αλλαγή sequencer

boem

Νέο μέλος
Μηνύματα
92
Πόντοι
6
κάνω ηχογράφηση (home studio) σε adobe audition 3 και επειδή ίσως χρειαστεί να δώσω τα tracks σε επαγγελματία ηχολήπτη για μίξη mastering και ότι άλλο χρειαστεί, θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να μετατρέψω τα tracks του adobe σε άλλης μορφής όπως qubase ή sonar κλπ. Όχι ότι μου είναι απαραίτητο αλλά μάλλον θ αχρειαστεί γιατί μάλλον ελάχιστα επαγγελματικά studio δουλεύουν σε adobe..  :(

Μήπως να ψαχτώ με  άλλο sequencer?

 
Κοίτα, τα tracks που σου ζήτησε προφανώς θα είναι αρχεία wave. Τα συγκεκριμένα μπορείς να τα φτιάξεις με οποιοδήποτε sequencer, δεν είναι απαραίτητο να έχεις Cubase ή Sonar. Απλά θα δώσεις ένα DVD με όλα τα audio αρχεία στον ηχολήπτη και αυτός θα τα περάσει σε ένα project στο sequencer που τον βολεύει.

Αν πάλι θέλει ένα έτοιμο project όπου να είναι στημένα όλα τα αρχεία, απλά κάνε αυτό που περιέγραψα πάνω. Πάρε ένα άλλο sequencer και πέτα μέσα τα έτοιμα tracks. Μετά θα δώσεις αυτό το project (μαζί με τα wave αρχεία φυσικά) στον ηχολήπτη και είσαι έτοιμος.

Πάντως δε νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις περιβάλλον εργασίας αν το Audition σε βολεύει. Μείνει σε αυτό και αν κάποια στιγμή προκύψει κάποια σοβαρότερη ανάγκη για "καλύτερο" sequencer, το βλέπεις... ;)

 
Το κοινό σύστημα μεταξύ των sequencers είναι το OMF αλλά το adobe δεν το υποστηρίζει, οπότε κάνεις το παρακάτω:

To "κόλπο" είναι να πάρεις το μεγαλύτερο αρχείο σου σαν αναφορά. Αν ας πούμε ξεκινάει από το πρώτο bar και καταλήγει στο 30 (αν "ξεφεύγει" λίγο ακριβώς από το grid, προεκτείνεις το τέλος και την αρχή ώστε να πέσει ακριβώς στο bar), τότε θα πρέπει να προεκτείνεις την αρχή και το τέλος και των υπόλοιπων tracks εώς αυτά τα όρια. Θα προεκτείνεις τα regions δηλαδή με κενό χώρο. Έτσι, όλα τα tracks θα έχουν κοινή αρχή και τέλος και θα μπορείς να τα αποθηκεύσεις σαν απλά wavs σε dvd και να τα κάνεις import σε οποιοδήποτε sequencer.

Εννοείται πως τα regions δεν πρέπει να έχουν edits, πρέπει να τα κάνεις επικόλληση αν συμβαίνει αυτό.

 
Όπως προέγραψε σωστά ο Alche, για μίξη, απλά δώσε όλα τα tracks σε wave (.wav) μορφή στον ηχολήπτη, ουσιαστικά ένα wave για κάθε όργανο. Λογικά, θα του τα δώσεις δίχως δικιά σου επεξεργασία, για να κάνει ότι χρειάζεται ο ίδιος.

Όσο για mastering, ουσιαστικά δίνεται το τελικό μιξαρισμένο κομμάτι σε wave μορφή, χωρίς όμως να μπει κάποιος limiter ή τελικός compressor στο master απο τη δική σου μεριά.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top