Αγορα Laptop

τι να σου πω, απο την μικρή μου πειρα σε λαπτοπ για μουσική θα πρότεινα μονο κάποια αξιόπιστη μαρκα, και αυτο μονο αν δεν εχεις τα λεφτά να παρεις ενα μακ...αν το θέλεις για το σπιτι (ηχογραφίσεις και τετοια) καλως, αλλα αν το παρεις για τα λαιβ τοτε πρεπει  να εισαι σηγουρος οτι δεν θα σε αφίσει στα μισα για restart...

εγω παντως δουλεύω χρόνια με ενα πολυ καλό HP και τωρα μαζεύω για ενα mac book ;D...

οταν το παρω θα σου πω εντυπώσεις! :)

Συμφωνώ με τον φίλο Pulse ότι είναι καλύτερα να δώσεις τα ίδια λεφτά για ένα επώνυμο laptop, ας έχει και λίγο χειρότερα specs (Toshiba, IBM ή HP είναι καλές λύσεις). Αν μπορείς να δώσεις παραπάνω χρήματα για κάποιο επώνυμο με ανέβασμένα specs, ακόμα καλύτερα.

Διαφωνώ με τον φίλο Pulse ότι Windows = απανωτά restart αλλά ας μην ξεκινήσουμε αυτή την κουβέντα! ;D ;)

Σίγουρα ,έχει δίκιο ο Alchemist, δεν κολλάνε και τόσο εύκολα τα windows laptops (έχω ένα Toshiba τελευταίας γεννιάς και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εδώ και 4 μήνες) αλλά πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος με την συμβατότητα των περιφερειακών hardware που θα χρησιμοποιήσεις με τα windows vista . Eιδάλλως πρέπει να έχεις κάποιο επώνυμο laptop έτσι ώστε να κατεβάσεις τα drivers από την εταιρεία και να σετάρεις σε XP.

Οι τιμές των Apple πάντως έπεσαν δραματικά,

οπότε αν βρεις και για παράδειγμα

http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/2/wo/AjP1yc0WUg839CNI0FUltw/2.0.5.10.7.9.0.3.0.0.0.0.0.13

(η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ οπότε υπολογίζεις 1500 ευρώ περίπου τελική τιμή)

δίνεις κάτι παραπάνω, θα έχεις μεν κάρτα γραφικών με 128mb αλλά δεν σε πειράζει για τη δουλειά που το θες...

Και πίστεψέ με...Καλύτερα να κάνεις κάποιες οικονομίες παραπάνω και να πάρεις κάτι με 1500 ευρώ, παρά να τα λυπηθείς και να το μετανοιώσεις αργότερα...

Σε αυτά τα λεφτά βέβαια μπορείς να βρεις και άλλα κορυφαία μηχανήματα με κυρίαρχο τη SONY...

Αυτά...

cu!

Όπως ξέρουν οι περισσότερο είμαι απο τούς θερμού υποστηρικτές της Apple , πόσο μάλλον τώρα που η Apple βγάζει την μια προσφορά μετά απο την άλλη.

Αν όμως για κάποιον λόγο θέλεις να παραμείνεις στα Windows και ψάχνεις τον καλύτερο laptop pc , τότε μία και μόνο μία είναι που ή εταιρεία που έχει σαρώσει τα βραβεία και είναι πολυαγαπημένη για τα περισσότερα μουσικά περιοδικά. Είναι η πασίγνωστη Alienware που στη ουσία είναι η PC εκδοχή της Apple , προσφέροντας φοβερο design , άριστες επιδόσεις , αθόρυβους και πάνω από όλα αξιοπιστους. Μην σε μπερδεύει που λέει gaming ο υπολογιστής είναι για τα πάντα και είναι full customiseable .

Μακρία απο τους συμβατικούς φορητούς , μόνο παράπονα μπορώ να σου πω. 

m9750_pcmag.jpg

http://www.alienware.co.uk/product_pages/notebook_all_default.aspx

Reviews

http://www.futuremusic.com/news/june2006/alienware-malx.html

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε μου δεν ξέρω αν θες να επιλέξεις apple ή κάτι άλλο,πάντως εγώ προσωπικά θα επέλεγα κάτι σε hp. Έχω συνηθίσει το περιβάλλον των windows,η ευκολία να βρείς προγράμματα για windows είναι μεγαλύτερη και γενικά αν δεν θες απλώς εναν μουσικό υπολογιστή νομίζω ότι βολεύει.Ας μην ανοίξουμε βέβαια για άλλη μια φορά την ίδια συζήτηση...

