την τιμή γιατί καινούριο έχει τόσο κλπ κλπ? Αν αρνήθηκαν καλώς έπραξες.

Γιατί στο δικό τους μυαλό μπορεί την τιμή να την διαμόρφωσαν με βάση την τρέχουσα τιμή στο σκρουτζ (125) ή στον Θωμά (127 + 20 μτφ) χωρίς να γνωρίζουν την προσφορά του Νάκα. 

Εγώ έχω ενημερώσει πωλητή και μου έριξε την τιμή

80 ευρώ θεωρώ είναι οκ.. Αλλά, όχι δεν επικοινώνησα με τον πωλητή.
Δεν είμαι και πολύ του παζαριού.. Θεωρώ ότι με το παζάρι δημιουργείται μια αρνητική ενέργεια που υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτεί στο προϊόν που θα αγοράσω.. Ειδικά σε μεταχειρισμένο ? ?

Παίδες η λογικη τιμη μτχ μετα απο τουλαχιστον 1-2 χρονια ειναι 50%.

Το παζάρι αφορά λογική εκτίμηση στο προϊόν που πουλάει κάποιος. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν όλοι οι μουσικοί ειχαν τη δυνατότητα να αγοράζουν ως επαγγελματίες (δηλ. ανευ ΦΠΑ) στη διαμόρφωση του συναλλακτικού γίγνεσθαι στα μεταχειρισμένα.

Για μένα ως ιδιώτη πωλητή μεταχειρισμένου, το 30% κάτω της (εύλογης) τιμής ως καινούργιου είναι δεδομένο. Και από εκεί υπάρχει το περιθώριο για "δωρα" οπως μεταφορικά, σερβις, θηκες, εξτρα παζαρι. Δεν εχω πουλήσει ποτέ αντικείμενο σε τιμή μεγαλύτερη του 65% ενός προϊόντος ως καινούργιου.

Έχω παρατηρήσει οτι η αγορά μεταχειρισμένων στην Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Όλοι αντιμετωπίζουν τον εξοπλισμό τους ως περιουσιακό στοιχείο και όχι ως εργαλείο ή παιχνίδι με αποτέλεσμα ένα τιμολογιακό κρυφτούλι που κρατάει τις τιμές ψηλά και την αγορά νωθρή. Έλα να γυρνάνε τα όργανα λέμε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παίδες η λογικη τιμη μτχ μετα απο τουλαχιστον 1-2 χρονια ειναι 50%.

Η τιμή του μεταχειρισμένου εξαρτάται από την προσφορά.. Αν δεν βρίσκεις κάτι εύκολα, ακόμα και μεταχειρισμένο το πληρώνεις ακριβά..

Υπάρχουν αγγελίες που αναδημοσιεύονται σχεδόν χρόνια τώρα και δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθούν αφού οι τιμές τους είναι εκτος πραγματικότητας.

Η λογική "του μίλησες;" ακυρώνει τον λόγο ύπαρξης του υποχρεωτικού πεδίου τιμής.

Βάζω την τιμή που θελω να πουλήσω.

Αν μετά τον πρώτο κύκλο 12 ημερών δεν υπάρχει ανταπόκριση, λογικά θα κατεβάσω την τιμή. Οχι στα λόγια και στα παζάρια αλλά στην δημοσίευση για να τραβήξω τα μάτια του ενδιαφερόμενου/ων.

Επειδή είμαι σε θέση να παρακολουθώ στενά το τι πουλιέται, να είστε σίγουροι πως όλοι ξέρουμε πια είναι η τιμή που θα φύγει ένα προϊόν. Ο αγοραστής και ο πωλητής. Απλά δεν θελει να το συνειδητοποιήσει. Ασε δε που είναι τόσοι πολλοί αυτοί που νομίζουν πως θα βρουν το θύμα...

Η τιμή που φεύγουν συνήθως πάντως , είναι στο 60% του καινούργιου.

