Αγορά μιας απλά ακόμη κιθάρας.

yannis37

Μέλος
Πόντοι
36
Σκέφτομαι να πάρω μια κιθάρα γύρω στα 100€ έτσι, για μια απλά επιπλέον κιθάρα.

το μόνο που θέλω απ την κιθάρα είναι εμφάνιση/προσωπικότητα και 1 humbucker, γιατί από ποιότητα δεν παίζει σε αυτά τα χρήματα.(δηλαδί όχι πιστές απομιμήσεις γνωστών οργάνων).

η μια που παίζει ειναι η Epiphone les paul junior (δεν λέω την special γιατι φέρνει πολύ les paul...είπαμε)

http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GRD/ViewProductDetail-Start?ProductRef=GIT0015741-000%40MusicStore-MusicStoreShop&JumpTo=OfferList

και να της πετάξω πάνω τους S.D."custom 5" που μου αρέσουν (όταν τους βγάλει κανείς στις αγγελίες)

το όλο θέμα θα πάει γυρω στο 150άρι€.

πόσο χάλια μπορεί να ακούγεται?

yannis37 είπε:
έστω.....
Όλες οι κιθάρες σήμερα (με τη τεχνολογία που υπάρχει), ακούγονται, όλες οι κιθάρες όμως δεν παίζονται

yannis37 είπε:
τόσο χάλι λες να είναι το fingerboard ?
Για σκέψου...με 100 ευρώ τι θα πρωτοπληρώσεις? Συνήθως όμως χάλια, είναι τα ηλεκτρικά.

Πρωτοξεκίνησα τις κατασκευές με ένα κιτ του Τhomann, των 80 ευρώ. Τα ηλεκτρικά ήταν για πέταμα και το μπράτσο (ολίγον τι) σκουπόξυλο.

Για 100 ευρώ, έμαθα πολλά για τις κατασκευές...μουσική δεν έπαιξα!

dscn1638qt1.jpg

ναι έτσι είναι... και εγω αμα δεις έγραψα ότι δεν περιμένω ποιότητα από αυτήν την κιθάρα.

αλλά αν έστω και λίγο με φτιάξει τα έβγαλε τα λεφτά της

yannis37 είπε:
τόσο χάλι λες να είναι το fingerboard ?
Mπορεί και ναι, μπορεί και όχι, στα 100 ευρώ θέμα τύχης είναι. Μπορεί να ταστάρει αν

θέλεις χαμηλό action, το nut σίγουρα δεν θα είναι καλά κομμένο και μπορεί να μην

κάθονται καλά παχύτερες χορδές ή να μην κρατάει καλά κούρδισμα. Αν αυτά δεν σε

ενοχλούν ή συμβιβάζεσαι για ένα κατοστάρικο ή έχεις κανένα γνωστό μάστορα με

εργαλεία για nut και leveling που θα στην συμμαζέψει με λίγα λεφτά και είχες ένα καλό

μαγνήτη να κάθεται ίσως ήταν καλή φάση...

Τη συγκεκριμένη την είδα σε ένα μαγαζί αλλά δεν πρόσεξα οτι είναι bolt-on και τόσο

φτηνή, συμπαθητική πάντως.

Να καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη και να πω ότι με κάτω από 300 ευρώ παίρνεις απομίμηση κιθάρας.Από 400 αρχίζουν οι πραγματικές κιθάρες.Από 800 και πάνω δεν ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ μου.Ε και μην κολλήσεις στα νούμερα, δεν είναι απόλυτα.Απλά προσπαθώ να αποτυπώσω πως έχει διαμορφωθεί η δική μου άποψη όσα χρόνια παίζω...

Αυτή η epiphone junior έχει φάση για back-up κιθάρα και practice. 'Εχω την special II bk ltd που είναι ίδια(+neck μαγνήτη) και για 100ευρώ περίπου παίζει πολύ καλά. Δεν μοιάζουν με Les Paul std καθότι έχουν λεπτότερο μπράτσο και βιδωτό, ελαφρύ σώμα, σχετικά flat ταστιέρα και συνήθως κεραμικούς μαγνήτες που πιστευω είναι πιο hot από alnico classics των LP std.

Απλά χρειάζονται οπωσδήποτε setup(action, intonation, βέργα), έλεγχο για ταστάρισμα, νέο nut(έβαλα γραφίτη) και από ήχο τα πάνε μια χαρά.

Κ εγω δεν πιστευα οτι υπαρχουν φτηνες κιθαρες που να παιζουν...μεχρι που πηρα μια squier affinity tele...με 130 euro...

παρεμπίπτοντος εχω μια φεντερ road worn...900+euro...epi les paul standard me dimarzios + split + phase 800+euro...

η squier...με βολευει ΚΑΛΥΤΕΡΑ...δεν ξεκουρδιζεται ευκολα...αντε εχει ενα μειονέκτημα στους μαγνητες της που σφυριζουν σα γουρουνια σε τρελα gain...

;D

η squier ειναι πιο δοκιμασμενη λυση! παντως στο λινκ βγαινουν ως αντιπροταση οι j&d. εχω μια (ακριβοτερη βεβαια,απο ανταλλαγη) και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος! :D

και εγώ για μια ακομα κιθάρα μιλάω που δεν ξεφεύγει απ το "συμπαθητική"(αλλά να είναι όντως)

συμάζεματάκι εννοείται πως θα γίνει γιατί σιγά μην πουληθεί ποτέ.Να την χαρίσω έχει πιο πολλές πιθανότητες.

την παίρνω και βλέπουμε.

αν πάρεις καμιά απ' αυτές τις λεσπολοειδείς, θυμίσου να μας γράψεις εντυπώσεις...  ;)

yannis37 είπε:
την παίρνω και βλέπουμε.
Και καλά θα κάνεις, και Epiphone είναι, και στις προδιαγραφές που θέλεις είναι και τζάμπα είναι...και να τη βαρεθείς, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος άλλος με τις δικές σου "ανησυχίες"!

Trending...

Νέα θέματα

Back