Αλλαγή μαγνήτες σε Fender American Standard Stratocaster

nikostsiav

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα στην ομάδα και καλώς σας βρήκα. Έχω μια Fender Stratocaster American Standard HSS του 2006 με σώμα ash και ταστιέρα rosewood, οι μαγνήτες που φοράει είναι δύο single coil Tex-Mex και γέφυρα humbucker Diamondback (οι μαμά δηλαδή). Πρόσφατα είχα παίξει με μια Fender Stratocaster American Professional ii του 2022 με σώμα alder και ταστιέρα maple στον ίδιο ενισχυτή. Ομολογώ ότι μου άρεσε περισσότερο ο ήχος της Professional ii στα καθαρά, ήταν περισσότερο κρυστάλλινος και έμοιαζε με SRV ήχος δηλαδή... Θα μπορούσα με κάποια αλλαγή στους μαγνήτες να έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα ή είναι καθαρά θέμα ξύλων ? και εάν ναι με ποιους μαγνήτες θα μπορούσα να τους αντικαταστήσω ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές...

Αν δεν σου αρέσει τόσο πολύ η κιθάρα σου σε συμβουλεύω να την πουλήσεις όπως είναι μια και είναι μια κιθάρα που θα φύγει εύκολα αν είναι σε καλή κατάσταση και να ψαχτείς μετά για κάποιο πιο SRV όργανο... Δεν νομίζω η διαφορά που άκουσες να οφείλεται στα ξύλα αν και κάποιοι ακούνε την maple ταστιέρα, η διαφορά στον ήχο οφείλεται σε ένα σύνολο πραγμάτων στα οποία διαφέρουν αυτά τα δυο όργανα, ακόμα και ίδιου τύπου όργανα διαφέρουν... γι' αυτό και η γνώμη μου είναι να μην μπεις στην διαδικασία αλλαγής εξαρτημάτων

EDIT επίσης μια και μιλάς για καθαρό ήχο βεβαιώσου ότι οι χορδές στις δυο αυτές κιθάρες είναι ίδιας παλαιότητας, μην πας και συγκρίνεις στα καθαρά καινούριες και παλιές χορδές...

Last edited:
Καλημέρα και ευχαριστώ... η δοκιμή είχε γίνει σε fender hot rod deluxe ενισχυτή και οι χορδές ήταν σε καλή κατάσταση και στις δύο κιθάρες. Αναφέρομαι στους μαγνήτες της δικιάς μου κιθάρας γιατί απ' όσο ξέρω δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο απ' όσο τους έχω ψάξει στο παρελθόν, για αυτό και υποθέτω αν σε περίπτωση αλλαγής μου δώσει κάτι επιπλέον σε πιο στρογγυλεμένο και γλυκό ήχο !!!

Θα μπορούσα με κάποια αλλαγή στους μαγνήτες να έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα ή είναι καθαρά θέμα ξύλων ?

Εννοείται οτι θα εχεις το αντιστοιχο αποτελεσμα, τα ξυλα ελαχιστο ρολο παιζουν στον ηχο (ειδικα στο ποσο κρυσταλλινος και καθαρος ακουγεται) , οι μαγνητες παιζουν φυσικα τον μεγαλυτερο ρολο (αυτοι που εχει η κιθαρα σου ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακαταλληλοι για κρυσταλινο καθαρο ηχο).

και εάν ναι με ποιους μαγνήτες θα μπορούσα να τους αντικαταστήσω ??

