Αγορα Keyboard

NoTiS

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα

θα ήθελα την βοήθεια σας όσον αφορά την αγορά keyboard

για αρχάριο

NoTiS είπε:
Καλησπέρα

θα ήθελα την βοήθεια σας όσον αφορά την αγορά keyboard

για αρχάριο
Καλησπέρα. Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις;

καλημέρα θέλω να ξεκινησω μαθηματα πιανο

και θα ηθελα να μου προτείνετε καποια μοντελα synthesizer ή πιανο

Aν θελεις να μαθεις να παιζεις πιανο, πρεπει να αγορασεις πιανο. Ακουστικο ή digital. Ή καποιο MIDI controller για τον υπολογιστη σου με 88 βαρυκεντρισμενα πληκτρα. Ολα τα αλλα δεν κανουν. Το synth το ξεχνας, εκτος κι αν αγορασεις καποιο με 88 βαρυκεντρισμενα πληκτρα. Τονιζω το "88 βαρυκεντρισμενα πληκτρα" γιατι ειπες οτι θελεις να μαθεις να παιζεις πιανο.

Πιανο με αλλου ειδους πληκτρα δεν θα μαθεις. Αν θες απλα να μαθεις να παιζεις πληκτρα, υπαρχουν απειρες επιλογες για καθε τσεπη.

Τι budget διαθετεις για την αγορα?

Last edited:
λεω καπου στα 300 ευρώ

απλα δν ξέρω τς διαφορές τους (εννοώ συνθι κ πιάνο)

και δν ξέρω τι πρεπει να προσέξω ώστε να παρω κατι  ώστε να ειναι το κατάλληλο

προτιμώ να εχει την αίσθηση του πραγματικού πιανου στα πλήκτρα κ στον ηχο

αν έχετε να μου προτείνετε καποια μοντέλα θα με βοηθήσει πολύ

NoTiS είπε:
λεω καπου στα 300 ευρώ...

προτιμώ να εχει την αίσθηση του πραγματικού πιανου στα πλήκτρα κ στον ηχο...
Μαλλον θα πρεπει να ανεβασεις λιγο το budget σου. Σ'αυτα τα λεφτα, και μιλωντας παντα για καινουργια οργανα, δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.

Τρεις απο αυτες:

Yamaha NP-32 Piaggero με 76 ημιβαρυκεντρισμενα πληκτρα στα €319

http://alturl.com/juzz6

Casio CDP-130 με 88 βαρυκεντρισμενα πληκτρα στα €390-€400

http://alturl.com/hrr3m

Casio PX-350 BKM Privia με 88 βαρυκεντρισμενα πληκτρα στα €600

http://alturl.com/754kc

Ολα τα παραπανω εχουν γενικα πολυ καλο ηχο, αλλα και αρκετες διαφορες στα specs. Διαφορετικη πολυφωνια, αριθμος ενσωματωμενων ηχων κλπ.

Ριξε ενα ματι και στα παρακατω βιντεο.

Last edited:
Μη παίρνεις πιάνο θα σε περιορίσει πολύ τεχνολογικά και δημιουργικά.

Σε αυτό το budget ψάξε για κάποιο παλιό Triton Classic 88άρι, ή Yamaha motif 1 υπάρχουν και άλλες επιλογές στα 300 αλλά όχι 88άρια, μιλάμε για όργανα 10ετίας+ όπως Roland XP80/60/30, Korg Tritnity, Triton Le, TR γενικά αυτά παίζουν στις αγγελίες συχνά αρκεί να τα βρεις σε καλή κατάσταση.

Θα μπορείς να έχεις sequencer να γράφεις δικά σου κομάτια, επίσης θα έχεις μεγάλη γκάμα από ήχους και θα μπορείς να κάνεις layering και combination ήχων, splits, γενικά να ψαχτείς με arpegiator κτλ έχει πιο πολύ ενδιαφέρον.

Γενικά πιστεύω το synth θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός άσε που μπορεί να κάτσει και κανα λάιβ στο μέλλον με κάποια μπάντα πχ οπότε θα είσαι πιο έτοιμος και ψαγμένος.

Το πιάνο θα σε περιορίσει πολύ ηχητικά δεν αξίζει, εάν θες σώνει και καλά 88άρι βαρυκεντρισμένο υπάρχουν synth βαρυκεντρισμένα.

Τη λύση midi controller+module δεν την υποστηρίζω είναι λίγο παίδεμα το κουβάλημα αστήσιμο κτλ το ίδιο ισχύει και για vst καλύτερα να έχεις τη μονάδα ολόκληρη.

ωραία.. ας μην ειναι πιάνο

πρεπει να ειναι 88αρι?

φαντάζομαι πως καλό θα εινσι να ειναι βαρυκεντρισμενο

ποια ειναι τα σημεία π πρέπει να προσέξω?

Συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός

ειμαι άσχετος απο πλήκτρα και χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας

Συμφωνώ με Waterfall-Κ, διαφωνώ με stavros_d80. Δημοκρατία έχουμε...

