Αγορά λαμπάτου ενισχυτή. προτάσεις, συμβουλές;

schafferbfg

Νέο μέλος
Πόντοι
16
λοιπόν..έτοιμος για αγορά λαμπάτου ενισχυτή κιθάρας μέχρι 550 euro.. 8)

τι θέλω να έχει ?

λοιπόν..

1.

θα χρησιμοποιώ μονο τα καθαρά του..θέλω να σηκώνει τέλεια πετάλια..συγκεκριμένα την tonelab le..είμαι υπερευχαριστημένος από drive και effe της tonelab..

2.

θέλω να μπορεί να με βγάλει σε πρόβες και live

3.

θέλω να είναι combo..

4.

παίζω από blues μέχρι hard rock

5.

μου αρέσουν τα γκάζια και όγκος οποτε λογικά να έχει 12αρι ηχείο

6.

πιστεύω 20 με 40 watt είναι αρκετά

7.

δεν θέλω να είναι ο fender deluxe 40 γιατί τον είχα και τον πούλησα..

8.

δεν θέλω used

ακούω προτάσεις.. ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ως κατοχος, προτεινω ανεπιφυλακτα blackstar ht-20 combo 1x12

Αφου σε νοιαζουν μονο τα καθαρα, μπορεις να κοιταξεις και τον Kustom Defender. Απο οτι βλεπω εχουν επεκτεινει/αλλαξει τη σειρα αλλα ο παλιος 50ρης ηταν αρκετα φτηνο και αξιολογο μηχανημα.

Απο κει και περα, ποσο σιγουρος εισαι οτι δε θελεις used? Το λεω γιατι με λιγη υπομονη μπορεις με αυτα τα λεφτα να βρεις το παρακατω τερατακι που καλυπτει γαντι τις υπολοιπες απαιτησεις σου...

250150591831-1.jpg

O hot rod deluxe γιατί δεν σου έκανε ?

Ρωτάω για να μην σου προτείνουν παρόμοιας φιλοσοφίας ενισχυτές ..... 

Στα λεφτά που διαθέτεις θα πρότεινα να κατέβεις στα 15W και να πας είτε για Vox Ac15 ή για Fender Blues Junior III.

Αν επιμένεις στα παραπάνω απο 20 Watt, ο Laney VC30 που αναφέρθηκε είναι imo η καλύτερη λύση.

Προσωπικά θα διέθετα 80 ευρώ επιπλέον και θα πήγαινα σε Peavey classic 30 καρφί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
GiorgosVolos είπε:
O hot rod deluxe γιατί δεν σου έκανε ?

Ρωτάω για να μην σου προτείνουν παρόμοιας φιλοσοφίας ενισχυτές ..... 
ο fender deluxe στην αρχή τον χρησιμοποιούσα καρφί σε telecaster έπαιζα μονο με το καθαρό του πουσαρισμενο με booster..παίζοντας μονο blues μονος μου στο σπίτι..

μετά από καιρό όταν μπήκα στην φιλοσοφία πεταλάκια και αργότερα πεταλιερα..δεν μου κάθισε καθόλου καλά ο ήχος του..ίσως λόγο μεγαφώνου ή η χροιά που είχε,το eq του..πολύ μουντός ήχος στα drive για τα γούστα μου..και ποτε δεν μου άρεζε πως ακουγόμουν μέσα σε full band..

λοιπόν..έτοιμος για αγορά λαμπάτου ενισχυτή κιθάρας μέχρι 550 euro.. 8)

τι θέλω να έχει ?

λοιπόν..

1.

θα χρησιμοποιώ μονο τα καθαρά του..θέλω να σηκώνει τέλεια πετάλια..συγκεκριμένα την tonelab le..είμαι υπερευχαριστημένος από drive και effe της tonelab..

2.

θέλω να μπορεί να με βγάλει σε πρόβες και live

3.

θέλω να είναι combo..

4.

παίζω από blues μέχρι hard rock

5.

μου αρέσουν τα γκάζια και όγκος οποτε λογικά να έχει 12αρι ηχείο

6.

πιστεύω 20 με 40 watt είναι αρκετά

7.

δεν θέλω να είναι ο fender deluxe 40 γιατί τον είχα και τον πούλησα..

8.

δεν θέλω used

ακούω προτάσεις.. ;D

Καλησπέρα ,

Ο Kustom Defender μπορεί να σου είναι ένας από τους κατάλληλους για δοκιμή .

Έχει : 12αρι ηχείο , 50 watt , all tube , τιμή 470 ευρώ , σημείο ακρόασης Θεμιστοκλέους 54 Αθήνα Εξάρχεια .

