• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αλλαγή μαγνητών σε Fender American standard Jazz bass προτάσεις?

fleaman

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα.Έχω ενα Fender American std jazz bass και κοιτάζω για αλλαγή μαγνητών για τον λόγο του ότι δεν με ικανοποιεί το output που βγάζουν οι συγκεκριμενοι που φοράει. Ειναι του 2012 το οργανο και τον λίγο καιρό που το εχω παρατηρώ ότι δεν έχει ικανοποιητικό ouput (σε σχέση πχ με ενα precision που έχω).Έχετε κάτι να προτείνετε?Η χροια με ικανοποιεί απόλυτα ο μόνος λόγος που σκέφτομαι αλλαγή είναι το output.Ευχαριστώ πολυ!

Εγώ θα έβαζα Delano κι ας με βρίσουν όλοι.

Κάποιους από jc series.

http://www.delano.de/products.html?&cHash=1b77bc981e&tx_smtdelano_pi1[series]=5&tx_smtdelano_pi1[strings]=5&tx_smtdelano_pi1[system]=32

Δεν ξέρω βέβαια αν η αλλαγή μαγνητών είναι το ζητούμενο εδώ.

Ίσως φταίει κάτι άλλο.

fleaman είπε:
Έχετε κάτι να προτείνετε?Η χροια με ικανοποιεί απόλυτα ο μόνος λόγος που σκέφτομαι αλλαγή είναι το output.
To μπασο σου φοραει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ Fender Custom Shop 60s μαγνητες.

Αν θελεις περισσοτερο output απλα ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.

Superfunk είπε:
To μπασο σου φοραει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ Fender Custom Shop 60s μαγνητες.
Όντως  οι καλύτεροι που έχουν φορεθεί  στην am. Standard  σειρά

Αν θελεις περισσοτερο output απλα ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.
ή  δώσε  λίγο  gain  στον  ενισχυτή 8)

τώρα αν  θες  ντε και καλά  high output  να ξέρεις ότι  θα πας  σε πιο aggressive  ή σε πιο modern μονοπάτια χάνοντας  λίγο  την  ‘’κλασσική’’ χροιά.

ρίξε  και μια  ματιά  να δεις τι παίζει εδώ γενικά.

http://www.bestbassgear.com/jazz-bass.htm 

Ίσως δοκιμάσω να σηκώσω τους μαγνήτες για αρχή. Επειδή δεν το χω ξανακάνει, πρέπει να προσέξω τίποτα ιδιαίτερο για να βρω το ''ιδανικό'' ύψος?

το αυτονόητο  καταρχήν,  να μην ''κοπανάνε''  οι  χορδές  στους πόλους των μαγνητών  κατά το παίξιμο

το ''ιδανικό'' ύψος θα το κρίνουν τα αυτιά σου  

lgbesios είπε:
το αυτονόητο  καταρχήν,  να μην ''κοπανάνε''  οι  χορδές  στους πόλους των μαγνητών  κατά το παίξιμο

το ''ιδανικό'' ύψος θα το κρίνουν τα αυτιά σου  
Σωστα και τα δυο. Πιθανοτατα θα βρεις το "σωστο" υψος σε αρθρα online αλλα εγω παντα παω με το αυτι. Πολυ μικρες "βολτες" το κατσαβιδι και παντα συνδεδεμενος σε ενισχυτη για παιξιμο και ακουσμα.

fleaman είπε:
Γεια χαρα.Έχω ενα Fender American std jazz bass και κοιτάζω για αλλαγή μαγνητών για τον λόγο του ότι δεν με ικανοποιεί το output που βγάζουν οι συγκεκριμενοι που φοράει. Ειναι του 2012 το οργανο και τον λίγο καιρό που το εχω παρατηρώ ότι δεν έχει ικανοποιητικό ouput (σε σχέση πχ με ενα precision που έχω).Έχετε κάτι να προτείνετε?Η χροια με ικανοποιεί απόλυτα ο μόνος λόγος που σκέφτομαι αλλαγή είναι το output.Ευχαριστώ πολυ!
Κατ' αρχήν είναι λάθος η σύγκριση, ειδικά σε σχέση με το Precision (και δεν ξέρουμε καν με τι p-bass μαγνήτη συγκρίνεις).

Και κατά δεύτερον, κοιτάμε να έχουμε τα απαραίτητα (και περίσσια) watt στον amp γιατί ΔΕΝ πρέπει το output των μαγνητών να είναι το δεσμευτικό επιλογής.

Δηλαδή αν είχες vintage όργανο που κελάηδαγε αλλά ήταν χαμηλοέξοδο θα του βγαζες τα ματάκια και θα του βαζες χαμπακεροειδείς υψηλοέξοδους για να χεις;

Την χροιά και τον όγκο (όχι ένταση) ψάχνουμε. Και από χροιά, όπως λες, είσαι ικανοποιημένος.

Κοίτα να τους ανεβάσεις λίγο (μέτρα τους επ' ευκαιρία) και κοίτα να πάρεις ενίσχυση που δεν θα σε απασχολεί το output του μπάσου.

audiokostas είπε:
Κατ' αρχήν είναι λάθος η σύγκριση, ειδικά σε σχέση με το Precision (και δεν ξέρουμε καν με τι p-bass μαγνήτη συγκρίνεις).

Και κατά δεύτερον, κοιτάμε να έχουμε τα απαραίτητα (και περίσσια) watt στον amp γιατί ΔΕΝ πρέπει το output των μαγνητών να είναι το δεσμευτικό επιλογής.

Δηλαδή αν είχες vintage όργανο που κελάηδαγε αλλά ήταν χαμηλοέξοδο θα του βγαζες τα ματάκια και θα του βαζες χαμπακεροειδείς υψηλοέξοδους για να χεις;

Την χροιά και τον όγκο (όχι ένταση) ψάχνουμε. Και από χροιά, όπως λες, είσαι ικανοποιημένος.

Κοίτα να τους ανεβάσεις λίγο (μέτρα τους επ' ευκαιρία) και κοίτα να πάρεις ενίσχυση που δεν θα σε απασχολεί το output του μπάσου.
Πεσ'τα χρυσόστομε... μεσ'το μυαλό μου είσαι! 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!Οσον αφορά τον ενισχυτή αυτός φτάνει και περισεύει. Μιλάμε για έναν gallien krueger 700 rb-II. Δεν έχω θέμα με τα watts.

Αντιλαμβάνομαι την λάθος σύγκριση ίσως με το precision (steve harris model) απλα θα ήθελα και το jazz μου να κυμαίνεται στο ίδιο output αν είναι δυνατόν. Εφόσον λοιπόν τα watts δεν είναι πρόβλημα μιλάμε είτε για άμεσο σήκωμα μαγνήτη είτε αλλαγή μαγνήτη σε έναν πιο υψηλοέξοδο απ ότι μου λέτε.

Γενικά τα jazz έχουν φήμη low output? Για παραπάνω λεπτομέρεις να όσον αφορά το παίξιμο να προσθέσω ότι το είδος της μπάντας είναι ένα μείγμα punk με math και το παίξιμο βγαίνει κυρίως με πένα και το darkglass για drive. Σαυτό το σημείο να τονισω την διαφορά σε volume drop όταν απενεργοποιώ το darkglass κάτι που δεν συμβαίνει με το precision.

fleaman είπε:
Γενικά τα jazz έχουν φήμη low output? Για παραπάνω λεπτομέρεις να όσον αφορά το παίξιμο να προσθέσω ότι το είδος της μπάντας είναι ένα μείγμα punk με math και το παίξιμο βγαίνει κυρίως με πένα και το darkglass για drive.
Καμία σχετική φήμη. Όμως, δεν έχουν «φήμη» ως όργανα «ιδανικά» για punk- όχι βέβαια ότι δεν μπορείς να παίξεις πανκ με J.

Τα Precision έχουν τον ήχο για αυτό το στιλ- και σαν δεύτερη επιλογή τα Rick. Αν δεις οι περισσότερες πανκόμπαντες - τουλάχιστον στα 70ς- ήταν ανάμεσα σε P και Rick.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
όχι βέβαια ότι δεν μπορείς να παίξεις πανκ με J.
Όπως  ο κυριούλης  εδώ 8)

rf1-dk.jpg

Οι μυημένοι  ξέρουν  για ποιον μιλάμε  ;)

Νομιζω ο ενυσχιτης σου δεν εχει gaim control,αλλα το ερωτημα ειναι οτι με τοσα βατ παιζεις τσιτα,παιρνεις τον ηχο που θες εχοντας και το vol στο μπασο στο τερμα,απλα σου φαινετε λιγη η ενταση?Η μηπως ειναι το κλασικο,βρομιζει ο ηχος με το master  στο 4/5/6 κτλ..??Κατι ασχετο μεν,σχετικο δε,τι καμπινα χρεισημοποιεις?

Γενικά τα jazz έχουν φήμη low output?
Εχουν μικροτερο output απο τα Precision οι μαγνητες τους (γυρω στα 9Κ εναντι των 10Κ -11Κ που εχουν συνηθως οι Ρ)    εξακολουθω να πιστευω παντως οτι εχεις ΧΑΜΗΛΑ τους μαγνητες  :)

edit  τωρα ειδα οτι το μπασο σου φοραει τους Seymour Duncan® Steve Harris signature μαγνητες που ειναι σημαντικα πιο hot απο τους vintage style jazz/P μαγνητες για να πας στα 13Κ θες κατι τετοιο σε jazz

http://www.seymourduncan.com/pickup/quarter-pound-jazz-bass-set-3

με προλαβες ρε θηρίο ;D

Και  αv είναι πιο παλιό μοντέλο μπορεί να φοραει τους spb3  που είναι ακομα πιο Ηοt

Και  αv είναι πιο παλιό μοντέλο μπορεί να φοραει τους spb3  που είναι ακομα πιο Ηοt
Πράγματι αυτοί ειναι γιατί είναι το Harris του 02. Το προηγουμενο μοντέλο δλδ απο το πιο recent.

edit  τωρα ειδα οτι το μπασο σου φοραει τους Seymour Duncan® Steve Harris signature μαγνητες που ειναι σημαντικα πιο hot απο τους vintage style jazz/P μαγνητες για να πας στα 13Κ θες κατι τετοιο σε jazz
http://www.seymourduncan.com/pickup/quarter-pound-jazz-bass-set-3
Όσο μπόρεσα να καταλάβω και να ερμηνεύσω απο youtube στα αυτιά μου μου φάνηκε πιο aggresive κρατώντας όμως την χροιά του jazz που έχω τώρα σε σημαντικό βαθμό!Είναι οντως έτσι απο κοντά?Αν ναι ίσως να είναι αυτό που θέλω σε περίπτωση που δεν με καλύψει η ανύψωση των μαγνητών

lgbesios είπε:
Όπως  ο κυριούλης  εδώ 8)

rf1-dk.jpg
fluoride-rocks.gif

Height adjustment

Vol adjustment

Play

Enjoy !

;D

Fleaman άσε τους μαγνήτες πο χεις.

Για αυτό που θες είναι μια χαρά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομιζω ο ενυσχιτης σου δεν εχει gaim control,αλλα το ερωτημα ειναι οτι με τοσα βατ παιζεις τσιτα,παιρνεις τον ηχο που θες εχοντας και το vol στο μπασο στο τερμα,απλα σου φαινετε λιγη η ενταση?Η μηπως ειναι το κλασικο,βρομιζει ο ηχος με το master  στο 4/5/6 κτλ..??Κατι ασχετο μεν,σχετικο δε,τι καμπινα χρεισημοποιεις?
Πράγματι δεν έχει gain αλλα έχει master και boost. Δεν βρωμίζει ο ήχος απλα πχ ακούγεται η διαφορά σε volume drop όταν έχω on το darkglass και το απενεργοποιήσω μετά. Πρέπει να βάλω το RC bass booster μου μετά για να έρθω στο ίδιο volume.Χωρίς το drive μπορώ να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τα watts του ενισχυτη, αλλα το drive είναι συχνά on οπότε προσπαθώ να βρω καλή ισορροπία.

Η καμπίνα που έχω ειναι 4χ10 Gallien Krueger RBH 4ohms αλλά σε οποιαδήποτε καμπινα (live, διαφορετικό προβάδικο) κ να Plugg-αρω θα εμφανιστεί αυτό που περιγράφω.

Αυτο ομως συμβαινει με οποιο μπασο και να βαλεις.Αρα και πιο hot μαγνητες να βαλεις,δεν θα αλλαξει κατι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back