NoTiS είπε:
πρεπει να ειναι 88αρι?
Ναι, γιατι κατω απο 88 πληκτρα σπανια βγαζουν οι εταιρειες βαρυκεντρισμενα πληκτρολογια. Τα τρια πιο διαδεδομενα πληκτρολογια στη αγορα ειναι με 61, 73/76 και 88 πληκτρα. Τα 88ρια ειναι παντα βαρυκεντρισμενα, προσπαθωντας να προσομοιασουν το πληκτρολογιο ενος πιανου.

Αν θελεις λοιπον να μαθεις πιανο, οπως σου ειπα και παραπανω, πρεπει να μαθεις πανω σε 88ρι βαρυκεντρισμενο πληκτρολογιο. Αν δεν θες να μαθεις πιανο αλλα να ασχοληθεις με τα πληκτρα γενικα, υπαρχουν απειρες επιλογες, πληκτρολογια/controllers και synths απο 25 ως 88 πληκτρα.

Το θεμα "synths" τωρα ειναι μεγαλη ιστορια. Οτι και να σου γραψω εδω λιγο θα ειναι. Επειδη οπως μας λες εισαι ασχετος γενικα με τα πληκτρα, synths κλπ, μια καλη αρχη θα ηταν να διαβασεις το παρακατω αρθρο για τα synths. Θα σε βοηθησει να παρεις μια γενικη ιδεα γυρω απο τους βασικους τυπους synths και τις δυνατοτητες τους. Διαβασε προσεκτικα το αρθρο και οτι απορια εχεις εδω ειμαστε.

www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=920

NoTiS είπε:
ωραία.. ας μην ειναι πιάνο

πρεπει να ειναι 88αρι?

φαντάζομαι πως καλό θα εινσι να ειναι βαρυκεντρισμενο

ποια ειναι τα σημεία π πρέπει να προσέξω?

Συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός

ειμαι άσχετος απο πλήκτρα και χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας
Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις, θέλεις να μάθεις πιάνο ή γενικά πλήκτρα?

Εάν μιλάμε για κλασσική μουσική Μπαχ, Μπετόβεν, Μότσαρτ και μουσική δωματίου τότε σαφώς και χρειάζεσαι πιάνο συγκεκριμένες σπουδές και τεχνοτροπία, έαν θες να παίζεις οτιδήποτε από jazz, funk, rock, blues, πάολα, παντελίδη δεν θα σε καλύψει το πιάνο χρειάζεσαι ήχους οπότε θα πρέπει να διαλέξεις synth/workstation (το ίδιο πράγμα είναι μην αγχώνεσαι στο όνομα).

οπότε ξεκαθάρισε ΤΙ μουσικής θες να μάθεις να παίζεις.

Ο μόνος λόγος που υπάρχουν τα 88άρια σε synth είναι για αυτούς που έχουν μάθει να παίζουν σε κλασσικό πιάνο- αντιγράφουν την αίσθηση των πλήκτρων και την τεχνική του πιάνου- οπότε εσύ αφού δεν ξέρεις γρι σαφώς και ΔΕΝ χρειάζεσαι βαρυκεντρσιμένο πληκτρολόγιο- είτε αυτό είναι 88-76-73 πλήκτρα. Με ένα απλό 61 κλασικό κάνεις δουλειά σου.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις γενικά σε μεταχειρισμένο ότι και να πάρεις (πιάνο ή synth) είναι να είναι σε καλή κατάσταση και να πατιούνται κουμπιά κτλ και να μην είναι από κανα σκυλάδικο με 1,000,000 ώρες επάνω να είναι κατά προτίμηση από σπίτι ή studio.

Με το πιάνο είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και δυνατότητες, με το synth ανοίγονται άλλοι δρόμοι, ανάλογα τι ανάγκες έχεις πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι χρειάζεσαι ΕΣΥ πρώτα και μετά να κάνεις επιλογή οργάνου.

Το πιάνο είναι πιάνο και το συνθεσάιζερ-συνθεσάιζερ. Όποιος θέλει να κάνει σοβαρή σπουδή στο πιάνο, σε επίπεδο πτυχίου ή διπλώματος πρέπει απαραίτητα να έχει ακουστικό πιάνο. Ειδικά για δίπλωμα, πιάνο με ουρά. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Τώρα, για τις άλλες περιπτώσεις του στυλ κάνω μια αρχή στο κλασικό και βλέπουμε, μετά το γυρίζω σε μοντέρνο με το αυτί, μετά κάνω και ένα live σε λαϊκό, ένα synthesizer 61άρι αρκεί, ή ένα έστω αρμόνιο.

Τώρα θα συμφωνήσω με stavros-d80, αλλά για τη jazz, αν μιλάμε για κανονική κατάσταση, πάλι ακουστικό πιάνο θες, αλλιώς ήχο, με τα σύγχρονα δεδομένα, δεν θα έχεις. Κατά τα άλλα, για τα υπόλοιπα, συμφωνώ.

βασικα εγω θελω να ξεκινησω στη jazz Μουσικη αλλα και οχι μονο

αν πανε καλα τα πραγματα θα ξεκινησω και ωδείο

αν εχετε να μου προτείνετε 2 -3 μοντελα θα με βοηθουσε πολυ

weberdcoe είπε:
. Ειδικά για δίπλωμα, πιάνο με ουρά.
Γιατι, με πιάνο ορθιο δεν γινεται να παρεις διπλωμα? Δεν το ήξερα αυτο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back