Αλλαγή tempo σε ένα κομμάτι

Κ.Σταμάτης

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπόν πολλές φορές όταν μελετάω κάτι, ένα σόλο στην ηλεκτρική ας πούμε, θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να άκουγα το κομμάτι  σε άλλο tempo από αυτό που είναι ηχογραφημένο(πιο αργό).Γίνεται με κάποιο τρόπο αυτό?Και αν ναι με ποια προγράμματα?Διαθέτω Cubase 5 και Sonar 8(είμαι όμως άπειρος γενικά όσον αφορά στη χρήση τους πέρα από τα βασικά).

Ευχαριστώ

Αν καταλαβα καλα μαλλον ψαχνεις κατι σαν το Amazing Slowdowner το οποιο κανει που καλη δουλεια αλλα δεν ειναι δωρεαν.Το λεω αυτο γιατι υπαρχουν και αλλα προγραμματα free οπως το Audacity που ειναι εξ ισου καλα.Παντως εγω για το 1ο εχω να πω τα καλυτερα.

Να κάνω σαφές ότι μιλάω για την κανονική ηχογράφηση.Για αρχεία mp3, wav κτλ...

Όχι midi.Τα προγράμματα που προτείνεις το κάνουν αυτό χωρίς αλλοιώσεις στην ποιότητα του ήχου?

εχω την υποψια (και χωρις να ειμαι και πολυ σχετικος) πως το μιντι ειναι μονοδρομος στην περιπτωση σου!

ιδανικο θα ταν το κιταρπρο το οποιο εχει και δωρεαν την ντεμο εκδοση αν θυμαμαι καλα!

BigAlejandro είπε:
εχω την υποψια (και χωρις να ειμαι και πολυ σχετικος) πως το μιντι ειναι μονοδρομος στην περιπτωση σου!

ιδανικο θα ταν το κιταρπρο το οποιο εχει και δωρεαν την ντεμο εκδοση αν θυμαμαι καλα!
Και βέβαια το γνωρίζω, το έχω και το χρησιμοποιώ το guitar pro σε καθημερινή βάση.Δεν ζήτησα όμως αυτό.Είπα, όχι midi.Θέλω αυτούσια την ηχογράφηση στην οποία παίζει ο κάθε παιχταράς και θέλω να μελετήσω.Any other suggestions?

Εγω και στις δυο παραπανω περιπτωσεις μιλαω για κανονικη ηχογραφηση με το ιδιο pitch(οχι απαραιτητα γιατι και αυτο αλλαζει αν το θελεις) και οχι για midi.Αν θελεις δοκιμασε το Audacity που ειναι και δωρεαν και αν θελεις και το κατι παραπανω , πας στο Slowdowner που ειναι πιο εξειδικευμενο στο transcribing.Πιστεψε με αξιζει τα λεφτα του που ετσι κι αλλιως δεν ειναι και πολλα.

duckino είπε:
Εγω και στις δυο παραπανω περιπτωσεις μιλαω για κανονικη ηχογραφηση με το ιδιο pitch(οχι απαραιτητα γιατι και αυτο αλλαζει αν το θελεις) και οχι για midi.Αν θελεις δοκιμασε το Audacity που ειναι και δωρεαν και αν θελεις και το κατι παραπανω , πας στο Slowdowner που ειναι πιο εξειδικευμενο στο transcribing.Πιστεψε με αξιζει τα λεφτα του που ετσι κι αλλιως δεν ειναι και πολλα.
Ωραία.Ευχαριστώ πολύ.Θα το δοκιμάσω και θα δούμε...

Αν και δε μπήκα ποτέ στον κόπο να το ψάξω, θυμάμαι έναν πληκτρά-συνεργάτη μου που είχε αναφέρει πως ένα plugin του... winamp κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά, και μάλιστα ήταν σχετικά ενθουσιασμένος!

Μπορείς να το ψάξεις και αυτό... φαντάζομαι πως θα είναι εξαιρετικά πρακτικό.

Transcribe.. με αυτό βρήκα την υγεία μου που λένε. Αλλάζω tempo, speed και δεν αλλαζει η τονικοτητα (κατι που συμβαίνει με το Pacemaker plug in του winamp το οποιο δεν χρησιμοποιω πια). Μπορεις να το χρησιμοποιείς και σε βιντεο  ;)

Αν δεν κάνω λάθος ή στο Logic ή στο Digital Performer υπάρχει κάποια επιλογή, που δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες επειδή δεν χρησιμοποιώ τα συγκεκριμένα προγράμματα εκτεταμένα ακόμα, η οποία κάνει αυτή τη δουλειά και σε άριστη ποιότητα.

Ίσως κάποιος πιο έμπειρος στον τομέα του sequencing να μας κατατοπίσει.

Μιλάμε για realtime διαδικασία ή να περάσεις ένα κομμάτι σε ένα πρόγραμμα και να σου το αλλάξει offline?

Υπάρχει και στο Cubase 5 αυτή η δυνατότητα, αν δεν απατώμαι λέγεται Time Warp.

Το χρησιμοποίησα πρόσφατα για να ακούσω πιο λεπτομερειακά το σόλο πλήκτρων σε ένα κομμάτι που μελετούσα.

Γενικά αυτή η επεξεργασία λέγεται time stretch, όπως κι αν το ονομάζει η κάθε εταιρία για εμπορικούς σκοπούς. Όπως και να έχει, έχει βέλτιστο εύρος bmp πάνω ή κάτω από το οποίο αρχίζουν τα artifacts. Αλλά έτσι κι αλλιώς αν πρόκειται για μελέτη, δεν πειράζει να γίνεται και συμβιβασμός στην ποιότητα του ήχου.

mastixas είπε:
Transcribe.. με αυτό βρήκα την υγεία μου που λένε. Αλλάζω tempo, speed και δεν αλλαζει η τονικοτητα (κατι που συμβαίνει με το Pacemaker plug in του winamp το οποιο δεν χρησιμοποιω πια). Μπορεις να το χρησιμοποιείς και σε βιντεο  ;)
+10000000 Για βοήθεια στη μελέτη είναι ότι καλύτερο, και είναι απλό και μικρό -ούτε εγκατάσταση δεν χρειάζεται. Ψάξτο έχει πολλές δυνατότητες, eq να παίζει μόνο το δεξί ή το αριστερό κανάλι, παίζει σε λούπα ένα μέρος πανεύκολα και άλλα πολλά.

το audacity ειναι freeware και εχει πάρα πολλές δυνατοτητες, κ για mp3 κ για wav, αλλαζει την ταχυτητα χωρις ν αλλαξει η τονικοτητα, ή αν θες, αλλαζει την τονικοτητα χωρις ν αλλαξει η ταχυτητα κ ενα σωρο άλλα.. Επιπλέον για το σκοπο αυτο εγω χρησιμοποιω το Micro br της boss , το οποιο αν και δε σχεδιαστηκε ακριβως γι αυτο το σκοπο, κανει παρα πολυ καλη δουλεια στο να χαμηλωσει την ταχυτητα σε wav κ mp3, και επιπλεον μπορεις να κανεις και phase cancellation που σε μερικα κομμάτια.. κανει θαυματα..(πχ βγαζει απ τον ηχο τα φωνητικα κ ακους πιο μπροστα την κιθαρα... δεν πιανει σε ολα βεβαια, εξαρταται απ το πώς mixαριστικε το τραγούδι..) (βεβαια το phase cancellation γινεται κ απ το audacity..αν σ ενδιαφερει κανε μου πμ και θα προσπαθησω να βοηθησω..)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back