Αναγέννηση ΙΙ . από τα πολύ παλιά των A priori

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
[soundcloud]

[/soundcloud]
Εδώ και αρκετό καιρό στο συρτάρι βρίσκεται σχεδον ολοκληρωμένη η έκδοση αυτή της Αναγέννησης ΙΙ.

Ήταν το δεύτερο κομμάτι που φτιάξαμε με τους a priori για το 3ο Φεστιβάλ jazz & pop πίσω στο 1977.

Μεγάλο ζόρι για μένα τότε καθώς ανέλαβα την συνέχεια της πορείας του γκρουπ μετά την στράτευση του Ντάνη Τραγόπουλου.

Για την ώρα θα το ακούσετε χωρίς τα φωνητικά, καθώς ακόμα δεν έψησα την μικράν να κάτσει να τραγουδήσει  :( 

Το φωνητικό μέρος το καλύπτει μια από τις πολλές κιθάρες....

Ό,τι καταλάβατε καταλάβατε....

Απόψεις δεκτές...

πάντα

Πολύ καλό και τα θέματα είναι καλοραμμένα μεταξύ τους με αποτέλεσμα το κομμάτι να ρέει όμορφα. Μου άρεσε και η παραγωγή, ο ήχος από τα ντραμς και το μπάσο πολύ καλά. Και οι κιθάρες, ειδικά αυτή η clean που παίζει αριστερά (τι και πως?)

Το άκουσα όλο εννοείται, μόνη παραφωνία για μένα η νότα στο 1:06 από τη σόλο κιθάρα στα δεξιά. Και σε κάνα δυο σημεία νομίζω πιο μετά αλλά ήταν στα όρια του ανεκτού και γι' αυτό δεν τα αναφέρω.

Θα προτιμούσα να παραμείνει έτσι, χωρίς φωνητικά  ;)

αμάν ρε....τι αυτί είναι αυτό.... :o

και έλεγα, σιγά μην το ακούσει κανείς...  ;D

Ενα ψιλοαποτυχημένο σηκωματάκι είναι (η νότα είναι σωστή).

Πάντως είναι νοτα προς νότα ξεπατηκωμένο σόλο-θέμα του μακαρίτη του Κωνσταντινίδη...

(ίσως κοιτάξω να το διορθώσω....)

BlackCrow81 είπε:
Και οι κιθάρες, ειδικά αυτή η clean που παίζει αριστερά (τι και πως?)
θα πρέπει μάλλον να μου προσδιορίσεις χρονική στιγμή γιατί είναι πολλές με διαφορετικούς ήχους....

dimsonic είπε:
θα πρέπει μάλλον να μου προσδιορίσεις χρονική στιγμή γιατί είναι πολλές με διαφορετικούς ήχους....
Ναι έχεις δίκιο, παράλειψή μου, αυτή στα αριστερά στο 5:46 και μετά
και η μελωδία που ξεκινάει στο 6:05 πολύ κόλλημα, ειδικά στο 6:43 που μπαίνουν και οι 2 κιθάρες

BlackCrow81 είπε:
Ναι έχεις δίκιο, παράλειψή μου, αυτή στα αριστερά στο 5:46 και μετά

και η μελωδία που ξεκινάει στο 6:05 πολύ κόλλημα, ειδικά στο 6:43 που μπαίνουν και οι 2 κιθάρες
με μπέρδεψες λίγο.

στο 5.46 αν όντως λες αυτό είναι η tele deluxe και οι δυό μαγνήτες μέσα από ένα chorus setup που είχε το BR600 όταν την είχα γράψει τότε.

Τώρα αν λες για το θέμα στο 6.40 βασικά είναι  3 κιθάρες,  4 φωνές. οι δυό σε unison.

Αυτή που ακούγεται αριστερά είναι πάλι η deluxe στον bridge δυό φωνές μαζί πάλι σε ένα έτοιμο του BR600. Εχει περάσει πολύς καιρός για να θυμάμαι ποιό όμως.

Έχω την περιέργεια να το ακούσω με φωνή... Πάντως κι έτσι, instrumental, μ'άρεσε.  Πολύ καλή παραγωγή-μίξη (όσο μπορώ να εκφέρω γνώμη εγώ... :P), εύηχα τύμπανα αλλά στα αυτιά μου ακούστηκαν, πως να το πω..., πολύ "μοντέρνα" , πολύ "καθαρά" για το είδος του κομματιού.   

Δημητρό, μάλλον απ'τα καλύτερα κιθαριστικά παιξίματα σου, απ'όσα κομμάτια σου έχω ακούσει μέχρι τώρα!

Τα ρεβανί κάν'τα δύο ;) :D

dimsonic είπε:
Ενα ψιλοαποτυχημένο σηκωματάκι είναι (η νότα είναι σωστή).
Eμένα μου αρέσει το ύψος του bending, μην το πειράξεις, του πάει κατά την γνώμη μου, "διαφωνίζει" ωραία.

το 1977 ε? δύο χρόνια μετά την γέννησή μου. χαχαχαχ

Είναι εξαίρετη δουλειά και θα ήταν ωραία να το δει κάποιος και live.

Είναι διακριτές οι θεματικές επιρροές αλλά και ο προσωπικός χαρακτήρας της μπάντα.ς

Και το recreation μια χαρά!!!!  Super.

