Αναβάθμιση Squier Vintage Modified bass

Mprob

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Είμαι κάτοχος ενός VM και σκέφτομαι να αναβαθμίσω λίγο.Ακούω προτάσεις

Mprob είπε:
Ακούω προτάσεις
"Άννα, να ένα μήλο"  ;D

Precision ή Jazz ?

Δεν μας λες πρώτα τι σε χαλάει και τι ψάχνεις, πριν αρχίσει ο καθένας μας το μακρύ και το κοντό του;

Sorry,JAZZ.

Δεν με χαλάει κάτι,απλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω να το αναβαθμίσω.Δεν πιστεύω ότι πρέπει να σε χαλάει κάτι.

Αν δεν σε χαλάει τίποτα, μην το πειράξεις.

Αλλά αν σε χαλάνε όλα, μπορείς να πειράξεις τα εξής:

Λειτουργικά:

- Γέφυρα

- Μαγνήτες

- Ηλεκτρικά

- Nut

- Κλειδιά

- Χορδές

- Strap pins

Αισθητικά:

- Pickguard

- Neck plate

- Control plate

- Knobs

Ξεχνάω κάτι;

audiokostas είπε:
"Άννα, να ένα μήλο"  ;D

Precision ή Jazz ?

Δεν μας λες πρώτα τι σε χαλάει και τι ψάχνεις, πριν αρχίσει ο καθένας μας το μακρύ και το κοντό του;
;D ;D ;D

Προφανές  ;D

Αν και απ' ότι βλέπω ο Γιάννης τα είπε όλα.  ;)

Εν τάχει: Κρατάς τα κσύλα, αλλάζεις τα πάντα  :D 

I love it

Είναι θέμα Deja Vu  ;D

Θα πω εγώ:

«Πέτα τους μαγνήτες είναι άχρηστοι και βάλε άλλους. Και άλλαξε κλειδιά και καβαλάρη, είναι μάπα»  ;D

Θα πει ο SF:

«Μην αλλάξεις τίποτα και τα κλειδιά και ο καβαλάρης είναι μια χαρά»  ;D

Θα πω εγώ:

«Όχι βρε Νίκο. Τα άλλαξα σε ένα δικό μου και άλλαξε το sustain του κούτσουρου»  ;D

Bottom line: Αυτή η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές. Από εκεί και πέρα κάνε ότι θες, αλλά please άλλαξε τους μαγνήτες- βάλε όποιους σου αρέσουν, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Πέτα τους άθλιους SD design και βάλε κάτι άλλο.   

To μαύρο pickguard βγάζει αρνητική ενέργεια σε ένα κατα τα άλλα χαζοχαρμόσυνο μπάσο (maple-maple). Βάλτου άσπρη πέρλα να δεις αν αλλάζουν τα vibes.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Θα πει ο SF:

«Μην αλλάξεις τίποτα και τα κλειδιά και ο καβαλάρης είναι μια χαρά»  ;D
Μιας και είναι Παρασκευή (ημέρα συνταγματικά κατοχυρωμένου κoλoβαρέματος) να το πω κι αυτό που έχω δει.

Είμαι ο πρώτος που λέει ότι αυτές οι μπασοfenderογέφυρες (ειδικά του Telecaster) είναι ένα αποκύημα παλαιολιθικής τεχνολογίας σμιλευμένο από Κρο Μάνιον σε μέρες κυνηγετικής αργίας.

Που να πάρει η ευχή όμως, όλες αυτές οι διαφορετικές και σούπερ ντουπερ γέφυρες, το μόνο που χω δει (στα fenderοειδή) είναι κάπως σα να το μουντεύουν λιγάκι το όργανο. Ειδικά όταν μπαίνουν οι χορδές through body.  

Από την άλλη ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται όλες quick load προκειμένου να αλλάζεις χορδές σε ένα λεπτό.

Ειδικά σε live, όλοι εμείς που παίζουμε - τραγουδώντας παρακαλώ- slap thrash και αλλάζουμε δυο σετ ανα live, θα σωνόμασταν.

Fender ακούς ;

'Εχω συναισθηματικο δέσιμο με το δεντρο που μου έδωσε τα ξύλα,οπότε αυτό το ξεχνάμε..

Τώρα από μαγνήτες κλειδιά και καβαλάρη είμαστε θετικοί.

Προτάσεις??

Τέρρυ εσύ MEC δεν έβαλες στο κούτσουρο? Ή έχω μπερδέψει τα μπάσα?