Εγώ προσπαθώντας οσο μπορώ να μπω στη θέση σου, μάλλον θα κατέληγα είτε σε Peavey Classic 30 είτε σε Kustom defender.

Λογικά θα τσιμπουσα τον peavey που τον θεωρώ πιο ολοκληρωμένο ενισχυτή.

δε σου προτείνω vox γιατί εχει πολύ χαρακτήρα και ειναι εντελώς προσωπικο ζητημα αν θα σου αρεσει η οχι. Πάντως τους vox τους θεωρώ υπερτιμημενους.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: και ο laney vc30 ειναι πολύ καλός ενισχυτής! το μόνο κακό του για μενα ειναι οτι εχει parallel fx loop. Αλλά όταν τον ειχα παιξει μου ειχε αρεσει κι αυτός πάρα πολύ σαν ηχος.

θα σου πρότεινα

α) να κατεβεις σε watt και να πας σε Vox Ac15

β) να ανεβεις λίγο σε χρήματα και να πας σε bogner alchemist 20-40 watt που καλυπτει όλα οσα ζητάς + οτι θα πάρεις drive απο λαμπάτο στο 2 κανάλι που μάλλον θα σε ικανοποιήσει περισσότερο απο την tonelab

επειδη κ εγω στην ιδια φαση ειμαι καποια στιγμη θα μπω σε αγορα λαμπατου, το θεμα επειδη οπως κ εγω χρησιμοποιω πεταλιερα πρεπει ο δε λαμπατος να μπορει να συνεργαζεται με την εκαστοτε πεταλιερα κ να βγαινει το μεγιστο αποτελεσμα...

η καλυτερη λυση ειναι εφ'οσον εχεις αποφασισει οτι θα παιζεις με πεταλιερα να δοκιμασεις απο κοντα τους ενισχυτες αυτους κ αναλογα με το ποσο σε καλυπτουν να κανεις την αγορα...

αυτό είναι το πιο σωστό και μια ακόμα παράμετρος που ξέχασα είναι οτι η πεταλιέρα μπορεί να δουλέψει με το drive της καλύτερα στη λούπα οπότε εκει θα θές οποσδήποτε λούπα σειριακή, παντος μου κάνει εντύπωση που δε σε ικανοποίησε ο hot rod deluxe

Παιδιά εγώ απ ότι ξέρω οι fender συνεργάζονται καλά με πέταλακια. Οι πεταλιερες δε πιο πολύ συνεργάζονται με P.A., Κονσόλες, μόνιτορ κ τελικούς ενισχυτες.. Εξάλλου βγήκανε για να είναι φορητές κ να μην κουβαλάμε ενίσχυτες κτλ.. Αυτή είναι η γνώμη μου..

δοκίμασα μέχρι στιγμής :

BLACKSTAR HT CLUB 40 ωραίος, πολύ ωραίος αλλα ξεφεύγει λίγο στην τιμή...μακάρι να βρω να δοκιμάσω και τον 20

koch studiotone 20 δεν μου άρεσε σε σύγκριση με τον blackstar..βασικά δεν μου άρεσε καθόλου..ετσι και αλλιώς ξέφευγε σε τιμή..

ο blues junior καλός μέχρι κάποια ένταση..μέσα σε band αν τον τσιτώσω φοβάμαι μήπως μου βρωμιζει..

για αυτόν εδώ τι λέτε ? http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_statesman_quad_el84.htm

και τον laney δεν τον βρήκα μέχρι στιγμής :(

DAK είπε:
Αν μου επιτρεπεις, blackstar σε μαγαζι δοκιμασες?
οχι.. πετυχα σε μαγαζι αλλα μονο τον 5αρι ..και ουτε καν μπηκα στον κοπο να τον δοκιμασω..Θεσσαλονικη βρισκομαι.

δοκιμασα τον 40 σε φιλο φιλου..και οχι σε εντασεις που ηθελα γιατι ειμασταν σε διαμερισμα..αλλα οπως και να εχει καταλαβα οτι ειναι super ενισχυτης..

Θα μπορουσες να μου πεις σε πιο μαγαζι? Γιατι ψαχνομαι για λαμπατο.

ο studiotone υπαρχει στην αθηνα νομίζω στο γαλάτσι τον ειδα προσφατα στην telesound

DAK είπε:
Θα μπορουσες να μου πεις σε πιο μαγαζι? Γιατι ψαχνομαι για λαμπατο.
blackstar στον ζαχο εχει νομιζω τον 1 και τον 5 watt, θεσσαλονικη

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back