Αλλη μια φορα θελω βοηθεια για fuzz

• Thread starter Thread starter fm
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 9K
Εγώ δεν το έχω ακούσει το του jam η αλήθεια είναι... Αλλά για να το λέει fazfarce (ή κάπως έτσι) λογικά το ίδιο κύκλωμα θα είναι!!!!

BigAlejandro είπε:
ειχα ακουσει το φαζφεις του τζαμ και μου αρεσε πολυ.αν εχω καταλαβει καλα δεν υποτιθεται πως ειναι μια προσπαθεια για κλωνο του τυρκουαζ φαζφεις?

αφου αυτο λετε πως ειναι το κλασικο?
Tο πετάλι του Jam είναι κλώνος του Fuzz Face με τρανζιστοράκια γερμανίου, όπως γράφει και στη σελίδα... Υπήρχαν δυο είδη, το ένα με γερμανίου και το άλλο με πυριτίου. Και τα δυο θεωρούνται κλασσικά. Η αλλαγή είχε γίνει το '68 περίπου, γιατί του γερμανίου ήταν σε ποσοστό 3 στα 4 μάπα, και επίσης πολύ ευμετάβλητα αναλόγως με τη θερμοκρασία. Σε fuzz faces ήταν κάπως πιο "ήπια" και ζεστά σε ήχο από του πυριτίου, αλλά αυτό εξαρτάται και από την υλοποίηση διότι έχω πετύχει φαζ γερμανίου που είναι πολύ πιο "σκληρά" στο αυτί από ανάλογα σχέδια πυριτίου.

Το ΜXR είναι μια πιο μοντέρνα έκδοση του γκρι Dunlop (πυριτίου), με ορισμένες έξτρα δυνατότητες και με ελαφρώς διαφορετικό ήχο όταν ενεργοποιήσεις τον buffer (πολλοί τον προτιμούν). Αλλά αφού σου αρέσει αυτό του Jam γιατί δεν το αγοράζεις για να ησυχάσεις?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
Αλλά αφού σου αρέσει αυτό του Jam γιατί δεν το αγοράζεις για να ησυχάσεις?
και αν μετα βρω καποιο αλλο που μ αρεσει πιο πολυ?

και πω, οχι ρε γαμωτο, ΑΥΤΟ ειναι το φαζ που θελω?

εχω παθει ακριβως το ιδιο με ενα ζευγαρι παπουτσια και ηταν δυσαρεστο! :)

περαν της πλακας, ουτε για του τζαμ ειμαι σιγουρος!

απλα θυμαμαι οτι οταν το ειχα ακουσει, μ αρεσε! :)

1 πράγμα είναι σίγουρο για τα fuzz...ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει αυτό που σου κάνει...

BigAlejandro είπε:
και αν μετα βρω καποιο αλλο που μ αρεσει πιο πολυ?

και πω, οχι ρε γ***το, ΑΥΤΟ ειναι το φαζ που θελω?
Αν μας απέτρεπε αυτό από τις επιλογές και τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μας, θα είχαμε κολλήσει σε ένα ατελείωτο feedback loop... Δεν θα το παντρευτείς κιόλας. Ιτς τζαστ ε πένταλ! Σκέψου τις κιθάρες και τους ενισχυτές που αλλάζουν χέρια στις αγγελίες κάθε μέρα...

1 πράγμα είναι σίγουρο για τα fuzz...ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει αυτό που σου κάνει...
Μπα, εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, απλά είναι... πάνω από ένα!  :D

bloody_sunday είπε:
Σκέψου τις κιθάρες και τους ενισχυτές που αλλάζουν χέρια στις αγγελίες κάθε μέρα...
σκεψου οτι εγω δεν πουλαω σχεδον ποτε και αγοραζω ολη την ωρα...

εχω πνιγει στα μαραφετια! :)

ξερω πως με νιωθεις!

εισαι και εσυ πενταλτζανκι!

και μαλιστα εισαι σε χειροτερη κατασταση γιατι εχω δει πως εχεις πιο ακριβα γουστα! :P

BigAlejandro είπε:
εχω πνιγει στα μαραφετια! :)
Κάνα wah σου περισσεύει???χαχαχα...

Και εγώ τώρα είπα να ξεφορτωθώ μετά από αρκετά χρόνια κάτι πετάλια που πιάνανε χώρο και τα πάταγα και 1 φορά το μήνα για μισό κομμάτι (και αν)....

funky_bassman είπε:
Κάνα wah σου περισσεύει???
γουα εχω ενα κραι μπειμπι και επειδη τα εχει ψιλοπαιξει (ρωτηστε τον σκαντζο :P)

και βγαζει κατι εξωφρενικους ηχους που μαρεσουν ομως ειμαι στο ψαξιμο ΚΑΙ για ενα δευτερο!

