Τα πράγματα είναι πολύ απλά με τις αγγελίες, και μπορούν να γίνουν και απλούστερα.
Καταρχάς, όλοι νομίζω προσέξαμε ότι ο τίτλος του site άλλαξε προ μερικών μηνών σε "Forum
και Αγγελίες για Μουσικούς".
Αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι η διοίκηση του forum δίνει μεγάλη βαρύτητα σ'αυτή την πλευρά του site. Επιπλέον, από κάποια σχόλια του yameth συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει η επιθυμία να απαγορευτεί ή να δυσκολευτεί η πρόσβαση στις Αγγελίες στα μη-ενεργά μέλη και ο λόγος είναι προφανής:
Οι Αγγελίες προσφέρονται σαν μια
υπηρεσία στα μέλη του forum, διευκολύνοντάς τα να πουλήσουν αλλά και να
αγοράσουν κάτι χρήσιμο σε καλή τιμή. Αν λαμβανόταν κάποιο μέτρο που να απαγόρευε στα μέλη με λιγώτερα από Χ posts να αναρτήσουν αγγελία, τότε πιθανώς να χανόταν μια ευκαιρία για ένα μέλος. Τι μας πειράζει αν κάποιος γραφτεί μόνο και μόνο για να πουλήσει κάτι, αν αυτό το κάτι είναι χρήσιμο/πολύτιμο για κάποιο μέλος?
Για το ΣΥΝΟΛΟ τώρα των προβλημάτων με τις Αγγελίες, η λύση είναι μία: ΟΛΕΣ οι αγγελίες να περνάνε από έγκριση πριν αναρτηθούν.
Καθώς ανεβαίνουν κατά μέσο όρο ~10 αγγελίες την ημέρα ανά κατηγορία (στις περισσότερες αυτών), πιθανώς θα έπρεπε τη δουλειά να την αναλάβουν 2-3 άτομα. Τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζεται να είναι "αξιωματούχοι" κατά τη γνώμη μου. Ο ΜεγΑλέξανδρος ήδη προσφέρθηκε παλιότερα γι'αυτό το πόστο.
Σε περίπτωση που ο έλεγχος δείξει προβλήματα σε μια pending αγγελία, θα πρέπει να ενημερώνεται το μέλος για τους λόγους απόρριψης (που μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας). Για παράδειγμα:
- Λάθος κατηγορία (το συνηθέστερο)
- Απουσία τιμής πώλησης
- Ανύπαρκτο κείμενο, ή κείμενο με greeklish
- Απουσία φωτογραφιών (όπου έχει νόημα)
- Ανάρτηση της ίδιας αγγελίας σε λιγώτερο από Χ μέρες
Ο υπεύθυνος για τον έλεγχο θα πρέπει επίσης να "υπενθυμίζει" στα μέλη να διαγράφουν τις αγγελίες τους όταν λήξουν και να ενημερώνει τους... αρμόδιους για όποιον κατ'επανάληψη δεν ακολουθεί τους κανόνες.
Α, και μιας και το έφερε η κουβέντα, οι κανόνες για τις Αγγελίες θα πρέπει να είναι αναρτημένοι και να περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας με ακρίβεια, τα δε μέλη θα πρέπει να "υπογράψουν" (το γνωστό "Accept" κουμπάκι) ότι τους έχουν διαβάσει και τους αποδέχονται.
Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι εύκολα υλοποιήσιμα και θα μας γλυτώσουν από ΜΙΑ ακόμα συζήτηση σε κανα μήνα, για το ΙΔΙΟ ακριβώς θέμα.