Φυσικά η ζήτηση και η προσφορά παίζουν σημαντικό ρόλο για την τιμή που θα πουληθεί κάτι σε δεδομένη στιγμή. Αρκεί να το συνειδητοποιεί και ο πωλητής και να μην ζει σε ουτοπίες.

Η λογική "του μίλησες;" ακυρώνει τον λόγο ύπαρξης του υποχρεωτικού πεδίου τιμής.

Βάζω την τιμή που θελω να πουλήσω.
Στην αρχή το ίδιο πίστευα κι εγώ αλλά στην Ελλάδα στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πολλές φορές και το ποσό που θα αφαιρεθεί απ' το παζάρι. Κακώς βέβαια αλλά έτσι γίνεται. Ακόμα και στο ebay γίνεται παζάρι αν το θέλει ο πωλητής (make an offer). Δεν βλέπω που είναι το κακό σε αυτό. 

Στην αρχή το ίδιο πίστευα κι εγώ αλλά στην Ελλάδα στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πολλές φορές και το ποσό που θα αφαιρεθεί απ' το παζάρι. Κακώς βέβαια αλλά έτσι γίνεται. Ακόμα και στο ebay γίνεται παζάρι αν το θέλει ο πωλητής (make an offer). Δεν βλέπω που είναι το κακό σε αυτό. 

Το κακό είναι για τον πωλητή, γιατί ενδέχεται ο πιθανός αγοραστής να μην επικοινωνήσει καν μαζί του για παζάρι.. Καλή ώρα...

Το κακό είναι για τον πωλητή, γιατί ενδέχεται ο πιθανός αγοραστής να μην επικοινωνήσει καν μαζί του για παζάρι.. Καλή ώρα...
Nαι αλλά βλέποντας τα 100 σκέφτεσαι ότι αυτός μάλλον θέλει 85 με 90. Αν σου πει 100 ακατέβατα άστον να του μένει απούλητο και θα τη ρίξει από μόνος του. 

Η τιμή που φεύγουν συνήθως πάντως , είναι στο 60% του καινούργιου

Συμφωνώ απολύτως, εκτός βέβαια αν πρόκειται για vintage κιθάρες ή για over hyped αντικείμενα τύπου Dumble ή Klon, αλλά και εκεί στις αγγελίες του Noiz ή οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ή οι κιθάρες δεν έχουν καμία σχέση με ... αυτό που πραγματικά είναι... ? (κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς που πουλάνε striped ή refinished vintage κιθάρες ότι ΑΥΤΌΜΑΤΑ χάνουν το 50% της αξίας τους).

Για το συγκεκριμένο πετάλι, φαρμακείο και το ebay 
Με τόσες εκατοντάδες κλώνους είναι να απορεί κανείς με τη βλακεία των κιθαριστών και την προσκόλλησή μας στο hype. Ακόμη κι έτσι, διαδικτυακά αργά ή γρήγορα θα βρεις ts9 στα 80€ ή και πιο κάτω.

Αγοράζω πουλάω & ανταλλάσσω αποκλειστικά μέσω του Νόιζ τα τελευταία ν χρόνια. Πάντα βρίσκεται η ισορροπία (μέγας ο νόμος προσφοράς - ζήτησης). Πριν ανεβάσω προς πώληση το οτιδήποτε ρίχνω μια ματιά στο price range του https://reverb.com/

Προσφορά, ζήτηση, αντικείμενο συναλλαγής, οικονομικές συνθήκες, ανάγκη, είναι οι βασικότερες αιτίες που καθορίζουν τις τιμές των μεταχειρισμένων νομίζω.

Κάποτε υπήρχε και η περιοχή, αλλά με το άνοιγμα των αγορών και το internet δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας πια.

Επίσης, όταν αναφερόμαστε σε ποσοστό "έκπτωσης" από την τιμή καινούριου, να διευκρινήσουμε ότι δεν μιλάμε για την τιμή που αυτό αγοράστηκε, αλλά την τρέχουσα τιμή στην αγορά, και μάλιστα για την μικρότερη από τις τιμές που μπορεί αυτό να κυκλοφορεί ως καινούριο.

Trending...

Νέα θέματα

Back