- Πόντοι
- 38
Εγώ φίλτατε δεν μελετάω πια! Τα 2 χρόνια που ΜΕΛΕΤΗΣΑ έκανα πολύ μεγάλα άλματα σε σχέση με τα 6 χρόνια που απλά έπαιζα... Οπότε αν κάποιος ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ 15 χρόνια πιστεύω πως θα φτάσει σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ μουσικό επίπεδο...marathon είπε:Εσύ...πόσα χρόνια θέλεις ακόμα? ;D ;D...ήδη πέρασες στο σάμπλινγκ!!!!
Κοίτα θα συμφωνήσω σε έναν βαθμό, θα διαφωνήσω σε έναν άλλον... Σίγουρα πρέπει να μελετήσεις ΚΑΙ τους παλιούς αλλά πλέον ο flea, o miller κλπ είναι ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ και ΠΑΛΙΟΙ... Δεν είμαστε στο 1995 πια... Πλέον έχουν καθιερωθεί και έχουν το δικό τους στυλ και ήχο... Το πρόβλημα που υπάρχει στο μπάσο είναι ότι υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα ανάμεσα στο ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ και στo ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ... Δηλαδή το να μελετάς τους παλιούς που ήταν κοντραμπασίστες στην ουσία είναι σα να μελετάς jango αν θες να μάθεις ηλεκτρική κιθάρα... Δε λέω ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κι αυτό αλλά δεν είναι η βάση πια...Βασικά το θέμα είναι ωραίο και χρίζει συζήτησης...
Τα παιδιά που ξεκινάνε μπάσο ξεκινάνε και μελετούν flea-marcus miller-patitucci κλπ κλπ...Δεν είναι λίγο άτοπο?Είναι σαν να θέλω να φτιάξω ένα σύνθετο κινέζικο πιάτο χωρίς να ξέρω πως φτιάχνεται το ρύζι...Όλοι αυτοί οι μπασίστες έχουν πάρει τεχνικές και στυλ από τους παλιούς.
Αν δεν ξέρουμε τους παλιούς μπασίστες,της motown της bebop του Rock N Roll της γενιάς του woodstock πώς θα έχουμε άποψη για το μπάσο?
Όλα αυτά δεν είναι απόψεις δικές μου αλλά του Trey Gunn στη σελίδα του