- Πόντοι
- 453
Ali Barout είπε:Θέλω να ελπίζω ότι δεν έχετε εντρυφήσει στο click-baiting και με δουλεύετε ψιλό-γαζί,
" Εσείς που μπαίνετε εδώ, ξεχάστε κάθε ελπίδα"
Δάντης Αλιγκέρι
Ali Barout είπε:Θέλω να ελπίζω ότι δεν έχετε εντρυφήσει στο click-baiting και με δουλεύετε ψιλό-γαζί,
Δε διαφωνώ κύριε Στέφανε ότι παίζονται δρόμοι στα μπουζούκια, δεν κατοικώ εις Οκλαχόμα, κι εγώ Ελλήνας είμαι, ούτε λέω ότι όσοι λένε ότι παίζουνε χιτζάζ με συγκερασμένα όργανα κοροϊδεύουνε τον κοσμάκη. (Ακούστε το μακαρίτη Μάκη Μπέκο) Αλλά για να κάνεις ταξίμι σε δρόμο ραστ αφού τον εισάγεις στη χώρα, δεν αρκεί να πηγαίνεις το χέρι πάνω κάτω στα άσπρα πλήκτρα, έχει κάποιες βαθμίδες ο κάθε δρόμος που τις προτιμά. Η "Προσαρμογή" λοιπόν, δεν είναι να πούμε "Ααα, το ντο ραστ έχει μόργια μι σι, εγώ παίζω γαλλικό κόρνο δε με κόφτει θα τα παίζω όλα άσπρα" και να συνεχίσω να παίζω τις κοντσερτάρες μου τις τρικούβερτες νόμιζοντας ότι παίζω ραστ εκείνη την ώρα. Αντιθέτως, η "προσαρμογή" είναι οι αλλαγές που κάνεις όταν γνωρίζεις και το ραστ και το όργανο, ώστε να κάνεις τον ακροατή να νομίζει ότι ακούει μόργια, αν δεν μπορείς βέβαια να τα φέρεις ξεπερνώντας τους τεχνικούς φραγμούς του οργάνου. (Βλέπετε κλαρίνα, τρομπέτες)STEFANOS604 είπε:Πολλοί , όπως εσύ διαφωνείς και είναι σεβαστή η γνώμη σου. Με τέτοιες διχογνωμίες είναι γεμάτες οι ρεμπέτικες μουσικές ιστοσελίδες.
Πάντως ευχαριστώ για τα σχόλια αν και αρνητικά που όμως απευθύνονται και σε χιλιάδες άλλους που ''προσαρμόζουν'' τα μακάμια στα συγκερασμένα όργανα και επομένως δεν με θίγουν στο ελάχιστο
Δεν έχω καμιά τεκμηριωμένη άποψη . Απλά όταν έψαξα αρχάς Απρίλη , τότε για πρώτη φορά είδα τη φράση ‘’Ανάμικτη Κλίμακα’’ .manosx είπε:Ε, αφού έχεις τόσο τεκμηριωμένη άποψη, παντελώς στοιχειοθετημένη από βιβλία θεωρίας και άλλες πηγές, και έχεις βγάλει και συμπεράσματα, για το πως και το πόθεν, και ξέρεις και την ευφορία που δημιουργούν αυτές οι κλίμακες, και τις... χορεύεις και σε μπάλο ;D τότε ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ;
Άντε βάλε τώρα κάνα link και για τα site σου, και εντάξει, καλή καρδιά.
Εγώ βρήκα μία κλίμακα που σε όποιο όργανο και να την παίξω με πιάνει ένα απίστευτο αίσθημα ειρήνης...Θα την ονομάσω αναίμακτη κλίμακα. :-*atreu73 είπε:Εγώ μια φορά έψαξα στο ιντερνέτ και βρήκα μια κλίμακα που όποιο τραγούδι παιζόταν σε αυτή την κλίμακα έκανε τα πουλιά να τρελαίνονται. Στην αρχή δεν το πίστευα. Μια μέρα πήρα τη φυσαρμονικά μου αφού πρώτα την είχα ρυθμίσει να παίζει σε αυτή την κλίμακα κι ανέβηκα στο δάσος. Εκεί για αρκετή ώρα έπαιζα περιμένοντας την απόκριση των πουλιών και πράγματι φίλοι μου, μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν μπλαβιάσει τα χείλη μου, καλά το μαντέψατε. Με γαμ@€&ε ένας τσαλαπετεινός.
Πριν ή μετά τη ταβέρνα? Γιατί μετά δε μετράειSTEFANOS604 είπε:Η ευφορία , είναι υποκειμενικό αίσθημα , και το συμπέρασμα βγαίνει γιατί το συγκεκριμένο το ακούω πολύ συχνά στο CD player . Τόσο απλό!!