• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αντιγραφή ήχου κιθάρας - Πόσο κοντά είμαι και τι να αλλάξω;

Btw κύριοι συνάδελφοι, προσωπικά θα εξέταζα και την πιθανότητα ο "καθαρός" ήχος της κιθάρας να είναι απλά connect σήμα με εφέ πάνω. Να μην περνάει από ενισχυτή, πραγματικό ή vst.

Το λέω γιατί μπορεί να ηχογραφήθηκε με τη λογική "κάτσε να ηχογραφήσω ένα σκέτο σήμα και μετά να δω τι μπορώ να το κάνω".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ειδα λιγο πλεηθρου...

Τελικα αυτη η ΣΙ υφεση που παιζω για μπασο (drone) εγω στη Λα χορδη, αυτοι την παιζουν ανοιχτη 7η χορδη...

Που σημαινει πως οχι μονο εχουν οχταχορδη, αλλα δεν τους φτανει κ ειναι κ υφεση....?

(Δε χρειαζεται καν να πω πως ηταν διπλοι...)

Τι μυαλο κουμανταρετε εσεις οι νεολαιοι ε? ?

Τι ειναι αυτα κυριοι?!?!

(Η αλλιως που πας ρε κακομοιρη με τη στρατ κ απορεις που δε σου πετυχε ο ηχος? ?)

Το κολπο που ειπα πριν, ειναι το match eq.

Tου εβαλα να μαθει το eq αυτου που εφτιαξα, μετα να μαθει το eq του original που ανεβασες κ να ματσαρει το curve ωστε να ερθει ηχητικα στο original.

Εδώ είναι όλο το ζουμί πιστεύω.

Εδώ είναι όλο το ζουμί πιστεύω.
Το μισο ζουμι ειναι αυτα που λεει ο ΤΖεηΤΖεης

Το αλλο μισο ειναι αυτο που λες

Κ... το τριτο μισο ? ειναι αυτo:

Τελικα αυτη η ΣΙ υφεση που παιζω για μπασο (drone) εγω στη Λα χορδη, αυτοι την παιζουν ανοιχτη 7η χορδη...

Που σημαινει πως οχι μονο εχουν οχταχορδη, αλλα δεν τους φτανει κ ειναι κ υφεση....?

(Δε χρειαζεται καν να πω πως ηταν διπλοι...)

Το υπόλοιπο κομμάτι το άκουσες; Η κιθάρα δεν είναι κάποια ειδική που διάλεξαν για την εισαγωγή. Είναι η κανονική κιθάρα του κιθαρίστα τους ενώ η μπάντα είναι κουρδισμένη ημιτόνιο κάτω προφανώς για να είναι ακόμα πιο άπλυτες οι ήδη βρώμικες κιθάρες τους. Και οι μαγνήτες active λογικά.

Το υπόλοιπο κομμάτι το άκουσες; Η κιθάρα δεν είναι κάποια ειδική που διάλεξαν για την εισαγωγή. Είναι η κανονική κιθάρα του κιθαρίστα τους ενώ η μπάντα είναι κουρδισμένη ημιτόνιο κάτω προφανώς για να είναι ακόμα πιο άπλυτες οι ήδη βρώμικες κιθάρες τους. Και οι μαγνήτες active λογικά.
Ναι το ακουσα (περιεργως μου αρεσε, παροτι δε μ'αρεσουν τετοια) .

Σε καποια στιγμη χρησιμοποιουν στο breakdown κ τη 8η χορδη ανοιχτη... Ντροπης πραγματα...?

Που δε σας φτανουν οι 6 αντε 7 χορδες...

Ε ρε παντερα που σας χρειαζεται ?

Πάντως βρε παιδιά αυτός ο ήχος που θέλει να προσεγγίσει ο Alex, δεν μου φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, με την έννοια ότι τον έχω ακούσει πολλές φορές να χρησιμοποιείται ακόμα και σε grunge.

Εννοείται πως περνάει κ καραπερναει

Τα καθαρά δε μου ακούγονται όσο καθαρά είναι του ορίτζιναλ . Κ το βρώμικο με το τρέμολο νομίζω το έχεις πολύ πάνω.

(ακουω από κινητό, οπότε μη δίνεις κ πολύ σημασία ?)

Αλλά το vibe βγαίνει .

Κ παρότι υπάρχουν διάφορες μου φαίνεται πολύ εύστοχο το δικό σου

Θα δοκιμάσω και με διαφορές στο tone και σε μαγνήτες. Τρελάθηκα όμως με το τι διαφορά έκανε το match EQ. Έπαθα πλάκα. Φυσικά το chain είναι παντελώς διαφορετικό, αν και θέλει ακόμα λίγη δουλειά. Όπως και να χει, σας ευχαριστώ όλους! Έμαθα ήδη πάρα πολλά μέσα από κάτι τόσο απλό.

Στο original οι κιθάρες είναι 2 ισως η μία είναι μπάσο σε ενισχυτή κιθάρας με σιδερένια πενα.Ίσως?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back