Δε θα πας και φυλακή, αλλά ο πωλητής μάλλον θα σου δώσει αρνητικό feedback, πράγμα που θα επηρεάσει τις μελλοντικές αγοραπωλησίες σου.Georgebob είπε:Υπάρχουν κυρώσεις?
Και γιατί παρακαλώ..;fenderiarhs είπε:το ebay δεν ειναι μαγαζι που ακυρωνουμε την αγορα μας.
+ 1fenderiarhs είπε:το ebay δεν ειναι μαγαζι που ακυρωνουμε την αγορα μας. Αν κατι δεν εισαι σιγουρος οτι το θελεις δεν κανεις bid εκ των προτερων.
Φυσικα θα παρεις αρνητικο feedback (προσωπικα αποφευγω ειτε σαν πωλητες ειτε σαν αγοραστες οσους εχουν εστω και ενα αρνητικο feedback).
Και τωρα θα γινω λιγο κακος......Δεν χαιρομαι καθολου που ολο και περισσοτεροι συμπατριωτες μας, της νοοτροπιας "πως φερνω κιθαρα απο αμερικη", "θαιλο ηχω μεταλ μαι 125€", ασχολουνται με κατι σαν το ebay και δεν με ενοχλει καθολου να με αποκαλεσει καποιος Κασσανδρα αν πω οτι δεν θεωρω απιθανο συντομα να βλεπουμε σε ολο και περισσοτερες auction το Νο shipping to Greece κατα το κοινοτατο πλεον no shipping to Indonesia ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
καταρχην το ebay ΔΕΝ ειναι μαγαζι,ειναι ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ.Και γιατί παρακαλώ..;
Αν εσύ είσαι συνεπής και σωστός στις αγορές σου, τι σε πειράζει αν εγώ ακυρώνω καθημερινά τις δικές μου...;
Δεν υπάρχει point system για κάθε χώρα, οπότε don't worry..!
νομίζω οτι εδώ και μισό χρόνο (περίπου) έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και δε γίνεται ο πωλητής να δώσει αρνητικό feedback παρά μόνο ο αγοραστής.fenderiarhs είπε:Φυσικα θα παρεις αρνητικο feedback (προσωπικα αποφευγω ειτε σαν πωλητες ειτε σαν αγοραστες οσους εχουν εστω και ενα αρνητικο feedback).
υπάρχουν και πολλά ebay shopsκαταρχην το ebay ΔΕΝ ειναι μαγαζι,ειναι ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ.
κάτι άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με τη νοοτροπία που κουβαλάμε. τις προάλλες μιλούσα με υπάλληλο του thomann (όχι τον Αγγελόπουλο) και μου έλεγε πως είμαστε απο τις πρώτες χώρες στις επιστροφές, και μάλιστα πάντα ζητάμε να πληρώσει ο thomann τα μεταφορικά της επιστροφής...Κανεις πολυ μεγαλο λαθος για τον "χαρακτηρισμο" μιας χωρας,ηδη η ΙΤΑΛΙΑ εχει φαει ban απο ολα τα US Ebay shops (λογω προβληματων στα τελωνεια ) και η Ινδονησια και η Νιγηρια λογω χιλιαδων απατων και fake bids (σαν και αυτο που θες να κανεις το οποιο κακα τα ψεμματα ΑΠΑΤΗ ειναι).
φυσικα, αλλα και αυτα auctions κανουν (ακομα και τα buy it now ανοιχτα auctions ειναι στην ουσια τους)υπάρχουν και πολλά ebay shops
Κ αυτό είναι κακό;;; Αν θυμάμαι καλά, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων όσων αγοράζουν από thomann, να επιστρέφουν το προιόν. Το κατάστημα διαφημίζει αυτή τη δυνατότητα!κάτι άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με τη νοοτροπία που κουβαλάμε. τις προάλλες μιλούσα με υπάλληλο του thomann (όχι τον Αγγελόπουλο) και μου έλεγε πως είμαστε απο τις πρώτες χώρες στις επιστροφές, και μάλιστα πάντα ζητάμε να πληρώσει ο thomann τα μεταφορικά της επιστροφής...
Φυσικά, δεν τρέχει τίποτα.Zeppelin είπε:Κ στο θέμα μας, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ κ τπτ που μετάνοιωσε το παιδί, απλά στέλνεις ένα e-mail στον πωλητή κ το item γίνεται relisted.
Έτσι είναι θεωρητικά φίλε μου. Όπως θεωρητικά όταν σε κλέβει ένας Αλβανός ή ένας Τσιγγάνος δεν πρέπει να θεωρείς ότι όλοι είναι κλέφτες. Για κοίτα όμως γύρω σου και πες μου, όντως είναι όλα όπως θα έπρεπε και δεν υπάρχει ρατσισμός;Warhead είπε:Δεν υπάρχει point system για κάθε χώρα, οπότε don't worry..!
Έχει συμβεί κ αυτό, κ συνέβη επειδή στον πωλητή δεν καλοάρεσε η τελική τιμή που έκλεισε η δημοπρασία!Δηλαδή είναι περίπου το ίδιο με το να σου πει ο πωλητής δυο μέρες μετά "ξέρεις, άκυρο, δε σου το πουλάω".
Μπορεί όμως να ανοίξει ένα Unpaid item dispute,το οποίο πιθανότατα θα καταλήξει με το ebay να σου ρίχνει unpaid strike.Τα strikes δεν έχουν διάρκεια λήξης,και με πάνω από δύο "καίγεσαι" (κοινώς,account suspension).Zeppelin είπε:Όσο για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο e-bay, ο πωλητής δεν μπορεί πλέον να σου δώσει negative feedback.
;D ;D ;DSuperfunk είπε:Εγω προτεινω οσοι παραβαινουν τους κανονες του ebay να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ και οσοι επιζουν να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ και αυτοι! ;D ;D