Αγορα καρτας ηχου pci

ποιος είπε οτι δεν υπάρχουν "αγορασμένα" τα protools le' date='mpowered? :lol: [/quote']
Τα LE υπάρχουν, τα M-Powered 7 δεν υπάρχουν.

ασχετο:ρε eye τι κάνεις με τα pro tools που δεν μπορείς να το κάνεις με το tracktion και το sonar?
Διδάσκεσαι την οικονομία πόρων και την αναγκαιότητα να παραμένεις εστιασμένος σε αυτό που κάνεις, χωρίς να επιτρέπεις σε λαμπάκια και καμπανάκια να σε παρασέρνουν σε άσχετες κατευθύνσεις. Εγώ το βρίσκω πάντα πολύ χρήσιμο, αν και (ασφαλώς) υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διδαχθείς το ίδιο πράγμα.

Όταν είσαι σε μία μπάντα, κάθε μέλος επιβάλλει φυσικούς περιορισμούς στα υπόλοιπα μέλη. Όταν είσαι μπροστά από την οθόνη μόνος σου έχεις μία ψευδεπίγραφη αίσθηση παντοδυναμίας η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το ότι (και καλά) έχεις 70 συνθς να διαλέξεις. Γι' αυτό, όπως θα έχεις προσέξει, όσο πιο άσχετος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ software μαζεύει.

Τα ProTools είναι της άλλης όχθης.

Wow!, pro tools σπασμενα υπαρχουν και λειτουργουν μια χαρα(m powered κυριως).

Ας πουμε με cubase πιο προγραμματακι προτεινεται για να εχω καποιο ικανοποιητικο εως πολυ καλο ηχο στα drums. Συγνωμη που γινομαι λιγο σπαστικος με το θεμα, απλα θελω να δω τι επιλογες εχω μπροστα μου για να δω τι να αποφασισω. Το πιο σωστο θα ηταν να δοκιμασω και τα 2 προγραμματα να τα ψαξω και να δω τι μου αρεσει περισσοτερο, αλλα λογω ελλειψης hardware και χρονου, για αυτο πριζω εσας που εχετε καποια γνωμη και "ετοιμες λυσεις" στα θεματα που θετω!

Τα LE τί να τα κάνεις "αγορασμένα" ρε παιδιά αφού ούτως η άλλως για να πάρεις έστω το mbox (πιο οικονομική λύση) θα τα σκάσεις και πακέτο θα σου έρθουν και αυτά!!!!

πρώτα απ'όλα forensick sorry για το offtopic.

Για πες μερικούς!!!Και να μην μιλάμε για samples της πλάκας τα οποία δεν μπορούν να σταθούν σε 1 μείξη σωστά
ποιος μίλησε μόνο για samples?

πακέτα όπως το logic pro7,το digital performer 5,το cubase 4,το sonar producer 6,μέχρι το ableton live6,flstudio 7 κλπ έχουν πληθώρα sampler,synth,plug ins κλπ.

καταλαβαίνω τι ήθελες να πεις,απλά δεν το έθεσες σωστά (και μάλιστα ήσουν απόλυτος) γι αυτό και απάντησα έτσι. :D

Τα LE τί να τα κάνεις "αγορασμένα" ρε παιδιά αφού ούτως η άλλως για να πάρεις έστω το mbox (πιο οικονομική λύση) θα τα σκάσεις και πακέτο θα σου έρθουν και αυτά!!!!
Στα "αγορασμενα" LE το μονο προβλημα ειναι να εχεις digi hardware.

Προφανως δεν παιζει προβλημα, αφου και απο αυτα μπορω και βλεπω καποια πραγματα!

Για πες μερικούς!!!Και να μην μιλάμε για samples της πλάκας τα οποία δεν μπορούν να σταθούν σε 1 μείξη σωστά
ποιος μίλησε μόνο για samples?

πακέτα όπως το logic pro7' date='το digital performer 5,το cubase 4,το sonar producer 6,μέχρι το ableton live6,flstudio 7 κλπ έχουν πληθώρα sampler,synth,plug ins κλπ.

