Αναζήτηση κιθάρας - «πολυεργαλείου»

Dixie

Γνωστό μέλος
Πόντοι
168
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Σαν άλλος «Μαγκάιβερ» (οι κάτω των 40 ας γκουγκλάρουν), ψάχνω μία κιθάρα-«πολυεργαλείο». Να έχει δηλαδή «γεμάτο» μπλουζ-ροκ ήχο, αλλά και μελωδικό, δηλαδή εάν μπορεί να είναι και les paul και strat, ανάλογα με τη περίσταση, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Η κιθάρα που έχω τώρα είναι μία Gibson Les Paul με P 90's, αλλά θέλω κάτι περισσότερο κυρίως ως προς το "fat sound".

Καμιά ιδέα;

Σαν άλλος «Μαγκάιβερ» (οι κάτω των 40 ας γκουγκλάρουν), ψάχνω μία κιθάρα-«πολυεργαλείο». Να έχει δηλαδή «γεμάτο» μπλουζ-ροκ ήχο, αλλά και μελωδικό, δηλαδή εάν μπορεί να είναι και les paul και strat, ανάλογα με τη περίσταση, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Η κιθάρα που έχω τώρα είναι μία Gibson Les Paul με P 90's, αλλά θέλω κάτι περισσότερο κυρίως ως προς το "fat sound".

Καμιά ιδέα;
PRS McCarty 594, σπλιτάρει κιόλας. Αν δε θες να δώσεις ένα σκασμό λεφτά, παίρνεις και την SE λίγο πάνω απ' το χιλιάρικο 

• Like
Reactions: makam and kosthrash
https://reverb.com/en-gr/item/66326204-g-l-deluxe-tribute-asat-deluxe-blueburst

Πάρε αυτήν. Η τιμή ειναι χαμηλότερη και από χώμα. Κάνει τα παντα που κάνει μια les paul, και κάνει και τα δικά της ως tele. Έχει και εξαιρετικό σπλιτ, που οι μαγνήτες ακούγονται σαν μονοί. Είναι πανάλαφρη (3 κιλά), πανάλαφρη, υπερβολικά ευκολόπαιχτη. Πολύ ποιοτική (οι μαγνήτες και οι γέφυρα είναι εκεινη του US μοντέλου), και πανέμορφη. Κανονικά κοστίζει περί τα 600-700 ευρώ. Μέχρι προτεινος την είχε και ο thommann, αλλά τωρα όχι. Τη δικια μου την αγόρασα από το reverb (στο προτείνω ανεπιφύλακτα, καθως μπορείς να την επιστρεψεις εάν δεν είναι αψογη).

Και μια SHS στρατ θα σου κάνει δουλειά, επισης.

• Like
Reactions: makam
@Dixie Σε τί budget ψάχνεις; Γεγονός είναι ότι κιθάρα για blues, πιο fat από μια Les Paul με P90s, είναι μόνο μια Les Paul με humbuckers ?

Ειδικά με ένα ωραίο σετάκι slightly overwound όπως Lindy Fralin Standard PAFs ή Wolfetone Marshall heads ή OX4 Duane Hot Landa ή WCR Darkburst/Godwood κλπ. 

Αλλά αυτή η κιθάρα ούτε Ελβετικός σουγιάς θα είναι, ούτε θα ακούγεται σαν Strat. 

Σε Ελβετικούς σουγιάδες μπορείς να πάς σε κάποια PRS CE24 ή σε κάποια HSH Superstrat. Αλλά δεν θα είναι πιο fat από μια Les Paul με humbuckers και δεν θα είναι και κλασικό μπλουζοκίθαρο.

Τέλος, με τον σωστό ενισχυτή και πετάλια μπορείς να βγάλεις όσο fat ήχο θέλεις με οποιαδήποτε κιθάρα. Με τί ενισχυτή παίζεις τώρα;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: makam
@Dixie Σε τί budget ψάχνεις; Γεγονός είναι ότι κιθάρα για blues, πιο fat από μια Les Paul με P90s, είναι μόνο μια Les Paul με humbuckers ?