Τέσπα, βασικά θα πρότεινα hp μιας και έχουν πολύ καλό aftersales service, όσο για sony που ανέφερε ένας φίλος,καλή επιλογή αρκεί να μην μπλέξεις με εγγυήσεις και περίεργες βλάβες αφού η εταιρία κατά καιρούς δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Τώρα όσο για την επιλογη σου,αρκετά καλά τα χαρ/κά,ίσως θα χρειαζόσουν λιγο πιο δυνατό επεξεργαστη για να μην κολήσεις σε τίποτα με τα τώρα δεδομένα και να σου πω ότι γενικά η μάρκα έχει αρκετές βλάβες αλλά τουλάχιστον σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει ακόμη και αντικατάσταση προιόντος...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ίδια χαρ/κά σε άλλη μάρκα θα δαγκώνουν λιγάκι και αν βάλεις δίσκους εξωτερικούς, κάρτα ήχου και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται ...φφφ...

Και εγώ είχα ένα innovator που μου το έκλεψαν τον περασμένο Μήνα …  >:( :'(

Ήταν σκυλί … Τον χρησιμοποιούσα εδώ και 2 χρόνια σαν δεύτερο DAW, 

έμπαινα στο internet, και πάνω σε αυτό έκανα τις δοκιμές σε «άγνωστα» προγράμματα

πριν τα βάλω στο desktop DAW.

Ποτέ μα ποτέ δεν μου είχε κολλήσει, και πάντα δούλευε μια χαρά.

2 χρόνια δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ φορμά. 

Άκουγα τους άλλους που είχαν προβλήματα και έλεγα ... πόσο τυχερός ήμουν. ;)

Τώρα, και πάλι innovator θα πάρω …  ;)

Πρόσεχε μόνον, ότι λάπτοπ πάρεις, να έχει motherboard συμβατό για firewire,

σε περίπτωση που θέλεις firewire κάρτα ήχου. 

Εγώ θα σου πρότεινα αν δεν είσαι χρήστης windows φανατικός, ή αν δεν έχεις καιρό στα windows να τα έχεις συνηθίσει, να πάρεις macbook. Τώρα με τους Intel Dual Core επεξεργαστές και το Leopard είναι κορυφή και δεν κοστίζουν μια περιουσία όπως παλιότερα.

Καλύτερα να κάνεις μια σωστή αρχή απο τώρα, παρά να ψάχνεις τί σου φταίει μετά απο μερικά χρόνια.

Αυτά στα λέει ένας φανατικός χρήστης Windows απο τα 3.11.  ;)

Πόσα χρόνια ασχολήσε βρε λάμπρο; Εγώ που είμαι 26 μόλις και με τα βίας πρόλαβα τα 95, εσύ που απ' όσο λες (αλλά και στα διάφρα βίντεο φαίνεσαι) είσαι γύρω στα 20 πως πρόλαβες και έγινες φανατικός χρήστης των 3.11; Μιλάμε για 92-93 τώρα, δλδ 15-16 χρόνια πίσω.

Τες πα, για φορητό αν πάρει οποιοδήποτε αναγνωρισμένο ως αξιόπιστο, είτε αυτό είναι ένα applebook, είτε είναι κανά lenovo και υπό τις προϋποθέσεις ότι:

1ον) Έχει ισχυρό επεξεργαστή

2ον) Ραμ τουλάχιστον 2gb

3ον) Να πάρει κανά εξωτερικό σκληρό με 7200rpm παρά να αναπαυθεί σε αυτούς που έχουν οι φορητοί που τρέχυν στα 5000

4ον) Αν μπορεί να αποφύγει τα vista 

5ον) Να μην τον κανιβαλίζεί

τότε δε νομίζω να του εμφανιστεί το παραμικρό πρόβλημα

kilon είπε:
Αν όμως για κάποιον λόγο θέλεις να παραμείνεις στα Windows και ψάχνεις τον καλύτερο laptop pc , τότε μία και μόνο μία είναι που ή εταιρεία που έχει σαρώσει τα βραβεία και είναι πολυαγαπημένη για τα περισσότερα μουσικά περιοδικά. Είναι η πασίγνωστη Alienware που στη ουσία είναι η PC εκδοχή της Apple , προσφέροντας φοβερο design , άριστες επιδόσεις , αθόρυβους και πάνω από όλα αξιοπιστους. Μην σε μπερδεύει που λέει gaming ο υπολογιστής είναι για τα πάντα και είναι full customiseable .

