Από θεσσαλονίκη δεν είσαι? Πανε μέχρι τον ριχάρδο πες να σου προτείνει στα λεφτά που διαθέτεις δοκίμασε και διάλεξε. Ότι και να σου πούμε δεν πιάνει μια μπροστά στην δική σου δοκιμή. Όλοι οι μετρονόμοι κάνουν πάνω κάτω την ίδια δουλειά με τις δυνατότητες να αυξάνονται όσο ανεβαίνει η τιμή. Δουλειά σου θα κάνεις και με μετρονόμο των 30ευρώ....ή και τζάμπα με το παραπάνω λινκ. ;D
Βασικά η όλη έγνοια μου είναι να έχω κάποια μοντέλα στο νου μου, πριν πάω για αγορά.
Βέβαια ο μετρονόμος που έδειξα παραπάνω... πρόσεξα πως φτάνει μέχρι τα 208 BPM, κάτι φυσικά πολύ μικρό μπροστά στις διαστημικές ταχύτητες που ευελπιστώ να πιάσω ;D
Senti, αυτόν τον korg έχω εγώ, κάπου στα 20-22 ευρώ τον πήρα.
Είμαι πολυ ευχαριστημένος (τον έχω πάει μέχρι 190 ;D) μέχρι τώρα έχει φάει και κάτι τούμπες από την καρέκλα ή από την κάσα και δεν έχει πάθει τίποτα, έχει ανοίξει στα δύο, τον ξανάκλεισα και έπαιζε, το κακό είναι ότι δεν είναι πολύ δυνατός, πχ παίζοντας drums αν τον έχεις στα ακουστικά θα τον ακούς ίσα-ίσα ή και καθόλου. Ίσως έφταιγαν και τα ακουστικά που ήταν πολύ απλά ("ψείρες" που μπαίνουν και στα mp3 players). Δεν τον έχω δοκιμάσει με καλά ακουστικά. Αν παίζεις με pads είναι ότι πρέπει (εγώ κάνω ασκήσεις τεχνικής στο pad γιατί εκνευρίζομαι όταν κάνω λάθος στα τύμπανα :-X > )
Mην περιμένετε με απλά ακουστικά ή ψείρες να ακουτε τον μετρονόμο όταν παίζεται στα τύμπανα. Πάρτε ένα σετ που σφραγίζει σ'αυτιά σας αλλιώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην ακούτε και να χαλάσετε τα αυτιά σας από υπερβολικές εντάσεις προσπαθώντας να ακούσετε το ρημάδι το μπιπ.... ???
Με ψείρες ακουστικά λογικό να μην ακούς τπτ. Δν ξέρω για τον Korg πάντως ο db 30 που έχω όταν τον έβαζα σε κάτι μεγάλα ακουστικά που είχα άκουγα μεν το μπιπ αρκετά έως πολύ δυνατά αλλα είχα δυσκολία στο να ακούω τα drums. Γενικώς μην περιμένεις μεγάλες διαφορές απο μετρονόμο σε μετρονόμο γτ όλοι αυτοί με μπαταρία ρολογιού δουλεύουν και όσο να ναι τί να αποδόσει...?? Η λύση που προτείνω είναι ή μεγάλα ακουστικά ή ενα ζευγαράκι ηχειάκια απο pc mp3 κτλ. [οπως είπα κ πιο πρίν].
Ναι αυτό συμβαίνει συχνά! Εμένα μ χει τύχει να πάρω κατι ακουστικά κλειστού τύπου αμαρκέ με 6 ευρώ και τελικά βγήκαν πιό καλα κ σε ένταση και σε ''μόνωση'' απο κατι phillips που είχα πάρει με 30.
Βασικά εμένα δεν λειτούργησε ακριβώς έτσι μιάς και τα ακουστικά-ψείρες κόστισαν 25 ευρώ, ενώ τα Behringer 18.
Θα δοκιμάσω πως είναι με τις ψείρες στον μετρονόμο, και απο πάνω τα ακουστικά κλειστού τύπου (χωρίς να είναι συνδεδεμένα), διάβασα ότι δουλέυει και έχεις καλή "μόνωση"!
Mε 50 έπαιρνες τα vic firth και ησύχαζες. Μονώνουν πάρα πολύ καλά τα αυτιά και ακούς πολύ καλά τον μετρονόμο ή την μουσική. Χρησιμποιώ τα direct sound αλλά έχουν 90 οπότε ανεβαίνει το κόστος αρκετά.
Υπαρχουν και προενισχυτες για ακουστικα που ανεβαζουν αρκετα την ενταση και μπορεις να τους χρησιμοποιεις ενδεχομενως και σε live αν σε ενδιαφερει να παιξεις με μετρονομο η προηχογραφημενα. Δοκιμασμενη συνταγη απο μενα και λειτουργει μια χαρα. Εγω χρησιμοποιω αυτον http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Behringer-HA-8000-Powerplay-Pro-8-Kopfhoererverstaerker-8-Kanal/art-PAH0002303-000 γιατι μιξαρω στα ακουστικα triggers, μετρονομο και προηχογραφημενα μερη. Εσυ μπορεις να κανεις δουλεια και με κατι πιο απλο αρα και φτηνοτερο.
Τώρα ανακάλυψα το φόρουμ και χαίρομαι πολύ που υπάρχει ελληνόφωνο φόρουμ που ασχολείται με drums.
Και θέλω να ρωτήσω κάτι για αρχή ;D
Θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε αν υπάρχει μετρονόμος, ο οποίος να μπορεί να κανει ΚΛΙΚ για π.χ. 2 μετρα και μετά να σταματάει για αλλα 2. Θέλω να δω που βρίσκομαι στο να κρατάω τον ρυθμό και να εξασκηθώ σε αυτό. Υπάρχει μετρονόμος που να μπορεί να το κάνει αυτό; Έψαξα και δεν βρήκα τίποτα εχτός απο ντραμόκουτα (Drum Machines), τα οποία μάλλον θέλω να αποφύγω γιατί απ' ότι ξέρω είναι ακριβά και έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες απ' ότι θέλω.
Software για τον υπολογιστή βρήκα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κουβαλώ τον υπολογιστή όποτε πάω για εξάσκηση, αφού τα ντραμς δεν τα έχω στο σπίτι μου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.