Ανεβασμενη θερμοκρασια

airborne

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Αρχισαν οι ζεστες και μαζι και τα προβληματα.

Εχω ενα PC με Intel P4 3,06 Ghz και λογω του υψηλου θορυβου του ανεμιστηρα τον αλλαξα με τον ενα αθορυβο Zalman χαλκου. Τον εχω και δουθλευει στις υψηλοτερες στροφες του(οχι σε silent mode-μονο οταν ηχογραφω μικροφωνα χρησιμοποιω silent mode)και ο επεξεργαστης μου σηκωνει θερμοκρασιες που φτανουν 65 βαθμους μερικες φορες και παραπανω.

1.Οι θερμοκρασιες αυτες ειναι ανησυχητικες?

2.Αν ναι τι λυση θα προτεινατε χωρις να προσθετει παραπανω θορυβο?

Ευχαριστω.

Airborne, το πραγματικό σου πρόβλημα είναι ότι η θερμοκρασία μέσα στο κουτί και (πιθανότατα) μέσα στο δωμάτιο σου είναι υψηλότερες από ότι πρέπει. Αν στο δωμάτιο σου υπήρχε αποτελεσματικός κλιματισμός και ο αέρας κινείτο ελεύθερα μέσα στο κουτί του υπολογιστή, θα διαπίστωνες ότι ο Zalman θα ήταν υπερ-αρκετός. Μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτά τα δύο πράγματα; Αν ναι, τότε θα λύσεις το πρόβλημα. Αν όχι, τότε δεν θα το λύσεις.

Πάντως σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείς. Αυτό που παθαίνει ο επεξεργαστής σου όταν λειτουργεί σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι απλά ότι μειώνεται ο χρόνος ζωής του. Αυτό δεν είναι πραγματικό πρόβλημα, καθώς όπως ξέρεις συνήθως τους αλλάζουμε πριν φτάσει η τελευταία ώρα τους.

Το πραγματικό πρόβλημα που αναφέρει κι eye, θα το καταλάβεις όταν σου παρουσιαστούν ανεξήγητα "κολλήματα" ή επανεκινήσεις του λειτουργικού σου που δεν μπορείς να αποδώσεις αλλού..ή αν πιάσεις στα πράσσα την γυναίκα σου να τηγανίζει την ομελέτα σου στο σασσί... :lol:

1. 65 βαθμοί είναι πολύ για έναν P4,αλλά όχι επικίνδυνοι,αρκεί να μη δουλεύει συνέχεια ο επεξεργαστής σου σε αυτή τη θερμοκρασία.Βγάλε την ψύκτρα σου και βάλε στον επεξεργαστή ένα καινούριο στρώμα απαγωγικής αλοιφής,αλλά μην το παρακάνεις.Καθάρισε καλά την ψύκτρα σου αν έχει μαζέψει σκόνες και σκουπιδάκια.Στην ανάγκη άλλαξε την.

2. Υπάρχει υδρόψυκτο σύστημα (κάτι πήρε το μάτι μου στο πλαίσιο,αλλά συνοδεύεται από ένα κύλινδρο που περιέχει το νερό που ανακυκλώνεται.Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου δοκίμασέ το.

Τεφάλ' date=' ο επίσημος χορηγός της AMD.[/quote']Μάλλον έχεις καιρό να ενημερωθείς.Από τους Prescott και μετά,οι Intel θερμαίνονται πολύ περισσότερο από τους AMD.

Μάλλον έχεις καιρό να ενημερωθείς.
Βασικά απαντούσα στο αστείο του npap, αλλά παραδέχομαι ότι έχεις δίκιο με την έννοια ότι έχω όντως πολύ καιρό να δω μπροσούρα της Tefal. :) Πέραν της πλάκας, θα ήθελα και εγώ να ακούσω κάποια στιγμή την άποψη κάποιου που να έχει ΟΝΤΩΣ χρησιμοποιήσει υδρόψυκτα συστήματα, αλλά με τις τιμές που έχουν μάλλον θα περιμένω πολύ.