καταλαβαίνω τι ήθελες να πεις,απλά δεν το έθεσες σωστά (και μάλιστα ήσουν απόλυτος) γι αυτό και απάντησα έτσι. :D[/quote']

Α καλά μάλλον έχεις δίκιο! Πάντως αν εξαιρέσεις τα 2 πρώτα που αναφέρεις στα υπόλοιπα τα plugins δεν πολυλένε πάντως (Για το cubase 4 δεν ξέρω καθώς δεν το έχω δει ακόμα!)

Στα "αγορασμενα" LE το μονο προβλημα ειναι να εχεις digi hardware.
Μα αυτό λέω ότι αφού θα τα σκάσεις για το hardware στο οποίο περιέχονται και τα protools ως δώρο γιατί να το πάρεις "αγορασμένο"; :roll:

Γι' αυτό, όπως θα έχεις προσέξει, όσο πιο άσχετος είναι κάποιος τόσο πιο πολύ software μαζεύει.
συμφωνώ απόλυτα. στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι

Τα ProTools είναι της άλλης όχθης
κατα τη γνώμη μου δεν είναι θέμα προγράμματος αλλά θέμα χαρακτήρα.

και με το cubase μια χαρα ολιγαρκής μπορείς να είσαι και να ασχολείσαι με αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά (...τη μουσική δλδ!)

Μα αυτό λέω ότι αφού θα τα σκάσεις για το hardware στο οποίο περιέχονται και τα protools ως δώρο γιατί να το πάρεις "αγορασμένο";
γιατί η digi είναι πολύ πιασοκ$λικη εταιρία,ειδικά στα updates της όπου βγάζει απο την μύγα ξύγκι...

forensick :δοκίμασε το ezdrummer,είναι ότι πρέπει για αρχή.

Σωστός spirou. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι απλώς εργαλία που βοηθούν τον μέσο μουσικό να δημιουργήσει μουσική!

Πάντως αυτό ότι τα pt ( για τα "μικρά" μιλάμε πάντα έτσι; ) είναι της άλλης όχθης πλέον σωστό είναι μόνο ιστορικά.

Μα αυτό λέω ότι αφού θα τα σκάσεις για το hardware στο οποίο περιέχονται και τα protools ως δώρο γιατί να το πάρεις "αγορασμένο";
γιατί η digi είναι πολύ πιασοκ$λικη εταιρία' date='ειδικά στα updates της όπου βγάζει απο την μύγα ξύγκι...

forensick :δοκίμασε το ezdrummer,είναι ότι πρέπει για αρχή.[/quote']

Και πως θα τα δουλέψεις δίχως το hardware;

άλλο λέω.

το 7.3 το παίρνουν όσοι προμηθευτούν τωρα κάποιο digi μηχάνημα.όλοι οι υπόλοιποι -αν θέλουν- αναβαθμίζουν το σύστημα τους.

μερικοί προτιμούν τη νόμιμη οδό,μερικοί την παράνομη...

Nα γινω πιο συγκεκριμενος: Κυριως θα γινεται ηχογραφηση κιθαρας-μπασσου-πληκτρων(αντε και φωνης). Κοινως, περισσοτερο με απασχολουν οι δυνατοτητες που σου προσφερει το προγραμμα στα "φυσικα" οργανα και δευτερευοντος στα εικονικα. Πρωτο στη λιστα ομως(με δεδομενο οτι pt και cubase εχουν "ιδια" αποδοση στην ηχογραφηση και επεξεργασια)ειναι το πως, που, γιατι και κυριως ΜΕ ΤΙ, το drum machine!To ξερω οτι μπορει να ακουγεται λιγο κουλο στους πιο εμπειρους( το πως εχω βαλει τις προτεραιοτητες) , αλλα αυτο το πραγμα ειναι που εχω αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου και εν τελει αυτο θα με καθοδηγησει στην επιλογη προγραμματος και καρτας ηχου.

Τελικα δεν μου εχετε σχολιασει τις 2 επιλογες που εχω στις καρτες ηχου. Θα εχω ικανοποιητικα αποτελεσματα?

forensick ,επεκτάθηκε το thread χωρίς να έχεις πάρει καμία ουσιαστική απάντηση. :oops:

λες οτι θες να ηχογραφείς μπάσο ,κιθάρα,πλήκτρα,φωνη.

ταυτόχρονα?

από πόσες πηγές θέλεις να ηχογραφεις maximum ταυτόχρονα?