Καλή και η Alienware, αλλά εξαπανέκαθεν δεν ήταν τίποτα άλλο από πουσαρισμένοι φροντισμένοι pc. Αλλά όχι και η...pc εκδοχή της Apple!!! Aν είχε δικό της λειτουργικό και αναλάμβανε την υποστήριξή του για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με το εσωτερικό και το add on hardware που θα της έβαζες, όπως και με τα νέα απαιτητικά software... οκ.

Οι "συμβατικοί" φορητοί δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι (εκτός αν είναι κάποια μάρκα "μ'εκαψες"). Oι Αcer είναι κάπως αναιμικοί και κάτι συνήθως παρουσιάζουν, οι Toshiba ποιοτικοί και αξιοπρεπείς, οι ΗP στο μεταίχμιο (μπορείς να τύχεις και σε σκυλί, μπορεί και όχι), οι Sony υπερκοστολογημένοι και με ακριβά ανταλλακτικά αλλά με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής... όλο και κάποιον θα ξεχνάω. Α, και για τους Asus δεν ξέρω τίποτα.

bloody_sunday είπε:

Καλή και η Alienware, αλλά εξαπανέκαθεν δεν ήταν τίποτα άλλο από πουσαρισμένοι φροντισμένοι pc. Αλλά όχι και η...pc εκδοχή της Apple!!! Aν είχε δικό της λειτουργικό και αναλάμβανε την υποστήριξή του για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με το εσωτερικό και το add on hardware που θα της έβαζες, όπως και με τα νέα απαιτητικά software... οκ.

Οι "συμβατικοί" φορητοί δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι (εκτός αν είναι κάποια μάρκα "μ'εκαψες"). Oι Αcer είναι κάπως αναιμικοί και κάτι συνήθως παρουσιάζουν, οι Toshiba ποιοτικοί και αξιοπρεπείς, οι ΗP στο μεταίχμιο (μπορείς να τύχεις και σε σκυλί, μπορεί και όχι), οι Sony υπερκοστολογημένοι και με ακριβά ανταλλακτικά αλλά με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής... όλο και κάποιον θα ξεχνάω. Α, και για τους Asus δεν ξέρω τίποτα.
Για τους HP απλώς το μόνο που μπορώ να πώ από καθαρά προσωπική εμπειρία είναι ότι είναι απαράδεκτοι. 

boukas είπε:
Πόσα χρόνια ασχολήσε βρε λάμπρο; Εγώ που είμαι 26 μόλις και με τα βίας πρόλαβα τα 95, εσύ που απ' όσο λες (αλλά και στα διάφρα βίντεο φαίνεσαι) είσαι γύρω στα 20 πως πρόλαβες και έγινες φανατικός χρήστης των 3.11; Μιλάμε για 92-93 τώρα, δλδ 15-16 χρόνια πίσω.
Εγώ είχα win 3.1 όταν ήμουν 7 χρονών!!!!

και πριν από αυτά dos για κανά χρόνο...........LOL!!!

με τα pc μια ζωη αυτο γινοτανε. μαλωναμε σαν τα κοκορια για το ποιο ειναι το καλυτερο και παντα στην τελικη, 1 στα 3 θα εβγαινε σκαρτο (τουλαχιστο στην περιπτωση μου και των γνωστων μου). απο περυσι αρχισα να χρησιμοποιω ενα macbook για laptop, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, δεν εχει σβησει/κολλησει/not responding/whatever απο μονο του ποτε. εφτασα σε σημειο να μη θελω να ανοιγω κανενα προγραμμα πλεον στα windows, γιατι φυσικα και υπαρχουνε τα αντιστοιχα για mac. οσοι λενε οτι ειναι δυσκολο να βρεις προγραμματα για mac, μαλλον δεν ψαξανε καθολου.. σου μιλαω σαν ενας macbook user που ταξιδευει ανα τον κοσμο κ με laptop που του βγαζω την πιστη καθημερινα. ειμαι σιγουρος οτι αυτο εχει παθει πιο πολλα jetlags απο μενα!!  :P :P

οποτε αγορινα μου, αν οντως θελεις κατι αποδεδειγμενα αξιοπιστο, ακουσε με.

Subfire είπε:
Εγώ είχα win 3.1 όταν ήμουν 7 χρονών!!!!

και πριν από αυτά dos για κανά χρόνο...........LOL!!!
Καλά καταλαβαίνεις πως άλλο τα είχα καθώς παίζανε στο pc της οικογένειας και άλλο είμαι φανατικός χρήστης έτσι;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back