Οι μαγνήτες είναι καλούτσικοι που φοράει το VM... ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όχι ΚΑΛΟΙ... καλούτσικοι... Σίγουρα μία αναβάθμιση θα χρειαστεί αλλά δεν είναι ανάγκη να σκάσεις κι άπειρα φράγκα... Γέφυρα άστην όπως είναι... Ηλεκτρικά άλλαξε (γιατί 99% θα είναι πεταμένα σα μακαρόνια μέσα στο cavity με χάλια κολλήσεις) και τέλος κοίτα το nut... Κάτι άλλο είναι ψιλοτζάμπα λεφτά καθώς θα φτάσεις να δώσεις τα λεφτά που θα έδινες για ένα Fender Std!!!

funky_bassman είπε:
Τέρρυ εσύ MEC δεν έβαλες στο κούτσουρο? Ή έχω μπερδέψει τα μπάσα?

Οι μαγνήτες είναι καλούτσικοι που φοράει το VM... ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όχι ΚΑΛΟΙ... καλούτσικοι... Σίγουρα μία αναβάθμιση θα χρειαστεί αλλά δεν είναι ανάγκη να σκάσεις κι άπειρα φράγκα... Γέφυρα άστην όπως είναι... Ηλεκτρικά άλλαξε (γιατί 99% θα είναι πεταμένα σα μακαρόνια μέσα στο cavity με χάλια κολλήσεις) και τέλος κοίτα το nut... Κάτι άλλο είναι ψιλοτζάμπα λεφτά καθώς θα φτάσεις να δώσεις τα λεφτά που θα έδινες για ένα Fender Std!!!
Σε άλλο κούτσουρο, το οποίο όμως φόραγε τον bridge που είχα βγάλει από το άταστο VM που έχω- που στην θέση τους είχα βάλει κάτι Villex  ;D

Για Villex και MEC δεν θα σου έλεγα να βάλεις, όχι γιατί είναι κακοί- το αντίθετο- αλλά γιατί είναι ακριβοί.

Budget - που θα τους τρακάρεις και από καιρού εις καιρόν στις αγγελίες- και είναι μια χαρά δοκιμασμένη λύση, Dimargio ή κάνας Duncan (το αντίστοιχο του quarter pound για J). Βασικά ότι εσύ κάνεις κέφι...

Από επιλογές ορεξη (και λεφτά να έχεις)  ;D Αλλά βασικά κινήσου πιο οικονομικά γιατί ούτως ή άλλως θα σου κοστίσει το κούτσουρο, άλλο ένα κούτσουρο  ;) (και στο λεώ γιατί το έχω πληρώσει)  ;D 

Εγω στο Affinity μου εχω αλλαξει τον μαγνητη με εναν SPB-1 και αυτο περισσοτερο απο βιτσιο παρα επειδη ηταν απαραιτητο... Α, και το pickguard επειδη εσπασε το παλιο.

Από όρεξη έχω πολλή,αλλά χωρίς δεντρακι που βγάζει ευρώ..

Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο με όσα διαθέτω...

Από που να αρχίσω?

Καλημερα

Ξεκινα απο τους μαγνητες, εκει θα καταλαβεις τη μεγαλη διαφορα στον ηχο...

με τι ενισχυτη παιζεις απο περιεργεια ?

Mprob είπε:
Behringer 15άρη!
Τοτε γνωμη μου ειναι, να αφησεις τις αναβαθμισεις και να παρεις ενα ενισχυτη της προκοπης, θα ακουσεις αλλο μπασο πραγματικα...και φυσικα αν παρεις ενα καλυτερο ενισχυτη θα σου φυγει αυτη η καψα για αναβαθμιση για κανα χρονο τουλαχιστον  :)

(με προλαβε ο nikoubis)

Παρε αυτον τουλαχιστον και τα ξαναλεμε  ;D

http://www.thomann.de/gr/gallien_krueger_mb115.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
nexarulhu είπε:
Παρε αυτον τουλαχιστον και τα ξαναλεμε  ;D

http://www.thomann.de/gr/gallien_krueger_mb115.htm
+1 για τον GK

εγω παλι ειμαι δωσμενος σε αυτους

http://www.thomann.de/gr/ebs_classic_session_60_combo.htm

http://www.thomann.de/gr/orange_cr50bx.htm

αν ντε και καλα θες να πειραξεις το οργανο βαλε αυτους