Αλλαγή πεταλιών για νέο Pedalboard

broxopios

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
Καλησπέρα στην παρέα. 

Πήρα την απόφαση να αλλάξω λίγο τα πετάλια μου και να μειώσω και τον αριθμό αλλά και το μέγεθος του pedalboard για να γίνει και πιο εύκολο στη μεταφορά. 

Τώρα έχω ένα pedalboard diy αρκετά μεγάλο όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά πλέον έχω αλλάξει λίγο τη διάταξη των πεταλιών. 

IMG-20210507-134217.jpg

Ωστόσο τα έχω αρκετά αραιά και αν τα συμμαζέψω θα πιάσουν αρκετά μικρότερο χώρο. 

Στο δια ταύτα σκέφτομαι τα εξής:

1) Delay

Είμαι φουλ ευχαριστημένος με το Space Echo RE-20 αλλά για το νέο πρότζεκτ που σκέφτομαι, είναι ολίγον τι γκουμούτσα. Θέλω ένα delay που όμως να έχει απαραιτήτως tap για oscillation όπως έχει και το space echo, το οποίο με έχει βολέψει πολύ. Δεν έχω ψάξει πάρα πολύ, αλλά ένα που μου άρεσε σε διάφορα βίντεο που είδα είναι το TIME της Crazy Tube Circuits. Είναι μικρό, έχει ότι χρειάζομαι από ένα delay σε ρυθμίσεις και έχει και tap για oscillation. Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που να μην ξεπερνά και τα 200€;

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€. Τώρα θέλω ένα δεύτερο για να έχω το OCD για "χαλαρή" παραμόρφωση και το 2ο για γκάζι. Γίνεται πανικός από overdrives αλλά υπάρχει κανένας καλός φθηνός κλώνος του OCD ή κάποιο καλό φθηνό overdrive? Έχω κάπου το Boss SD-1 αλλά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει. Έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω.

3) Απόσυρση πεταλιών

Θα φύγουν τα εξής πετάλια γιατί δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον. Τα Big Muff, Freeze, Small Stone και Space Echo εφόσον βρω αντικαταστάτη. 

4) Νέο pedalboard

Αν και σκεφτόμουν την αγορά έτοιμου pedalboard, τελικά θα πάω στη λύση του diy για να το κάνω στις διαστάσεις που θέλω και με τον τρόπο που σκέφτομαι. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο printerest και η υλοποίηση θα γίνει από φίλο που το "έχει".

Ακούω ιδέες και προτάσεις...

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€. Τώρα θέλω ένα δεύτερο για να έχω το OCD για "χαλαρή" παραμόρφωση και το 2ο για γκάζι. Γίνεται πανικός από overdrives αλλά υπάρχει κανένας καλός φθηνός κλώνος του OCD ή κάποιο καλό φθηνό overdrive? Έχω κάπου το Boss SD-1 αλλά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει. Έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω.

Έχεις πολλές επιλογές. Για αρχή δοκιμασε να έχεις το sd1 πριν το ocd. Βάλε τα όλα στη μεση, και εχε το να μπουσταρει το ocd οπότε θέλεις έξτρα γκάζι. Δοκίμασε το και μετά, με το ocd να μπουσταρει το sd1 (λογικά δεν θα σου αρέσει έτσι).

Φτηνα πετάλια βρίσκεις όσα θες, με ο,τι ήχο θες. Το μόνο εύκολο. Δύο κλώνοι ocd είναι οι εξής:

1. Harley benton ultimate drive (30 euros)

2. Ehx glove (80 euros)

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα rat ή κλώνο rat για παραπάνω drive. Ίδιο ηχόχρωμα με το ocd, αλλα πιο bright, ογκώδες και κρεμωδες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: broxopios
Έχεις πολλές επιλογές. Για αρχή δοκιμασε να έχεις το sd1 πριν το ocd. Βάλε τα όλα στη μεση, και εχε το να μπουσταρει το ocd οπότε θέλεις έξτρα γκάζι. Δοκίμασε το και μετά, με το ocd να μπουσταρει το sd1 (λογικά δεν θα σου αρέσει έτσι).