Οχι, δεν πειραζει! Και απο αυτα μαθαινεις!

Αυτο που ρωτας, ξεχασα να το πω...ξεχωριστα καθε οργανο.

Επισης να πω οτι ξερω πως ετσι κι αλλιως ειμαι και γω εκτος θεματος, καθως εγραψα για καρτα ηχου, αλλα ρωταω περισσοτερο για software. Μπερδεγουει.

ok.

τότε και οι δύο καρτούλες μια χαρά είναι (αφού ήδη έχεις το presonus).

έχω προσωπική εμπειρία με την emu και θα σου έλεγα να την πάρεις με κλειστα τα μάτια.όχι οτι η maudio υπολείπεται ουσιαστικά,ας πούμε οτι με την emu θα έχεις καλύτερο ad/ad conversion.

για drums (φυσικά) η καλύτερη επιλογή σου είναι το bfd. όμως πρέπει να πασχίσεις για να βγάλεις σωστό ήχο,είναι πιο pro κατάσταση.

επίσης έχει τόσα πολλά expansions που θα πονοκεφαλιάσεις και θα χρειαστείς πολύ μνήμη (2gb +) και πολύ χώρο στο σκληρό σου.

η εναλλακτική σου (που είναι και πανεύκολο πρόγραμμα παρεπιμπτόντως) είναι το ezdrummer

αν θες να φορτώνεις και τα δικά σου samples ψάξε προς battery (το συνοδεύει εντυπωσιακή library) ,linplug rm iv ή επίσης μια πολύ διαδεδομένη λύση είναι να χρησιμοποιείς το flstudio ή το reason σαν drum machine/sampler μέσα στο host πρόγραμμα.

υπάρχουν πολλά προγράμματα ακόμα για αυτές τις δουλειές,περι ορέξεως κολοκυθόπιτα :)

Πρωτο στη λιστα ομως(με δεδομενο οτι pt και cubase εχουν "ιδια" αποδοση στην ηχογραφηση και επεξεργασια)ειναι το πως' date=' που, γιατι και κυριως ΜΕ ΤΙ, το drum machine![/quote']
Και δε δοκιμάζεις το Hydrogen που είναι μια χαρά drummachine και free, για να μη μπλέκεις με "αγορές";

http://www.hydrogen-music.org/

Λίγο ΟΤ αλλά επίσης πολύ καλό drummachine (αν και drumsynth, άρα με πιο "τεχνολογικό" ήχο) είναι το Waldorf Attack...

γιατί η digi είναι πολύ πιασοκ$λικη εταιρία' date='ειδικά στα updates της όπου βγάζει απο την μύγα ξύγκι...[/quote']
Όντως, αυτό με τα updates είναι θέμα. Όμως είναι μια πάρα πάρα πάρα πολύ αξιόπιστη εταιρία. Στην τελική: AVID ;)

Ρε παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί εντελώς: τα "drum machine" plugins που θα χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος δεν είναι πρακτικά ανεξάρτητα του προγράματος; Τι cubase, τι pt. Ως insterts θα μπουν και στα δύο και τέρμα. Τι διαφορά κάνει σε ποιο πρόγραμμα θα μπούνε ως inserts?

Ρε παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί εντελώς: τα "drum machine" plugins που θα χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος δεν είναι πρακτικά ανεξάρτητα του προγράματος; Τι cubase' date=' τι pt. Ως insterts θα μπουν και στα δύο και τέρμα. Τι διαφορά κάνει σε ποιο πρόγραμμα θα μπούνε ως inserts?[/quote']

-σπαστικός mode on

νομίζω,λέγοντας "inserts", εννοούμε τα slots σε κάθε track όπου μπαίνουν τα fx plugins,όχι τα instruments

-σπαστικός mode off

κατα τ'άλλα δίκιο έχεις,δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά σε ποιο sequencer θα τα χρησιμοποιήσει.

Κοινως καταληγουμε οτι ειτε χρησιμοποιησω bfd ειτε ezdrummer, pro tools καi cubase τα παιζουν και τα 2 απροβληματιστα. Δηλαδη δεν υπαρχει το σουπερ-ντουπερ-τα σπαω ολα drum machine το οποιο να παιζει μονο σε ενα απο αυτα τα 2 sequencer?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back