Ευχαριστω πολυ ρε παιδια.Το κακο ειναι οτι στο δωματιο που δουλευω δεν μπορω να τοποθετησω κλιματιστικο και κατα συνεπεια εχω υψηλες θερμοκρασιες. Προς το παρον εχω ανοιξει το ενα καλυμα του κουτιου και εχω βαλει εναν ανεμιστηρα να φυσαει εως οτου βρω καποια λυση...ΟτΑν ανοιγω το ενα καλυμμα του κουτιου παντως η θερμοκρασια πεφτει αρα μαλλον ο αερας δεν κυκλοφορει σωστα στο κουτι...

παραδέχομαι ότι έχεις δίκιο με την έννοια ότι έχω όντως πολύ καιρό να δω μπροσούρα της Tefal. :)
Ευτυχώς που κάνεις αυτά τα αστεία και "δροσιζόμαστε"..

Ευτυχώς που κάνεις αυτά τα αστεία και "δροσιζόμαστε"..
Roy, βλέπω ότι πήρες το θέμα του thread πολύ κυριολεκτικά. Δεν θα συμμετέχω στον πυρετό (και είναι και σαββατόβραδο). ¶λλωστε ο φίλος μας πήρε τις απαντήσεις του, μας ευχαρίστησε κλπ - τι θες τώρα εσύ, άγνωστον...

Αυτά μη τα λές σε μένα,πέστα στην cpu του airborne μπας και δει άσπρη μέρα το παλικάρι...

Φίλε airbone είχα χειρότερο πρόβλημα από σενα και έφταιγε η σκόνη. Φαντάσου.... Πάρε ένα σπέι αέρα και καθάρισε τα πάντα.

Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα καθώς βρήκα ένα πίνακα που δείχνει τις μέγιστες επιτρεπτές θερμοκρασίες για όλους τους επεξεργαστές:

http://users.erols.com/chare/elec.htm

Ίσως αξίζει να του ρίξετε μία ματιά.

Πέραν της πλάκας' date=' θα ήθελα και εγώ να ακούσω κάποια στιγμή την άποψη κάποιου που να έχει ΟΝΤΩΣ χρησιμοποιήσει υδρόψυκτα συστήματα[/quote']
Πράγματι........

Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει.......

τα μηχανήματα αυτά........

αλλά και μετρήσει.....

τι θόρυβο κάνουν.........;

65 βαθμοι δεν ειναι και τρελλη θερμοκρασια αλλα καλο ειναι να κατεβει.

1 τροπος ειναι να μεγαλωσεις τον χωρο που κεινειται ο αερας μεσα στο κουτι γιατι μπορει να μην προλλαβενει να ψυχθει.αν παρεις ενα κουτι full tower kai

του χωσεις και 2 ανεμιστηρες να βγαζουνε και να παιρνουνε αρερα απο το περβαλλον χωρο θα δεις διαφορα.το κουτι παρολλο που βλεπεις διαφορα με το κουτι ανοιχτο δεν κανει να μενει ανοιχτο λογω σκονης,κτλ.ασε που μου χει τυχει να βρω και κατσαριδα μεσα σε κουτι φιλου =p.λογω οτι τις ελκει η μεγαλη θερμοκρασια.το κουτι ετσι κι αλλιωσ εχει σχεδιαστει για καλυτερη

ψυξη απο ειδικο μεταλλο.

Αυτες ειναι και οι μονες λυσεις

Μιας και θίγεται αυτό το θέμα και επειδή είμαι ψιλοάσχετος ποιος καλός φίλος θα μου πεί οδηγίες πώς μπορώ να δώ την θερμοκρασία? Γίνεται απο τα windows? Πρέπει να κατεβάζω κάποιο πρόγραμμα? Υπάρχει κανένα link?

Ας μου το στείλει και σε pm για να μην επιβαρύνουμε το forum

Thanks

Δεν το επιβαρρύνουμε, ίσως υπάρχουν και άλλοι που δεν το ξέρουν αυτό: λοιπόν, μπορείς να δεις την θερμοκρασία του επεξεργαστή με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μέσα από το Bios, το οποίο ενεργοποιείς πατώντας DEL (συνήθως) την ώρα που μπουτάρει ο υπολογιστής. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές (τις οποίες δεν πειράζουμε αν δεν ξέρουμε το πως και το γιατί) κάπου υπάρχει μία με τίτλο "Hardware Monitor" ή κάτι παρόμοιο. Εκεί θα δεις την θερμοκρασία του Motherboard και της Cpu.

Ο άλλος τρόπος, είναι μέσω ειδικών προγραμματων - utilitites που τα έχεις και τρέχουν κάπου στο background την ώρα που δουλεύεις με τον υπολογιστή. Τέτοια προγράμματα, δινονται δωρεάν μαζί με αρκετά motherboards (το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη ένα τέτοιο στο cd εγκατάστασης του motherboard σου, αλλά ίσως δεν το έχεις εγκαταστήσει).

Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου καλές, αλλά πρέπει να θυμόμαστε να κάνουμε τον έλεγχο αφού ο υπολογιστής έχει μείνει αναμένος για πέντε-δέκα λεπτά.

Λοιπόν, όσοι έχουν πρόβλημα τριχόπτωσης να προσέξουν τώρα, γιατί με τα παρακάτω κινδυνεύετε να καραφλιάσετε. Είναι πέρα για πέρα αληθινά! :D

Τι έκανε γνωστός μου ("hardware-ας" το επάγγελμα):

Πήρε το PC του, έβγαλε όλους τους ανεμιστήρες, ακόμα και αυτόν του τροφοδοτικού, και το βούτηξε σε μια "μπανιέρα" με.... λάδι μηχανής!!! 8O

Τώρα που πήρατε την πρώτη κρυάδα, ξαναδιαβάστε το παραπάνω και συνεχίζω... εντάξει; Λοιπόν...

Φρόντισε να τοποθετήσει ψηλά στον "πύργο" το σκληρό δίσκο και το DVD, φυσικά το κουτί είναι μόνο ο "σκελετός", και εφόσον το λάδι είναι μονωτής δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά.

Αυτή είναι η πιο κουφή και ταυτόχρονα αποτελεσματική (όπως λέει ο ίδιος) μέθοδος ψύξης που έχω ακούσει! Και εννοείται ότι πιο αθόρυβο δε γίνεται (δεν υπάρχει τίποτα που να κινείται, πέραν του δίσκου).

Try it at your own risk! 8)

Λοιπόν' date=' όσοι έχουν πρόβλημα τριχόπτωσης να προσέξουν τώρα, γιατί με τα παρακάτω κινδυνεύετε να καραφλιάσετε. Είναι πέρα για πέρα αληθινά! :D
Τι έκανε γνωστός μου ("hardware-ας" το επάγγελμα):

Πήρε το PC του, έβγαλε όλους τους ανεμιστήρες, ακόμα και αυτόν του τροφοδοτικού, και το βούτηξε σε μια "μπανιέρα" με.... λάδι μηχανής!!! 8O

Τώρα που πήρατε την πρώτη κρυάδα, ξαναδιαβάστε το παραπάνω και συνεχίζω... εντάξει; Λοιπόν...

Φρόντισε να τοποθετήσει ψηλά στον "πύργο" το σκληρό δίσκο και το DVD, φυσικά το κουτί είναι μόνο ο "σκελετός", και εφόσον το λάδι είναι μονωτής δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά.

Αυτή είναι η πιο κουφή και ταυτόχρονα αποτελεσματική (όπως λέει ο ίδιος) μέθοδος ψύξης που έχω ακούσει! Και εννοείται ότι πιο αθόρυβο δε γίνεται (δεν υπάρχει τίποτα που να κινείται, πέραν του δίσκου).

Try it at your own risk! 8)[/quote']

8O 8O 8O

Ωραίος ο φίλος σου!Τρελή έμπνευση!

Δεν μπορώ να φανταστώ το πως ο εμποτισμός σε λάδι μηχανής μπορεί να έχει οποιαδήποτε άλλη επίπτωση εκτός από την καταστροφή του motherboard. Μέχρι να υπάρξουν - αν υπάρξουν - περισσότερες (πολύ περισσότερες) διευκρινήσεις, προς θεού μη δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο...!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back