Φτηνα πετάλια βρίσκεις όσα θες, με ο,τι ήχο θες. Το μόνο εύκολο. Δύο κλώνοι ocd είναι οι εξής:

1. Harley benton ultimate drive (30 euros)

2. Ehx glove (80 euros)

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα rat ή κλώνο rat για παραπάνω drive. Ίδιο ηχόχρωμα με το ocd, αλλα πιο bright, ογκώδες και κρεμωδες.

Έχω το Turbo Rat το παλιό κάπου ξεχασμένο και αυτό. Χρόνια έχω να το χρησιμοποιήσω και σίγουρα δεν το έχω δοκιμάσει παράλληλα με το OCD. Θα του ρίξω μια δοκιμή μόλις το βρω. 

Harley benton ε; Θα τσεκάρω.

Σε τι ενισχυτή παίζεις;

Peavy Classic 30 με Eminence Tonker μεγάφωνο που είχε προτείνει παλιά ο @Superfunk. Άλλος ενισχυτής με αυτό το μεγάφωνο!

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν είπες και αν τον έχεις ρυθμισμένο για απόλυτα καθαρό ήχο ή στο edge of breakup (δηλ. να βρωμίζει στις πιο δυνατές πενιές). Επίσης δεν κατάλαβα το πόσο γκάζι χρειάζεσαι ακριβώς, γιατί το OCD μπορεί να βγάλει αρκετό πράμα.. τόσο που εφόσον σου αρέσει αυτός ο χαρακτήρας overdrive και χρειάζεσαι απλά λίγο παραπάνω όγκο ή γρέζι, ίσως απλά να έκανες καλύτερη δουλειά με ένα boost ή ένα eq.

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν είπες και αν τον έχεις ρυθμισμένο για απόλυτα καθαρό ήχο ή στο edge of breakup (δηλ. να βρωμίζει στις πιο δυνατές πενιές). Επίσης δεν κατάλαβα το πόσο γκάζι χρειάζεσαι ακριβώς, γιατί το OCD μπορεί να βγάλει αρκετό πράμα.. τόσο που εφόσον σου αρέσει αυτός ο χαρακτήρας overdrive και χρειάζεσαι απλά λίγο παραπάνω όγκο ή γρέζι, ίσως απλά να έκανες καλύτερη δουλειά με ένα boost ή ένα eq.

Toν ενισχυτή τον έχω αποκλειστικά στο καθαρό κανάλι. Το  OCD το έχω για το edge of breakup (δεν τον ήξερα τον όρο) γιατί μου αρέσει η ανταπόκριση σε αυτό που ανέφερες. Επίσης έχει πολύ ωραία βρώμικα αλλά δεν μπορεί να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα. Μακάρι να είχε 2 tap buttons όπως πχ το Ziggy της Crazy Tube Circuits (που επίσης μου αρέσει πολύ) αλλά δυστυχώς το έχει σε διακοπτάκι που δεν είναι άμεσο. 

Ένα.δευτερο πετάλι θες, και θα έχεις τρεις ήχους (ο τρίτος μπουσταροντας το ένα με τ'αλλο).

• Ευχαριστώ
Οκ, κατάλαβα. Σαν ένα ακόμα gain stage πάνω στο υπάρχον γκάζι που παίρνεις με το OCD και τον ενισχυτή, εγώ θα πήγαινα σε κάποιο καλό clean boost (τοποθετημένο πριν από το OCD)... τύπου Keeley Katana, Wampler dB+, Xotic ή TC Electronic Spark Mini, που είναι και το πιο οικονομικό από τα παραπάνω, αλλά ανάλογης αξίας. Βλέπω έχεις βέβαια και το Micro Amp, το οποίο λογικά μπορεί να σου δώσει ακριβώς το ίδιο πράγμα (αλλά επειδή δεν το ανέφερες, υπέθεσα ότι μπορεί να το χρησιμοποιείς διαφορετικά).