Από wah δεν έχω καμία απολύτως εμπειρία πλην ένα δανεικό της washburn που είχα για κάνα 3μηνο (και πολύ μου άρεσε) και το behringer (sick) που έχω τώρα... Α και ένα jimi hendrix signature που έχω παίξει 2-3 φορές... Οπότε πρέπει να βγω και εγώ στο ψαχτήρι το κέρατο μου μέσα και δεν έχω και λεφτά!!!!ΓΚΡΡΡΡΡΡΡ... ΚΑΙ fuzz θέλω να πάρω... Το ένα για κιθάρα και το άλλο για μπάσο...

να και ενα φαζ που σε καποια απ τα μοουντς του ειναι πολυ κοντα(η ετσι μοιαζει) σε αυτο που εχω στο μυαλο μου!

Ωραίο αυτό το Crazy8 ειδικά σε 2-3 ρυθμίσεις τα έσπαγε απίστευτα... Αλλά δεν θα το εμπιστευόμουνα μέσω ήχου κάμερας... (τι λες και εσύ?)

Παραξενεύομαι λίγο Αλεχάντρο γιατί αν θυμάμαι καλά είπες πως το Octavio που έπαιξες δεν σου άρεσε... το φαζ που βλέπεις παραπάνω του μοιάζει πολύ. Τολμώ να πω πως βρίσκω τον ήχο του ωραίο μεν αλλά κάπως κοινότυπο, με την έννοια πως πετυχαίνεται εύκολα και με πολλά άλλα σχέδια.

Όσον αφορά στο αν θα ακούγεται όντως έτσι, η απάντηση είναι για μια ακόμη φορά: όχι. Ακόμη και την ίδια κιθάρα και ίδιο ενισχυτή να είχατε, η εντύπωση του ήχου που δίνεται είναι, όπως σε όλες αυτές τις βιντεοπεριπτώσεις, πλασματική, πόσο μάλλον επίσης γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα φαζ (μιας και αλλάζουν ήχο από σετάπ σε σετάπ πολύ πιο εύκολα από τα overdrives και dist).

BigAlejandro είπε:
γουα εχω ενα κραι μπειμπι και επειδη τα εχει ψιλοπαιξει (ρωτηστε τον σκαντζο :P)

και βγαζει κατι εξωφρενικους ηχους που μαρεσουν ομως ειμαι στο ψαξιμο ΚΑΙ για ενα δευτερο!
το wah μπαίνει σε oscillation όντως, τώρα μπορεί να φταίνε και το 5-6 drive που έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα :) πάντως οι jam με πολύ λίγα λεφτά στο κάνουν service

χωρίς πλάκα πάντως μήπως δε θέλεις fuzz;

Ta fuzz της Deep Trip  τα εχει ακουσει κανεις?Που θα μπορουσα να τα βρω?Το Russian big muff  τι διαφορα εχει απο το κανονικο?

bloody_sunday είπε:
Παραξενεύομαι λίγο Αλεχάντρο γιατί αν θυμάμαι καλά είπες πως το Octavio που έπαιξες δεν σου άρεσε... το φαζ που βλέπεις παραπάνω του μοιάζει πολύ. Τολμώ να πω πως βρίσκω τον ήχο του ωραίο μεν αλλά κάπως κοινότυπο, με την έννοια πως πετυχαίνεται εύκολα και με πολλά άλλα σχέδια.
μμμ....

μπορει να φταει το γενικοτερο σεταπ που ειχα ακουσει το οκταβιο.

(δεν το χα ακουσει σπιτι μου, αλλα στο κιταρστορ)

Όσον αφορά στο αν θα ακούγεται όντως έτσι, η απάντηση είναι για μια ακόμη φορά: όχι. Ακόμη και την ίδια κιθάρα και ίδιο ενισχυτή να είχατε, η εντύπωση του ήχου που δίνεται είναι, όπως σε όλες αυτές τις βιντεοπεριπτώσεις, πλασματική, πόσο μάλλον επίσης γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα φαζ (μιας και αλλάζουν ήχο από σετάπ σε σετάπ πολύ πιο εύκολα από τα overdrives και dist).
καλα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο! :)

πάντως οι jam με πολύ λίγα λεφτά στο κάνουν service
δεν θελω να του κανω σερβις!

μαρεσει ετσι! :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back