οπως ειναι ολο μαζι & καθαρισες για παντα, δεν θα βρεις κατι καλυτερο πουθενα (οι διπλοι ΟΥΔΕΜΙΑ θεση εχουν σε strat για αυτο που ζητας)

Βλεπω οτι εχει ελιΠσισ στον Θωμα οποτε θα τους βρεις (χωρις pickguard) και στην Ελλαδα

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είχα σκεφτεί κάποτε να αλλάξω τον neck και midle με Texas Special (εκτός και αν είναι υπερτιμημένοι λόγω SRV) και τον humbucker για να μην τον καταργήσω προκειμένου να έχω γκάζι και sustain σε σόλο με τον Seymour Duncan TB-4 WH αν και ο Diamondback δεν με χαλάει ιδιαίτερα γιατί δεν θα παίξω ποτέ με καθαρό σ αυτόν. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο παντρεύονται αυτά μεταξύ τους. Παίζω blues, funk και rock. Τους Pure Vintage 65' να πω την αλήθεια δεν τους γνωρίζω.

Γενικά αν κάτι σου κάνει κλικ και είναι αυτό που θες ηχητικά πάρτο με κλειστά μάτια και μην ανησυχείς για τις ψιλοδιαφορες που θα υπάρχουν λόγω του ότι η κιθάρα σου έχει ash ενώ η άλλη alder κτλ. Το voicing και η "ουσία" του μαγνήτη δεν θα αλλάξει.

Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να ακούσω κάποιο εξάρτημα, είτε μιλάμε για μαγνήτες κιθάρας είτε για πετάλι κιθάρας, είτε για μεγαφωνο κιθάρας κτλ που να τα αγόρασα επειδή μου έκαναν "κλικ" με το πρώτο άκουσμα και όταν τα έβαλα είτε στην κιθάρα μου (μαγνήτες) ειτε στον ενισχυτή μου (πετάλι) είτε στην καμπίνα μου (μεγάφωνο) αντίστοιχα να άλλαξε τελείως το voicing τους σε βαθμό που να μην μου άρεσε.

(Βέβαια μιλάω για παρόμοια πράγματα, δεν λέω ότι ένα μεγάφωνο σε μια open back καμπίνα που σου άρεσε δεν μπορεί να μην σου αρέσει σε μια closed back, ούτε ο μαγνήτης που άκουσες σε μια λες πολ να σου αρέσει το ίδιο σε μια στρατ, μιλάω για πράγματα ίδιας "φιλοσοφίας")

Οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις ακριβώς τους μαγνήτες που σου άρεσαν. Δεν ξέρω αν πωλούνται ξεχωριστά, αν όχι κοίτα για μαγνήτες όπως αυτοί που σου προτείνονται παραπάνω.

Τον διπλό στην γέφυρα προσωπικά ούτε εγώ θα τον πείραζα γιατί δεν θέλω να μην έχω την επιλογή και του humbucker στις κιθάρες μου

Fender Stratocaster American Professional ii

η κιθαρα σου ειναι 10 φορες καλυτερη απο τις καινουργιες am pro ii, οι am std ειναι σουπερ κιθαρες που αντεξαν στο χρονο, ειδικα η δικη σου που ειναι ash/rosewood ως "ξυλα" εχει και καλυτερο ash (που καμμια Fender strat, πλην του Custom Shop, λογω cost cutting δεν εχει πλεον) και καλυτερο rosewood (οχι βαμμενο φτηνο rosewood οπως οι σημερινες)
Απλα η "καρδια" της ειναι ...μαπα :) (δηλαδη οι μαγνητες)
Βαλε ενα ΟΠΟΙOΔΗΠΟΤΕ αξιοπρεπες vintage style low output σετ (ακομα και διατηρωντας τον πισω γκαζωμενο μαγνητη, φυσικα δεν θα εχεις ΠΟΤΕ αξιοπρεπη ΔΕΥΤΕΡΗ θεση, αλλα αν δεν την χρησιμοποιεις μη σκας)

είχα σκεφτεί κάποτε να αλλάξω τον neck και midle με Texas Special (εκτός και αν είναι υπερτιμημένοι λόγω SRV)
μια χαρα ειναι οι ΤS αν και ο SRV δεν τους χρησιμοποιησε ποτε :ROFLMAO:, λιγο πιο γκαζωμενοι απο τους κλασσικους 65αρηδες ειναι αλλα καθαρα καλα εχουν (ειδικα αν ο ενιχυτης σου εχει headroom)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back