Ειδικά με ένα ωραίο σετάκι slightly overwound όπως Lindy Fralin Standard PAFs ή Wolfetone Marshall heads ή OX4 Duane Hot Landa ή WCR Darkburst/Godwood κλπ. 

Αλλά αυτή η κιθάρα ούτε Ελβετικός σουγιάς θα είναι, ούτε θα ακούγεται σαν Strat. 

Σε Ελβετικούς σουγιάδες μπορείς να πάς σε κάποια PRS CE24 ή σε κάποια HSH Superstar. Αλλά δεν θα είναι πιο fat από μια Les Paul με humbuckers και δεν είναι και κλασικά μπλουζοκίθαρα.

Τέλος, με τον σωστό ενισχυτή και πετάλια μπορείς να βγάλεις όσο fat ήχο θέλεις με οποιαδήποτε κιθάρα. Με τί ενισχυτή παίζεις τώρα;

Έχω έναν λαμπάτο, Laney VC15, κι έναν BOSS KATANA.

Μέχρι 1500 ευρώ.

37 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

https://reverb.com/en-gr/item/66326204-g-l-deluxe-tribute-asat-deluxe-blueburst

Πάρε αυτήν. Η τιμή ειναι χαμηλότερη και από χώμα. Κάνει τα παντα που κάνει μια les paul, και κάνει και τα δικά της ως tele. Έχει και εξαιρετικό σπλιτ, που οι μαγνήτες ακούγονται σαν μονοί. Είναι πανάλαφρη (3 κιλά), πανάλαφρη, υπερβολικά ευκολόπαιχτη. Πολύ ποιοτική (οι μαγνήτες και οι γέφυρα είναι εκεινη του US μοντέλου), και πανέμορφη. Κανονικά κοστίζει περί τα 600-700 ευρώ. Μέχρι προτεινος την είχε και ο thommann, αλλά τωρα όχι. Τη δικια μου την αγόρασα από το reverb (στο προτείνω ανεπιφύλακτα, καθως μπορείς να την επιστρεψεις εάν δεν είναι αψογη).

Στα χρήματα που δίνεις κι εγώ συντάσσομαι με τις απόψεις για PRS

θα σου πρότεινα και musicman petrucci , αυτή που έχω έχει coil split piezo mid boost , δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να παίξει τέλεια. Στην προτείνω μόνο υπό το πρίσμα " έχω μια και μόνο μια τα κάνει όλα δεν ξανακοιτάζω για κιθάρα γιατί είμαι καλυμμένος  "  ?

το οποίο για το 99% από εμάς είναι ανέφικτο γιατί μας τρώει η gasιτιδα

Καμιά ιδέα;

ορίστε...και κρίνε μόνος σου!!!!

Η PRS ΕΙΝΑΙ πολυεργαλείο, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ούτε LP ούτε Strat. (Τις έχω και τις τρεις).

Είναι ΛΙΓΟ και από τις δυο.

(Και φυσικά μόνο οι σειρές που έχουν γέφυρα με ελατήρια για να ειναι και λίγο από Strat).

Επιπλέον το σπλιταρισμα που κάνουν οι διπλοί, δεν έχει απόλυτη σχέση με τον ήχο του μόνου μαγνήτη.

.

• Συμφωνώ
Reactions: John Goumis
Οπότε χρειάζομαι κιθάρα πολυ-εργαλείο, δηλαδή στο 90% των περιπτώσεων, χρησιμοποιώ είτε HSS strat είτε PRS. Με ελαφριά προτίμηση προς την PRS (ταιριάζει λίγο περισσότερο ηχητικά στο ρεπερτόριο)

ορίστε...και κρίνε μόνος σου!!!!
Στη φωτογραφία που είχες στο θέμα, φαίνεται μια Πίβι Τ60, στην Ελλάδα υποθέτω 3 πουλήθηκαν, του Δρόλαπα, που την έχει παροπλίσει, ή δεν ξεύρω τι την έκανε, η δικιά σου κι ενός συμμαθητή μου που πρόσφατα έμαθα πως τον έκλεισαν στο Δρομοκαίτειο, αν και την είχε πουλήσει αρκετό καιρό πριν .

