Αγορά κλασσικής κιθάρας, μια μικρή βοήθεια....

Δυστυχως,βιαστηκες...δεν πειραζει,ολοι κανουμε λαθη(πως θα μαθαιναμε,αλλωστε).Δεν υπαρχει ρυθμιση intonation στις κλασικες,η παιρνεις απο την αρχη κατι καλο και σωστα κατασκευασμενο,η οχι...καλη τυχη και με'γεια! :)

trigga μη νοιαζεσαι και groove on ρε φίλε....

Για το intonation φταίνε κατά 90% οι σάπιες χορδές, βάλε κάποιες από αυτές εδώ και θα γουστάρεις, φτηνές και καλές.

http://www.webstrings.com/classical_guitar_strings.html

Για το ταστάρισμα φταίει το ότι κάποια τάστα θέλουν λίγο χτύπημα, μάλλον το 11-12. Κάντο με πλαστικό ή ξύλινο σφυράκι, ή βάλε κάποιο μαλακό υλικό πάνω τους  πριν τα χτυπήσεις με μεταλλικό σφυράκι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σφυράκι το έκανα χθές αλλά επειδή είναι πρώτη φορά που το κάνω ψιλοφοβίθηκα να βαρέσω πολύ και δεν φαίνεται να εχει κάνει κάνει.

Θα πάρω απο δευτέρα χορδές και θα το χτυπήσω πάλι να δώ τι γίνεται.Πάντως με το μάτι δεν φαίνεται τπτ στο τάστο.

Το intonation αν δεν φτιαχτεί απο τις καινούριες χορδές τι μπορω να κάνω στον καβαλάρη?Μπορώ να πειράξω μόνος μου τπτ?Αν όχι νταξ δεν είναι κ τπτ σοβαρό μιάς και εκεί σόλο δεν παίζει να κάνει εύκολα.

Καταρχάς άλλαξε χορδές και μετά βλέπουμε ποιο απο τα δυο προβλήματα υπάρχει ακόμα και σε ποιο βαθμό.

Ξέρεις να αλλάζεις χορδές σε κλασσική?Δεν έχουν μπαλάκι στο τέλος όπως της ηλεκτρικής...

Είναι σα να μας λες πως δε μπορείς να φορτώσεις 4 vst σε cubase που τρέχει σε windows 3,11 :P

Με προσβάλνεις τώρα ναούμ odis13.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο tassos1978 και τα πιάσαμε τα λεφτά μας πάλι...

Mη το γελάς, ξέρω πολλους ηλεκτρικους που όταν τους λες να αλλάξουν χορδες σε κλασσική σε κοιτανε σα να τους λες να αλλάξουν παμπερς σε ελέφαντα.

Αφού τα πάμπερς τα αλλάζω σε ελέφαντα τότε αλλάζω και χορδές.Ντάξ είμαστε.Βασικά 1 φορα αλλαξα σε κλασσική.Το έβλεπα δύσκολο αλλά δεν ήταν.Φαίνεται είμαι απο τους πιο γαμάτους.

tassos1978 Δε γεννηθηκε ακόμα αυτός που θα κάνει πλακίτσα σε μένα.Αντερστούντ?Το φορουμ είναι σοβαρότατο δεν δέχετε τέτοιου είδους χιδαιότητες πόσο μάλλον σε ένα ευγενέστατο,σεβαστό,σοβαρό άτομο σαν εμένα.Μη βλέπεις που δεν έχω κάρμα......Είμαι αλεξικέραυνος σε αυτά τα πράματα δε τα δέχομαι με τπτ.Ακούς εκεί ρε παλεκάρι......

Ωστε έτσι.... Λοιπόν μάγκα μου στις 8 απόψε στην πλατεία Συντάγματος ραντεβού να λύσουμε τις διαφορές μας με τα χέρια...

http://www.box.net/shared/83g7dyh44s

Πώς σας φαίνεται η μελωδία?Έκανα ασκήσεις και μου ήρθε η ιδέα να γράψω μια μελωδία πάνω στα ακόρντα των ασκήσεων.

Επίσης έχω φάει άπειρο κόλλημα με την κλασσική.Τι γλύκα ήχος είναι αυτός ρε.......Και που να ήταν και ακριβή τη θα γινόταν.

Μια διαφορετική κάπως συσταση της ίδιας μελωδίας είναι αυτή εδώ.

http://www.box.net/shared/yrunqo0qo4

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με δάχτυλα ή με πένα παιζεις?

To ακορντο είναι δαχτυλέρο και το μελωντία πένα δυστυχώς.Δεν ξέρω να πάιζω με δάχτυλο και δεν έχω και νύχι για να δοκιμάσω :'(

trigga είπε:
To ακορντο είναι δαχτυλέρο και το μελωντία πένα δυστυχώς.Δεν ξέρω να πάιζω με δάχτυλο και δεν έχω και νύχι για να δοκιμάσω :'(

Δε χρειαζεσαι αρχικά νύχι.Καλό όμως θα είναι να αφήσεις, θα σε βοηθαει και μετα απο λίγο που θα το συνηθίσεις δε θα σε εμποδίζει στην ηλεκτρική (και γενικα στο παιξιμο με πένα).

Αρχικά θα παίζεις με τα δάχτυλα ως εξής :

Θα κτυπάς τη χορδή και το δάκτυλο σου θα συνεχίζει και θα σταματάει στην επόμενη χορδη.

Να

Αρχικά μάθε να παιζεις έτσι και μετά πας για free stroke.Μαθε το καλά,ακόμα και χωρίς νύχι και μετά μαθαινεις άλλες τεχνικές.

Η κιθαρα ακουγεται καλά πάντως.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα