Αλλαγή μπράτσο σε strat

Σχετικά με bullet και affinity, απορώ πως λένε πολλοί ότι είναι καλές κιθάρες. Έχω δοκιμάσει και είναι αίσχος και παικτικά και η αίσθηση στο μπράτσο και γενικά σαν όψη, σαν αίσθηση. Απαράδεκτες. 
Για τις affinity διαφωνώ, τουλάχιστον για αυτές που έβγαιναν πριν χρόνια. Αλλά και πάλι όλα είναι σχετικά. Δεν υπάρχουν δύο ίδιες κιθάρες, πολλές φορές ακόμα και από τον ίδιο κατασκευαστή. Κάποιος μπορεί να βολεύεται με κάτι που για κάποιον άλλο δεν κάνει. Γι' αυτό θέλει δοκιμή

Πολυ βασικο ειναι και το κατα ποσο καλα σεταρισμενο ειναι το οργανο που δοκιμαζουμε.

Η affinity, σωστα σεταρισμενη (και με λειανση στα ταστα) και με φρεσκιες χορδες, ειναι μια μια χαρα οργανο εαν σε βολευει το μανικι.

Εχω μια bullet mustang και ειναι καταπληκτικο οργανακι. Αψογο σε ολα.

Αναμεσα σε made in mexico μεταχειρισμενη και vintage καινουργια, θα επαιρνα ευκολα vintage. Σε telecaster, τουλαχιστον, 100%, και αυτο για τεσσερις λογους:

1. Οι μεταχειρω mim φορανε χαλια κεραμικους μαγνητες που κανουν μονο για βρωμικους ηχους. Οι vintage φορανε εξαιρετικους μαγνητες.

2. Το μανικι vintage καθεται καλυτερα στο χερι μου.

3. Το σωμα της vintage ειναι 2/3 ελαφρυτερο. 

4. Ο ηχος της vintage ειναι πιο "vintage" και παραδοσιακος σε σχεση με την πιο generic mim. Κυριως λογω γεφυρας και μαγνητων.

Αυτα ισχυουν για τις tele. Και στρατ εχουν εξισου καλη φημη. Το ιδιο ισχυει και για τις squier classic vibe. Εξαιρετικες, εαν σε βολευει το μανικι.

Να σου πω, δεν την ήξερα την εταιρεία αλλά τώρα το σκέφτομαι σοβαρά. 

Ψαξε την, διαβασε συγκριτικα, reviews, και δες video. Υπαρχει αρκετο υλικο.

Και απο προσωπικη εμπειρια, καθως ειμαι κατοχος, ειμαι 100% ευχαριστημενος.

Τωρα που το θυμηθηκα, στο παρακατω συντομο βιντεο ειχα εντυπωσιαστει αρκετα με την strat (δες μετα το 1.00).

Διαβασε και θα καταληξεις στο καταλληλο οργανο, αναλογα τις αναγκες σου. Το πιο βασικο ειναι να σου καθεται καλα στο χερι.

Απο την αλλη, βεβαια, μην απορριπτεις και την HB. Οταν σου λεει ο Σπυρος οτι θα την επαιρνε ανετα σε live και σε studio, εχει την σημασια του. Ειναι πολυ λιγα τα χρηματα.

Όντως γαματη και θα ήθελα να την δοκιμάσω όμως δεν βρήκα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει κιθάρες αυτής της εταιρείας. Μόνο Κατερίνη. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
www.toneworks.gr Δημήτρης Λάρος.Κάνε ένα τηλέφωνο να τα πείτε.

Με βάση την εμπειρία μου με φτηνές και ακριβές κιθάρες πάρε μια που θα σου κάτσει καλά.

μην σκέφτεσαι αλλαγές μπράτσου, θα σου βγει παραπάνω.

"Ενα καλό όργανο είναι ένα καλό όργανο, ένα φτηνό όργανο μόνο κατά τύχη μπορεί να είναι ένα καλό όργανο*"

Μίλτος 2020μ.Χ.

*καλό όργανο: να παιζει καλά με ένα απλό σετ απ

Η ένσταση μου είναι ότι το σεταπ που έκανε ο Σπύρος στην κιθάρα του  μαθητή του , δεν πρόκειται να στο κάνει κανείς σε μαγαζί , αν δεν το ζητήσεις

Και ως αρχάριος δεν πρόκειται να το ζητήσεις 

Το βλέπω και από τον εαυτό μου αυτό . Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι με ενοχλεί αλλά δεν θα μπορέσω μόνος μου να εντοπίσω το πρόβλημα ( αν με ενοχλούν τα τάστα , η γέφυρα το nut τα ελατήρια πίσω )

Νομίζω καλύτερα να πας σε μια κιθάρα που όπως πρότεινε και ο φίλος αποπανω να χρειάζεται μόνο ένα απλο βασικό σεταπ 

Και καλύτερα να πάρεις αυτή τη μεξικάνικη που σου άρεσε και έχεις παίξει 

Μία Vintage που είχα πάει να δω μεταχειρισμένη σε ιδιώτη πάντως (στρατ ήταν) ήταν θεόστραβη. Το μπράτσο πρέπει να είχε 5 μοίρες απόκλιση από όπως θα έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να μην κουρδίζει με τίποτα ενώ είχε καλό ήχο. Δεν ξέρω βέβαια εάν είχε γίνει κατόπιν η ζημιά, αλλά από τότε τις βλέπω με επιφύλαξη.

Και σίγουρα δεν θα έκανα παραγγελία εξ'αποστάσεως.

Last edited:
Μα κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, σίγουρα. Μόνο από κοντά. Εκτός αν αγοράζεις συνέχεια το ίδιο όργανο ?

αν και πάλι... 

Μια καινούργια κιθάρα είναι μάλλον απίθανο να έχει στραβό μπράτσο. 

Την vintage v6 την είχα πάρει πριν 7-8 χρόνια θυμάμαι στα 180-200 ευρώ από dv247 Αγγλία... Τι να πω ότι την πήρα για πλάκα και τώρα είναι το βασικό μου όργανο...ωραίοι μαγνήτες ευκολοπαικτη και κρατάει κουρδισμα έβαλα και έναν hot rails bridge για παραπάνω γκάζι...επίσης τα ταυρακια της και οι les paul είναι φοβερά...Ρε μάγκες οι harley benton είναι ποιοτικές ?? Έχω δει κάτι ωραίες les paul και τσάμπα...

Αυτές τις μέρες πήρα μια ακουστική Harley benton και είναι καμπάνα ο ήχος. Ενοχλεί βέβαια οπτικά η πλαστικούρα στο πλαίσιο του μπράτσου π.χ αλλά για 60€... λεπτομέρειες. 

Από την άλλη, μια κιθάρα που είχα πάρει της φτηνής μάρκας του musicstore.de, η Jack n Danny, ήταν αρκετά καλή. Θέλω να πω δεν ενοχλούσε, δεν είχε ατέλειες τέτοιες που να σε κάνουν να μην θες να παίξεις. Βέβαια το μπράτσο πίσω, εκεί που ακουμπάει η παλάμη, ήταν πλαστικοποιημένο καυσόξυλο αλλά με 90 που την πήρα τότε μια χαρά. Και αξιόλογος ήχος. 

Ρε μάγκες οι harley benton είναι ποιοτικές ??
https://www.thomann.de/gr/harley_benton_sc_450_bk_classic_series.htm

την εχω απο το καλοκαιρι.κατσκευαστικα απο κσυλα και βαφες τελεια οπως και το παχυ μανικι της τελειο.θελει σιγουρα μια καποια φροντιδα στα ταστα leveling και γυαλισμα οπως επισης και πεταμα ολα τα ηλεκτρικα γενικος.δηλαδη 144+20 μεταφορικα 164.βαζεις ακομη 150 και πεταει.εγω εβαλα ας πουμε αυτους https://www.aliexpress.com/item/32858490898.html?spm=2114.12010612.8148356.13.67be337fCelApN

παρα πολυ καλοι.ριξτε και μια ματια σε ενα review https://www.tdpri.com/threads/a-double-cream-humbucker-set-that-isnt-dimarzio-and-costs-only-25.666998/

και cts pots με switchcraft επιλογεα

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_sc_450_bk_classic_series.htm

την εχω απο το καλοκαιρι.κατσκευαστικα απο κσυλα και βαφες τελεια οπως και το παχυ μανικι της τελειο.θελει σιγουρα μια καποια φροντιδα στα ταστα leveling και γυαλισμα οπως επισης και πεταμα ολα τα ηλεκτρικα γενικος.δηλαδη 144+20 μεταφορικα 164.βαζεις ακομη 150 και πεταει.εγω εβαλα ας πουμε αυτους https://www.aliexpress.com/item/32858490898.html?spm=2114.12010612.8148356.13.67be337fCelApN

παρα πολυ καλοι.ριξτε και μια ματια σε ενα review https://www.tdpri.com/threads/a-double-cream-humbucker-set-that-isnt-dimarzio-and-costs-only-25.666998/

και cts pots με switchcraft επιλογεα
Thanks για το info..Από βάρος πώς είναι η sc 450? Ξέρω γω συγκριτικά με μια epiphone les paul.?

κοιτα ειναι σιγουρα 4-4,5 κιλα πιστευω γιατι ειναι βαρυτερη απο τις τελε και στρατ που εχω γυρο στα 3,8 κιλα και οι δυο.αλλα ειναι οκ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back