Στη θέση του ΟΡ, μάλλον θα άκουγα τον Δέλτα και ουχί έναν υπερήλικα παράφρονα συνταξιούχο, κλειδωμένο σε ένα υπόγειο με υγρασία και μπόλικα μισοφαγωμένα ΑΠΛ  τριγύρω  

Τώρα θυμήθηκα ότι εχω κάνει και κάποια reviews...

Εδώ της prs cu 24

Eδώ της G&L που πρότεινα νωρίτερα.

Και εδώ review από SG, η οποία επίσης είναι πολυεργαλείο, εφόσον σου αρέσει το σχήμα.

• Like
Reactions: kosthrash
Στη φωτογραφία που είχες στο θέμα, φαίνεται μια Πίβι Τ60, στην Ελλάδα υποθέτω 3 πουλήθηκαν, του Δρόλαπα, που την έχει παροπλίσει, ή δεν ξεύρω τι την έκανε, η δικιά σου κι ενός συμμαθητή μου που πρόσφατα έμαθα πως τον έκλεισαν στο Δρομοκαίτειο, αν και την είχε πουλήσει αρκετό καιρό πριν .

Στη θέση του ΟΡ, μάλλον θα άκουγα τον Δέλτα και ουχί έναν υπερήλικα παράφρονα συνταξιούχο, κλειδωμένο σε ένα υπόγειο με υγρασία και μπόλικα μισοφαγωμένα ΑΠΛ  τριγύρω  
O φίλος που τη βούτηξα -και δεν ήταν ο Δρόλαπας-, είχε 3. Έπαιζε μαζί τους, λιμάροντας τα σώματα, αλλλαζοντας το ταμτιριριμ! Αυτή που βλέπεις την έσωσα και ειναι ατόφια…με έναν Roland. μαγνήτη επάνω ώστε να μετατραπεί σε σαχλόφωνο.

Εσύ άκουγε τον Δέλτα…και θα πας μπροστά!

...και θα πας μπροστά!
Στην ηλικία μου έχω μάθει να μην  περπατάω μπροστά από ανώμαλους κ@λόγερους που παίζουν σαχλόφωνα.

Προσπαθώ να σώσω κόσμο απ την διαστροφή και την ακολασία που προάγεις γεροξούρα και να ξεύρεις, μια μέρα η κοινότητα, θα με ευγνωμουνεί.

Θα πας στη κόλαση σαχλοφωνίαστα

ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΕΛΕ

Δε συνηθίζω να προτείνω ενισχυτές και πετάλια όταν ο OP ζητάει κιθάρα, αλλά ο "fat" ήχος δεν ήταν ποτέ πρόβλημα σε κάποια LP, ακόμη και με P90s.

Επίσης ο P90 έχει και το "spank" με τα κατάλληλα settings.

Με όλα αυτά δεν ξέρω μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ απ' την περιγραφή του @Dixie ή αν θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα το θέμα του υπόλοιπου gear, μιας και ο Katana είναι ένας τίμιος practice amp και ο Laney μια οικονομική λύση, που δεν τη λες και επιτομή του fat ήχου. Μπας και με κανα πιο fat drive κάνει δουλειά, με κάποιο treble booster πάρει το απαιτούμενο sparkle και τέλος μήπως δει κάποιον πιο ποιοτικό και fat bluesοενισχυτή.

Στο μυαλό μου έρχονται κάτι μικρά Mesa που έχει στις αγγελίες...

• Like
Reactions: gkourmoul1

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα