• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

αλλαγη μαγνητων σε ibanez RG 320FA

κωνσταντινος2

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια χαρα σας,ενας φιλος εχει τη συγκεκριμενη κιθαρα,την οποια θελει να βελτιωσει αλλαζοντας τους μαγνητες,η μουσικη που τον ενδιαφερει ειναι heavy metal με εμφαση στα σολα,γενικα med εως high gain,τι προτεινεται;τι ειναι το σπλιταρισμα;ευχαριστω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστω φιλε για την προταση σου,τεσπα κλειστε το θεμα γιατι ουσιωδες απαντηση δεν υπηρξε,ευχαριστω

Εγώ βλέπω ότι υπήρξε ουσιώδης απάντηση, όπως επίσης βλέπω ότι εσύ και ο φίλος σου βαριέστε να ψάχνετε και θέλετε μασημένη τροφή.

Anyway πες στον φίλο σου να τσεκάρει τους Seymour Duncan Distortion για  bridge και τον Jazz για neck.

φιλε εννοω πως δεν υπηρξε γιατι διαβασα το νημα πριν καν προταθει και πριν ανοιξω το θεμαη νηξη μου δεν ειχε να κανει σε σχεση με το φιλο που προσπαθησε να βοηθησει,φυσικα δεν ψαχνουμε για μασημενη τροφη γιατι διαβασαμε ολα τα θεματα που αφορουν μαγνητες και ειδικα σε ibanez,παρ ολα αυτα θεωρησαμε αναγκαια την βοηθεια απο καποιον πιο εμπειρο φιλο,παρ ολα αυτα ευχαριστησα τον φιλο που ειχε την καλη διαθεση να βοηθησει απλα ειχα διαβασει απο πριν το θεμα οπως προειπα,παντως ευχαριστω για την προταση σου εστω και αν ηρθε με λιγο ασχημο τροπο.

κωνσταντινος2 είπε:
Γεια χαρα σας,ενας φιλος εχει τη συγκεκριμενη κιθαρα,την οποια θελει να βελτιωσει αλλαζοντας τους μαγνητες,η μουσικη που τον ενδιαφερει ειναι heavy metal με εμφαση στα σολα,γενικα med εως high gain,τι προτεινεται;τι ειναι το σπλιταρισμα;ευχαριστω.
Η πιο κλασική λύση είναι να ακολουθήσει ο φίλος σου το παράδειγμα ενός κιθαρίστα του οποίου ο ήχος αρέσει στο φίλο σου. Αν έχει ένα signature μοντέλο, να πάρει αυτό. Αν όχι, ας μας πει χαρακτηριστικούς ήχους που του αρέσουν.

Όχι γενικότητες, όπως med-high gain. Δεν υπάρχουν high gain μαγνήτες, μόνο ενισχυτές.

ωραια ευχαριστω για την διευκρινηση,με την αναφορα στο gain ηθελα να καταστει σαφες οτι δεν ψαχνουμε κατι σε low output,δλδ vintage ηχους,τωρα οι ηχοι που προσανατολιζεται ειναι steve vai joe satriani,malmsteen για αυτο αναφερω εμφαση στα σολα,συγνωμη αν κατι απο αυτα που αναφερω ειναι λαθος,δλδ για την μουσικη αυτη  high output μαγνητες πρεπει να κοιταμε η λεω βλακειες;δεν εχω καταλαβει ακομα αν και διαβασα πολλα θεματα,ευχαριστω.

κωνσταντινος2 είπε:
ωραια ευχαριστω για την διευκρινηση,με την αναφορα στο gain ηθελα να καταστει σαφες οτι δεν ψαχνουμε κατι σε low output,δλδ vintage ηχους,τωρα οι ηχοι που προσανατολιζεται ειναι steve vai joe satriani,malmsteen για αυτο αναφερω εμφαση στα σολα,συγνωμη αν κατι απο αυτα που αναφερω ειναι λαθος,δλδ για την μουσικη αυτη  high output μαγνητες πρεπει να κοιταμε η λεω βλακειες;δεν εχω καταλαβει ακομα αν και διαβασα πολλα θεματα,ευχαριστω.
Και οι τρεις καλλιτέχνες που αναφέρεις παίζουν διαφορετικούς μαγνήτες. Ο Vai σχετικά high output, o Satriani μάλλον προς το mid και ο Yngwie διπλούς σε σχήμα μονού.

Όλα τα μεγάλα websites μαγνητών έχουν δείγματα.

Καλύτερα πηγαίνετε να ακούσετε και ξαναελάτε και τα ξανασυζητάμε.

γεια χαρα,λοιπον εχουμε καταληξει σε 2-3 σετακια,ακουμε γνωμες για:seymour duncan jb neck jazz bridge,jb/59,σετακι dimarzio evoloution σετ,η D-activator με κατι αλλο(οχι σετ) και τελος

GFS power coils σαν πιο φθηνη επιλογη,τι λετε;ευχαριστω.

κωνσταντινος2 είπε:
η D-activator με κατι αλλο(οχι σετ)
D-activator bridge/D-activator neck

D-activator bridge/Air-Norton neck

Μη νομίζει πάντως ο φίλος σου ότι με μια αλλαγή μαγνητών θα ακουστεί και θα παίζει σαν Satriani Vai κλπ.

Από βίντεο που παρακολούθησα στο γιουτιουμπ οι μαμίσιοι είναι αρκετά decent μαγνήτες. Αυτοί εδώ π.χ μια χαρά παίζουν σόλα

κωνσταντινος2 είπε:
seymour duncan jb neck jazz bridge,jb/59
Βρήκατε τον συνδυασμό που συκωτώνιει

;)

dimarzio evoloution σετ
ερωτηματικό , δεν έχω γνώμη

D-activator με κατι αλλο(οχι σετ)
ότι αναφέρθηκε παραπάνω

GFS power coils σαν πιο φθηνη επιλογη
Επειδή από σύμπτωση είχα κάνει την αντίστοιχη επιλογή. Σε σύγκριση με τους JB & JB 59 παλιομοδίτικοι στα δικά μου γούστα. Θέλησαν λίγο ψάξιμο .

ναι φιλε σωστος αναποδα τα εγραψα,ευχαριστω για τις ευχες σου,φιλε black crow ευχαριστω και εσενα για την βοηθεια και γενικα ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν και βοηθησαν πραγματικα.επεδη θελει να σπλιταρει ειχα ακουσει οτι περα απο το push-pull,σπλιταρουν και με τον επιλογεα,ξερετε κατι παραπανω;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γεια χαρα,η παραγγελια θα γινει σημερα μαζι με αυτο:https://www.thomann.de/gr/dimarzio_ep1201pp.htm

το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκω πουθενα σχεδιο για να σπλιταρουμε,εχω εμπειρια απο κολλησεις,ψαχνω αλλα σχεδιο για 2 διπλους 1 volume 1 tone push pull δεν βρισκουμε.

Trending...

Νέα θέματα

Back