Αντίγραφο Pbass με flats και "θολός" ήχος

kardc

Μέλος
Πόντοι
28
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Γεια σας και πάλι. Έχω ένα αντίγραφο precision, το πρώτο μου μπάσο, που του πέρασα αμέσως φλατς Daddario και τις έχω πάνω δύο χρόνια. Όταν τα έφτυσαν τα ηλεκτρικά άλλαξα και μαγνήτη κι έβαλα τον κλασικό Fender vintage p πριν από περίπου έναν χρόνο. Προφανώς απ' την αρχή θα συνέβαινε αλλά επειδή ήμουν τέρμα άπειρος δεν το καταλάβαινα αλλά η μι μου ειδικά στις πιο μπασες περιοχές της ακούγεται κάπως ασαφώς. Συμβαίνει και στην λα αλλά όχι το ίδιο πολύ. Κατά τα άλλα μου αρέσει ο ήχος του κι η αίσθηση των φλατς.
Έχετε κάποια ιδέα αν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση ή να το πάρω απόφαση να κοιτάξω για άλλο όργανο;

Σύνηθες φαινόμενο, που κυρίως το ακούμε στην Φα δίεση (στην Μι χορδή).

Ε, Χριστούγεννα έρχονται, μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου- ένα νέο μπάσο. :cool:

• Like
Reactions: kardc
Upvote 0
Σύνηθες φαινόμενο, που κυρίως το ακούμε στην Φα δίεση (στην Μι χορδή).

Ε, Χριστούγεννα έρχονται, μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου- ένα νέο μπάσο. :cool:
Χαχαχ ευχαριστώ για την απάντηση λογικό μου φαίνεται

Upvote 0
Αυτό που περιγράφεις ως "ασαφές", νομίζω ότι εννοείς ότι σε κάποια σημεία δεν σονάρει το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Θυμάμαι πιτσιρικάς στα μουσικομάγαζα, κάποιους γέροντες μπασίστες όταν δοκίμαζαν όργανο να ακούνε επίμονα τα Φα και Φα δίεση στη Μι χορδή. Αν σονάρει. Και όταν ρώτησα μου απάντησαν ότι αν το όργανο "παίζει" εκεί, παίζει παντού.
Σοφία γερόντων μπασιστών από τα '80s ;)

• Like
Reactions: kpeyos and Shelter
Upvote 0
Ναι ακριβώς αυτό εννοώ. Και ισχύει οντως εκεί είναι πιο έντονο.

Upvote 0
Συμφωνώ με @Terry RoscoeBeck5 αλλά επειδή λόγω φύσης επαγγέλματος έχω μάθει να ξεκινάω από τις πιο φθηνές λύσεις κι επειδή το συγκεκριμένο μπάσο είναι και απλή κατασκευή, θα έλεγα δες πρώτα να είναι κομμένο πολύ καλά το nut κι αν εχουν φθορές τα τάστα.

Γενικά τα κλασικά precisions, τα οποία λατρεύω δεν είναι και τα πιο φοβερά μπάσα στις πολύ χαμηλές τους αν θες στιβαρούς όγκους. Νομίζω πέρασα τα πρώτα 15 χρόνια μου ως μπασίστας μην κατεβαίνοντας κάτω από την μπάσα Σολ :).

Σήμερα δε με ενοχλεί και πολύ αυτό γιατί έχω μάθει ότι αυτοί οι στιβαροί όγκοι είναι άχρηστοι στη μουσική που συνήθως παίζω και στις πιο "πολυάσχολες" μίξεις.

Αν σου αρέσουν οι flats, κάποια στιγμή σου προτείνω να δοκιμάσεις και τις LaBella.

• Like
Reactions: kardc
Upvote 0
Σκορπιες σκεψεις

θα παρω φορα

Λοιπον, αρχικα και ΙΜΗΟ, το μπασο δεν ειναι σε φαση κιθαρα που θα βγαλεις ενα χ ηχο και με μαδερι απο αγριοπασατεμπια. Αυτο το διαπιστωσα προσωπικα, οταν ειχα το ibanez που επαιζε μεν μονο του , χαλαρα το πιο ευκολοπαικτο μπασο ever ΑΛΛΑ το τι ψιψιψινια και κοκοψοψαρα του εβαζα πανω, ρε καλο μου ρε χρυσο μου, παντα δε με γεμιζε ο ηχος του, ενω οταν πηρα το jazzbass με το που το εβαλα ΣΚΕΤΟ DIRECT ειδα το φως μου, βαρεσαν οι καμπανες

Τουτων λεχθεντων, θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι τα προβληματα που ακους δεν ειναι προβληματα του συστηματος αναπαραγωγης και του χωρου σου, τα στασιμα ενος μετριου χωρου μπορουν ανετα να "βυθιζουν" συγκεκριμενες νοτες.

Αυτο το περι Φα διεση παντως το εχω ακουσει και εγω, σε φαση με μπαρε ακκορντα σε κιθαρα, αμα μπισταει το Φα διεση μπισταει και το οργανο, λαικη σοφια και ετσι, δε λεμε οχι στη λαικη σοφια.

Και αυτο που ειπε ο kpeyos ειναι σωστο για την εκταση. Υπαρχει ενα ΠΟΛΥ γενικο rule of the thumb στην ενορχηστρωση, οτι το sweetspot ενος οργανου εχει σα βαση την πρωτη οκταβα μετα τη χαμηλοτερη του νοτα. Φυσικα δεν ειναι να το δενεις κομπο αυτο, και φυσικα μιλαμε για μια προσεγγιση που αφορα τις perouka based "απλωμενες" μελωδικες γραμμες, που η εκταση τους απαιτει ετσι και αλλιως να υπαρχουν τα τονικα περιθωρια για τα χαμηλα και τα υψηλα τους σημεια. Αν μιλαμε για τροπικη- "κρουστη" προσεγγιση, σε φαση ορματε παλικαρια μου, ματωμενες thrash αρκουδες και τετοια, τοτε βαρας επι 75 λεπτα το Μι1 εναλλαξ με το Φα, και απλα προσεχεις να μη φας καμια μπιρα στο κεφαλι η κανα κλοτσο απο τους stage divers.

Upvote 0
Thanks για τις απαντήσεις. Καλά οι απαιτήσεις μουσικά είναι πολύ χαμηλές γιατί σε μπάντα ωδείου παίζω. Και το μπάσο είναι πολύ φιλικό χαχαχ μαλακό ελαφρύ κλπ κλπ αλλά πλέον το ακούω και με ενοχλεί. Νομίζω θα κινηθώ χωρίς βιασύνη δοκιμάζοντας όργανα ώστε να το αντικαταστήσω αν βρω κάτι για τον ρόλο που το θέλω.
Χορδές σίγουρα θέλω να δοκιμάσω κι άλλες μάρκες, σε φλατ πάντα. Με rounds έχω άλλο μπασο πιο μοντερνο και παίζει καμπάνα. Επομένως στο ενδιάμεσο θα δοκιμάσω κι άλλο σετ μήπως και ισορροπήσει.

Upvote 0

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα