αναζητηση μανικιου...

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38
καλημερα... εχω μια squier standerd strat ... δεν με πολυικανοποιει το μανικι της ομως , οποτε σκεφτομουν να κρατησω το σωμακαι να παρω καποιο αλλο μανικι που να ειναι καπως πιο ποιοτικο... ξερετε απο που θα μπορουσα να προμιθευτω ? απο οσο ξερω ειναι τα warmoth αλλα ισως να υπαρχουν κι αλλες λυσεις...

περαν τουτου βρισκεται σωστο αυτο που θελω να κανω ?

Αν δεν σε βολευει για οποιοδηποτε λογο (σου καθεται λεπτο, δεν σε βολευει το radius κλπ) καλα το σκεφτεσαι, ειναι μια λυση. Δες εδω: http://www.noiz.gr/index.php?topic=174540.0

Τωρα αν δεν ικανοποιει για λογους κατασκευης (πχ τασταρει πολυ, τα ταστα δεν ειναι καλα λιμαρισμενα στις ακρες κλπ) ολα αυτα διορθωνονται σε εναν καλο μαστορα πιο ευκολα απο το να παρεις καινουργιο μπρατσο.

Γενικά τα μπράτσα στρατ με βολεύουν. Απλά το συγκεκριμένο μπράτσο μου κάνει φθηνό κατασκευή. Εχω και μια φεντερ μεξικό και πέφτω στην συγκρηση που μπορεί να μην είναι κορυφαίο κι αυτό αλλά είναι πολύ πιο ποιοτικό. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Το ξύλο της ταστιερασ είναι πολύ μαύρο και κάπως ακατεργαστο. Δεν μπορώ να πω ότι τασταρει η ότι έχει αλλά λειτουργικά προβλήματα αλλά... Καταλάβατε ;

aris 17561 είπε:
Γενικά τα μπράτσα στρατ με βολεύουν. Απλά το συγκεκριμένο μπράτσο μου κάνει φθηνό κατασκευή. Εχω και μια φεντερ μεξικό και πέφτω στην συγκρηση που μπορεί να μην είναι κορυφαίο κι αυτό αλλά είναι πολύ πιο ποιοτικό. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Το ξύλο της ταστιερασ είναι πολύ μαύρο και κάπως ακατεργαστο. Δεν μπορώ να πω ότι τασταρει η ότι έχει αλλά λειτουργικά προβλήματα αλλά... Καταλάβατε ;
Τα Mighty Mite που σου προτάθηκαν είναι επιπέδου "Fender Mexico", οπότε θα είσαι ΟΚ. Στο ebay μπορείς να βρεις ένα σωρό, με ό,τι ξύλο θέλεις (μέχρι και εβένινη ταστιέρα). Υπάρχουν ακόμα και compound. Τσέκαρε προδιαγραφές, για να δεις πάχος, τάστα, κλπ. Πρόσεξε πολύ με τις τρύπες των κλειδιών, να ταιριάζουν αυτά που έχεις.

Για το σκούρο χρώμα στην ταστιέρα, να ξέρεις ότι πολλοί κατασκευαστές βάφουν το rosewood, για να δείχνει πιο "κυριλέ"  ;D αλλά και για να καλύψουν οπτικές ατέλειες του ξύλου (που συνήθως δεν είναι και ΑΑΑ ποιότητα...).

aris 17561 είπε:
Γενικά τα μπράτσα στρατ με βολεύουν.
Ναι αλλά ποιά? C, U, V Shape? Radius?

Απλά στο λέω σε περίπτωση που παραγγείλεις on-line να προσέξεις μη σου έρθει κανένα "κουπί".

θα πας να παρεις μπρατσο απο την warmoth για να το βαλεις στην squire ? πιο ακριβο θα ναι το μπρατσο απο ολη την κιθαρα. καλυτερα πουλα την κιθαρα και με τα λεφτα παρε ενα σωμα και ξεκινα να κανεις την κιθαρα των ονειρων σου

Ksekourdistos είπε:
ξεκινα να κανεις την κιθαρα των ονειρων σου
Αυτο δεν υπαρχει :)

Εγω δεν νομιζω οτι το μεξικανικο ειναι τοσο καλυτερο απο Squier standard. Μην πω οτι πολλες squier βαζουν κατω πολλες mexico απο κατασκευαστικης αποψης. Εγω στην θεση σου θα εκανα ενα τριψιμο - γυαλισμα στα ταστα, ενα καλο setup και θα αλλαζα τα ηλεκτρικα (μαγνητες και pots). Πιο μεγαλη διαφορα θα δεις μ αυτα παρα με αλλαγη μπρατσου. Βαλε ενα set GFS ή Tonerider και θα χεις και ηχαρα...

aris 17561 είπε:
καλημερα... εχω μια squier standerd strat ... δεν με πολυικανοποιει το μανικι της ομως , οποτε σκεφτομουν να κρατησω το σωμακαι να παρω καποιο αλλο μανικι που να ειναι καπως πιο ποιοτικο... ξερετε απο που θα μπορουσα να προμιθευτω ? απο οσο ξερω ειναι τα warmoth αλλα ισως να υπαρχουν κι αλλες λυσεις...

περαν τουτου βρισκεται σωστο αυτο που θελω να κανω ?
Γεια σου φίλε μου! Επειδή φτιάχνω μια Partcaster Strat, πρόσφατα ψώνισα ένα πάρα μα πάρα πολύ καλό μανίκι της εταιρίας Goeldo. Είναι πάρα πολύ καλή εταιρία με πολύ ωραίες επιλογές. Η αγορά του μανικιού έγινε μέσω του Σταύρου Ντούκα στα Γιάννενα (www.guitars.gr). Άμα θες δες τους τρόπους επικοινωνίας και πάρε ένα τηλέφωνο, σίγουρα θα βρεις αυτό που θές και επίσης σίγουρα θα βγείς κερδισμένος μιας και ο Σταύρος έχει πραγματικά τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και είναι και εξαιρετικός συμβουλάτορας. Πάρε και θα με θυμηθείς!  ;D Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση απλά την εμπειρία μου αναφέρω.

Τα χαρακτηριστικά του δικού μου μανικιού είναι:

Goeldo

Neck: Maple

Fingerboard: Rosewood

Radius: 12"

Frets: 21

Frets: medium-jumbo

Neck shape: C shape

Nut: tusq (το οποίο θα μου περάσει και θα μου κόψει ο ίδιος ο Σταύρος μαζί με το String Tree)

Ελπίζω να βοήθησα!  :)

αφού έχεις και μια mexico....πούλα την και πάρε άλλη.

Neck_Shape.jpg

radius-sml.gif

yannis37 είπε:
αφού έχεις και μια mexico....πούλα την και πάρε άλλη.
θα μπορουσε να ηταν μια καλη ιδεα αλλα ειναι η πρωτη μου κιθαρα και δωρο απο τον πατερα μου οποτε δεν μου παει... εν τω μεταξυ ειναι απο τις πολυ ποιοτικες μεξικο και ειμαι ευχαριστημενος...

πολυ ωραιες οι εικονες με τα radius... αν βρειτε και κανενα σχημα με compound radious θα ειναι ολα τελεια... ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες...

aris 17561 είπε:
θα μπορουσε να ηταν μια καλη ιδεα αλλα ειναι η πρωτη μου κιθαρα και δωρο απο τον πατερα μου οποτε δεν μου παει... εν τω μεταξυ ειναι απο τις πολυ ποιοτικες μεξικο και ειμαι ευχαριστημενος...
την άλλη σου ειπα να πουλήσεις....οχι την mexico ;)

yannis37 είπε:
την άλλη σου ειπα να πουλήσεις....οχι την mexico ;)
ααα οκ ναι τωρα το επιασα... τι θα μπορουσα να παρω ομως σε αυτα τα λεφτα για να την πηγαινοφερνω παντου... την εχω την σκουαιερ σαν μπακ απ... οπου παω την παιρνω και δεν με νοιαζει αν παθει κατι αλλα οκ... ελεγα μηπως ασχοληθω λιγο μαζι της ετσι για το χομπι ... οχι οτι περιμενω να παιξω λαιβ με αυτη... ειναι hss και μεχρι προτεινως σκεφτομανε να αλλαξω μαγνητες... αλλα το μετανωσα... θα την κανω sss και θα αλλαξω μαγνητες... ;D ;D ;D hot rails κτλ... γιατι εχω την mexico hss !! το κουρασα λιγο ε ? κατι που ειδα παραπανω για toneriders παρεπιπτωντως αξιζουν ? θα ταιριαξουν hot rails στην γεφυρα και οι toneriders στην μεση και στο λαιμο ? ασχετο αλλα μιας και το αναφεραμε...

Ρίχνε καμιά ματιά και στις αγγελίες του νοιζ. Κατα καιρούς πολλοί πουλάνε μπράτσα από partscasters που δε χρειάζονται, και σε πολύ καλές τιμές. ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back