Alchemist είπε:
Φίλε μου, μόνο τα Turbo-X και τα Apple υπάρχουν; Δόξα τω Θεώ, η αγορά βρίθει από αξιόλογα laptops, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες ή το budget αου. Γιατί περιορίζεσαι σε αυτά τα δύο;
Πρώτα πρέπει να κατασταλάξεις σχετικά με το αν θες PC ή Mac, μετά να καθορίσεις ένα budget και να αναφέρεις τη χρήση για την οποία το θέλεις. Όταν γίνουν αυτά το ξαναμιλάμε...
Υ.Γ. Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα laptop Turbo-X. 8)
Εγώ πάντως έχω βλαστημήσει που... δεν έχω laptop Turbo-X!
Να σας πω γιατί.
Τα laptop έχουν μια ζωή μέχρι 5 χρόνια... και πολλά λέω.
Οι αναβαθμίσεις (αν και εφ'όσον γίνουν ποτέ) αλλά και το service, είναι το Α και το Ω μετά την αρχική αγορά.
Η εγγύηση επίσης είναι πολύ σημαντική.
Κάτι που μου διέφευγε όμως και το συνάντησα όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα ήταν το πόσο γρήγορα (η αμεσότητα δηλαδή) διορθώνεται το laptop σε περίπτωση βλάβης...
Αν βρίσκεσαι στην επαρχία, ξέχασε το. Αν δεν θέλεις να κανεις ταξίδια στην Αθήνα το στέλνεις με κάποιο τρόπο στην αντιπροσωπεία, συνεννοήσε τηλεφωνικά (τρέχα βρες άκρη...) και περιμένεις υπομονετικά πότε θα επιστραφεί...
Και στην Αθήνα να βρίσκεσαι, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, είναι πιό απλό να βρείς ένα Πλαίσιο, Multirama, κλπ κοντά σου, παρά να πας στην αντιπροσωπεία Χ.
Και μετά ας ελπίσουμε ότι το service θα γίνει εν Ελλάδι...
Το ξέρετε φυσικά ότι κάποιες εταιρείες τα στέλνουν Βέλγιο και Ιταλία κλπ.
Με ότι καλό ή κακό μπορεί να προκύψει από αυτη τη διαδικασία.
Για να καταλήξω, προτιμώ να πάρω ένα laptop που όταν χαλάσει ή θέλει αναβάθμιση, να μπορώ να το πάρω μαζί μου τις ώρες καταστημάτων, εκεί που μπορεί να πηγαίνω συχνά και να το συνδυάσω με window shopping όσο αυτό διορθώνεται.
Να το πάρω και να φύγω να μπορώ να δουλέψω το συντομότερο.
Πέραν αυτού από προσωπική πείρα πάλι γνωρίζω ότι δεν έχουν υπάρξει διαφορές στο πιό χαλάει πιό συχνά, το φασόν ή το επώνυμο. Ακόμα κι όταν μιλάμε για Sony Vaio, Toshiba, κλπ που είχα στην κατοχή μου.
Χαλάνε όπως και όλα τα άλλα με τον ίδιο ρυθμό.