- Πόντοι
- 38
Εγώ δεν το έχω ακούσει το του jam η αλήθεια είναι... Αλλά για να το λέει fazfarce (ή κάπως έτσι) λογικά το ίδιο κύκλωμα θα είναι!!!!
Tο πετάλι του Jam είναι κλώνος του Fuzz Face με τρανζιστοράκια γερμανίου, όπως γράφει και στη σελίδα... Υπήρχαν δυο είδη, το ένα με γερμανίου και το άλλο με πυριτίου. Και τα δυο θεωρούνται κλασσικά. Η αλλαγή είχε γίνει το '68 περίπου, γιατί του γερμανίου ήταν σε ποσοστό 3 στα 4 μάπα, και επίσης πολύ ευμετάβλητα αναλόγως με τη θερμοκρασία. Σε fuzz faces ήταν κάπως πιο "ήπια" και ζεστά σε ήχο από του πυριτίου, αλλά αυτό εξαρτάται και από την υλοποίηση διότι έχω πετύχει φαζ γερμανίου που είναι πολύ πιο "σκληρά" στο αυτί από ανάλογα σχέδια πυριτίου.BigAlejandro είπε:ειχα ακουσει το φαζφεις του τζαμ και μου αρεσε πολυ.αν εχω καταλαβει καλα δεν υποτιθεται πως ειναι μια προσπαθεια για κλωνο του τυρκουαζ φαζφεις?
αφου αυτο λετε πως ειναι το κλασικο?
και αν μετα βρω καποιο αλλο που μ αρεσει πιο πολυ?bloody_sunday είπε:Αλλά αφού σου αρέσει αυτό του Jam γιατί δεν το αγοράζεις για να ησυχάσεις?
Αν μας απέτρεπε αυτό από τις επιλογές και τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μας, θα είχαμε κολλήσει σε ένα ατελείωτο feedback loop... Δεν θα το παντρευτείς κιόλας. Ιτς τζαστ ε πένταλ! Σκέψου τις κιθάρες και τους ενισχυτές που αλλάζουν χέρια στις αγγελίες κάθε μέρα...BigAlejandro είπε:και αν μετα βρω καποιο αλλο που μ αρεσει πιο πολυ?
και πω, οχι ρε γ***το, ΑΥΤΟ ειναι το φαζ που θελω?
Μπα, εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, απλά είναι... πάνω από ένα!1 πράγμα είναι σίγουρο για τα fuzz...ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει αυτό που σου κάνει...
σκεψου οτι εγω δεν πουλαω σχεδον ποτε και αγοραζω ολη την ωρα...bloody_sunday είπε:Σκέψου τις κιθάρες και τους ενισχυτές που αλλάζουν χέρια στις αγγελίες κάθε μέρα...
Κάνα wah σου περισσεύει???χαχαχα...BigAlejandro είπε:εχω πνιγει στα μαραφετια!
γουα εχω ενα κραι μπειμπι και επειδη τα εχει ψιλοπαιξει (ρωτηστε τον σκαντζο )funky_bassman είπε:Κάνα wah σου περισσεύει???
το wah μπαίνει σε oscillation όντως, τώρα μπορεί να φταίνε και το 5-6 drive που έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα πάντως οι jam με πολύ λίγα λεφτά στο κάνουν serviceBigAlejandro είπε:γουα εχω ενα κραι μπειμπι και επειδη τα εχει ψιλοπαιξει (ρωτηστε τον σκαντζο )
και βγαζει κατι εξωφρενικους ηχους που μαρεσουν ομως ειμαι στο ψαξιμο ΚΑΙ για ενα δευτερο!
μμμ....bloody_sunday είπε:Παραξενεύομαι λίγο Αλεχάντρο γιατί αν θυμάμαι καλά είπες πως το Octavio που έπαιξες δεν σου άρεσε... το φαζ που βλέπεις παραπάνω του μοιάζει πολύ. Τολμώ να πω πως βρίσκω τον ήχο του ωραίο μεν αλλά κάπως κοινότυπο, με την έννοια πως πετυχαίνεται εύκολα και με πολλά άλλα σχέδια.
καλα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο!Όσον αφορά στο αν θα ακούγεται όντως έτσι, η απάντηση είναι για μια ακόμη φορά: όχι. Ακόμη και την ίδια κιθάρα και ίδιο ενισχυτή να είχατε, η εντύπωση του ήχου που δίνεται είναι, όπως σε όλες αυτές τις βιντεοπεριπτώσεις, πλασματική, πόσο μάλλον επίσης γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα φαζ (μιας και αλλάζουν ήχο από σετάπ σε σετάπ πολύ πιο εύκολα από τα overdrives και dist).
δεν θελω να του κανω σερβις!πάντως οι jam με πολύ λίγα λεφτά στο κάνουν service