Και εγώ το άκουσα όλο το κλίπ τρεις φορές στο καπάκι για να σε ευχαριστηθώ :-)

cos_dr είπε:
Eμένα μου αρέσει το ύψος του bending, μην το πειράξεις, του πάει κατά την γνώμη μου, "διαφωνίζει" ωραία.

το 1977 ε? δύο χρόνια μετά την γέννησή μου. χαχαχαχ

Είναι εξαίρετη δουλειά και θα ήταν ωραία να το δει κάποιος και live.

Είναι διακριτές οι θεματικές επιρροές αλλά και ο προσωπικός χαρακτήρας της μπάντα.ς

Και το recreation μια χαρά!!!!  Super.

Και εγώ το άκουσα όλο το κλίπ τρεις φορές στο καπάκι για να σε ευχαριστηθώ :-)
και ακόμα δεν έβαλα τα πλήκτρα.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, (κακίες ήθελα αλλά...δεν...)

Το σήκωμα θα προσπαθήσω να το φτιάξω και θα το βάλω σε poll. ;D

και για να προσθέσουμε και λίγο οπτικό υλικό ....

μια σκηνή από το soundcheck για  την εν λόγω διαγωνιστική εκδήλωση στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ (που δεν υπάρχει πια).

img170_099.jpg

cigaret13 είπε:
  Δημητρό, μάλλον απ'τα καλύτερα κιθαριστικά παιξίματα σου, απ'όσα κομμάτια σου έχω ακούσει μέχρι τώρα!
Συμφωνώ. Ωραίο συνολικά και το κομμάτι. Μου αρέσει ιδιαίτερα από το 5.50 και μετά με πολύ ωαρία στιγμή την κιθάρα που μπάινει στο 7.23-και σαν παίξιμο και σαν ήχος. Νωρίτερα δεν μου αρέσουν τα delay σε κάποιες από τις lead.

Ανυπομονώ να το ακούσω με τη φωνή, πιστεύω πως θα απογειωθεί.

Με "δυσκολευουν" τα μεγαλα σε διαρκεια αλλα αυτο ειναι εξαιρετο απο καθε αποψη και πραγματι ρεει ωραια.

Θα ειχε οντως ενδιαφερον να το ακουσουμε και με τη φωνη.

pipityri είπε:
κιθάρα που μπάινει στο 7.23-και σαν παίξιμο και σαν ήχος.
η deluxe και πάλι με ένα emulation mesa boogie σε ένα πολυεφέ digitech που δεν το δίνω μόνο γι αυτό το λόγο.  ;). Μετά όμως μπουστάρεται ξανά από ένα overdrive setting στο BR600.

Νωρίτερα δεν μου αρέσουν τα delay σε κάποιες από τις lead.
για πες πού ακριβώς, γιατί και εγώ αμφιταλαντέυομαι.

Ανυπομονώ να το ακούσω με τη φωνή, πιστεύω πως θα απογειωθεί.
ελπίζω σύντομα γιατί έχει τραβήξει πολύ καιρό η ιστορία. Βασικά ξεκίνησε πριν από 5-6 χρόνια στο BR600, μετά μεταφέρθηκαν τα βασικά tracks σε cubase πριν 2-3 χρόνια και συγχρονίστηκαν με καινούργια τύμπανα  και πέρσι αποφάσισα να βάλω και τα φωνητικά που ακόμα δεν βρέθηκε η στιγμή.

Μ' άρεσε το κομμάτι. Δεν μπαίνω σε διαδικασία να πω ποια σημεία ήταν ατυχή (μάλλον όχι ευτυχή).

Το είπα;

Μ' άρεσε το κομμάτι.

dimsonic είπε:
Δεν ειπες τα ατυχη....

Πες τωρα που γυριζει
Μ' άρεσε τόσο που τα 'σβησα.

ανεβάζω εδώ ένα μικρό απόσπασμα με την ακουστική που πέρασα δοκιμάζοντας το καινούργιο rode nt1a.

πρώτη λήψη τίποτα ιδιαίτερο γυρω στους 30 πόντους πιό ψηλά από την τρύπα του ηχείου της κιθάρας

το απόσπασμα είναι γύρω στο 1.45 αν θέλετε να κάνετε σύγκριση αλλά είναι εντελώς άκυρη λόγω του τότε μικροφώνου.

anag.mp3

Attachments

Σίγουρα έχεις "συγχρονίσει" με το όλον την ακουστική δεξιά; Μιλάω για τα strums μετά την εισαγωγή, γιατί σαν να μην ακολουθεί κατά πόδας.... ::)  Ωραίος ο ήχος της αλλά μάλλον θέλει λίγο χαμήλωμα και, ναι θα το πω, δεν μου "κόλλησε" καλά με το κομμάτι!

Τα τύμπανα υπέρ το δέον δυνατά με το ταμπούρο να "προεξέχει"...

Κατά τ'άλλα πολύ καλό! :laugh:

Τι να σε πω γιατρε μου....μια περασια ηταν.  Δεν εκανα και οντισιόν για τους stones...

(Σημειωνω τις παρατηρησεις. Μαλλον δεν γλυτωνω την μανιερα...)

dimsonic είπε:
Τι να σε πω γιατρε μου....μια περασια ηταν.  Δεν εκανα και οντισιόν για τους stones...
  :laugh: 
Σημειωνω τις παρατηρησεις. Μαλλον δεν γλυτωνω την μανιερα...
....εγώ για το καλό σου τα λέω! ::) :angel:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back