Εναλλακτικά, κάποιο παραμετρικό eq (κάποιες ακριβές επιλογές οι περισσότερες εδώ) ή ένα από τα γνωστά Boss ή MXR γραφικά eq, σου δίνουν πολλές δυνατότητες, μία εκ των οποίων είναι και να τονίσεις τις συχνότητες που επιθυμείς για το επιπλέον gain stage.

Τώρα αν ντε και καλά θες να τσεκάρεις κάποιο άλλο od, άπειρες επιλογές για ματσάρισμα με το OCD. Εγώ θα δοκίμαζα κάτι σε στυλ One Control Golden Acorn.

Καλησπέρα στην παρέα. 

Πήρα την απόφαση να αλλάξω λίγο τα πετάλια μου και να μειώσω και τον αριθμό αλλά και το μέγεθος του pedalboard για να γίνει και πιο εύκολο στη μεταφορά. 

Τώρα έχω ένα pedalboard diy αρκετά μεγάλο όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά πλέον έχω αλλάξει λίγο τη διάταξη των πεταλιών. 

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€.

Ακούω ιδέες και προτάσεις...
Αν θέλεις ένα δεύτερο ευχαρίστως να σου χαρίσω το δικό μου που πλέον δεν το χρησιμοποιώ

Στείλε μνμ να το κανονίσουμε 

Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που να μην ξεπερνά και τα 200€;

Δύσκολα.

Το Boss wazacraft το κανει αλλά θέλει expression pedal και αν θες και κανονικό tap tempo δεν έχει.

Τώρα που το σκέφτομαι όλα τα delay της Boss με το μικρό footprint το κάνουν,με ΕΡ.

• Like
Δύσκολα.

Το Boss wazacraft το κανει αλλά θέλει expression pedal και αν θες και κανονικό tap tempo δεν έχει.

Τώρα που το σκέφτομαι όλα τα delay της Boss με το μικρό footprint το κάνουν,με ΕΡ.

Ναι κι εγώ δεν βρήκα κάτι άλλο. Όλα τα άλλα ξεφεύγουν σε τιμή όπως το El Capistan. Μάλλον οδεύω προς TIME. 

Υπάρχει και το Delay Llama Mk.3 αλλά ξεφεύγει από τα 200€.

Αυτο εδω το εχεις υποψη σου;

https://www.thomann.de/gr/boss_re_2_space_echo_delay_reverb.htm?reload=1

ΟΚ, κοπαναει στην τιμη, αλλα αν εχεις βρει τον ηχο που γουσταρεις στα "περιεργα" modes καποιου πεταλιου, δεν ειναι βεβαιο οτι θα τον βρεις και σε καποιο αλλο, εστω παρομοιο πεταλι. Ισως τελικα αξιζει να δωσεις κατι παραπανω και να καθαρισεις σιγουρα και οριστικα.

Έχω το προηγούμενο time, το χρυσό. Είναι εξαιρετικό πετάλι με μικρό μέγεθος, νορμάλ τροφοδοσία χωρίς extra τροφοδοτικό και πολύ φυσιολογική τιμή. Έχει tap tempo που αν κρατήσεις πατημένο μπαίνει σε oscilation. Επίσης έχει προσομοίωση του tape age με ρυθμιζόμενο vibrato. Δεν έχεις τις κεφαλές του space echo για να κάνεις τις συγκεκριμένες τσαχπινιές ούτε είναι φουλ αναλογικό, τύπου bbd αν σ’ ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ντε και καλά. Επίσης δεν έχει volume jumps, drops, tone suck κ.λπ.

Κατά την γνώμη μου είσαι κομπλέ από drives με αυτά που ήδη έχεις. Το micro amp και το boss sd-1 είναι εξαιρετικά booster για ενισχυτή ή αλλά πετάλια.

• Like
Έχω το προηγούμενο time, το χρυσό. Είναι εξαιρετικό πετάλι με μικρό μέγεθος, νορμάλ τροφοδοσία χωρίς extra τροφοδοτικό και πολύ φυσιολογική τιμή. Έχει tap tempo που αν κρατήσεις πατημένο μπαίνει σε oscilation. Επίσης έχει προσομοίωση του tape age με ρυθμιζόμενο vibrato. Δεν έχεις τις κεφαλές του space echo για να κάνεις τις συγκεκριμένες τσαχπινιές ούτε είναι φουλ αναλογικό, τύπου bbd αν σ’ ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ντε και καλά. Επίσης δεν έχει volume jumps, drops, tone suck κ.λπ.

Κατά την γνώμη μου είσαι κομπλέ από drives με αυτά που ήδη έχεις. Το micro amp και το boss sd-1 είναι εξαιρετικά booster για ενισχυτή ή αλλά πετάλια.

Από drive πλέον είμαι οκ. 

Τώρα delay ψάχνω. 

Σαν ήχος μου άρεσε πολύ το TIME. Το μόνο που με χάλασε κάπως στο oscillation όταν κρατάς πατημένο το tap, είναι όταν αφήνεις το tap ότι σταματάει πολύ απότομα και δεν έχει πιο ομαλό fade out. Μάλλον πρέπει να είναι κομπρεσαρισμενος ο ήχος σε σχέση με το RE-20 που έχω. Ισχύει; Βέβαια αυτό αποκλείει το γεγονός να ξεφύγει το oscillation και να "τρυπήσουν" αυτιά. 

Το delay Llama το έχει κανείς; Με εξιτάρει το γεγονός ότι είναι full analog και έχει και tap tempo αλλά και tap oscillation. 

@manosxτο ξέρω το συγκεκριμένο αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ. Θα το τσεκάρω. Έχει tap oscillation ή θέλει expression pedal? Αν θέλει, δεν έχει νόημα, κρατάω το RE-20. Θέλω να γλιτώσω χώρο στο pedalboard αλλά να μην κάνω και εκπτώσεις στον ήχο αν γίνεται. 

Που κατέληξες?
Με δεύτερο OCD τον βλέπω τον φίλτατο 

Βέβαια μετά θα πρέπει να διαχειριστεί τη γνωστή οδηγία της Βίβλου που λέει ότι «ο έχων δύο OCD πρέπει να δώσει το ένα εις τον πλησίον του» ?

Καλά distrortia εύχομαι σε όλους σας 

Που κατέληξες?

Κατέληξα σε 2ο OCD γιατί ο τεράστιος @SibLt μου παραχωρεί το δικό του, Ενέργειες που σπανίζουν στις μέρες μας. Τον ευχαριστώ κι εδώ δημόσια. 

Επομένως μου μένει τι delay θα πάρω. Με τα θέλω μου και με αυτά που έχω ακούσει, είμαι ανάμεσα στο TIME και το Llama. Το μόνο κακό με το Llama είναι ότι ξεφεύγει από το budget μου, αλλά έχει το ατού ότι είναι αναλογικό και πάντα ήθελα ένα. Όπως το κλασσικό Carbon Copy. 

Κατέληξα σε 2ο OCD γιατί ο τεράστιος @SibLt μου παραχωρεί το δικό του, Ενέργειες που σπανίζουν στις μέρες μας. Τον ευχαριστώ κι εδώ δημόσια.

Μπράβο του!

Μπας και υπάρχει κανένας με 2 Helix ή Axe-Fx III Turbo, ή Neural dsp που να μην θέλει το ένα και να μου το δώσει?

Ευχαριστώ πολύ!

• Haha
Reactions: ekim and Vale Rossi

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα