• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αγορά κάρτας ήχου και πρόγραμμα

mix82g

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλημέρα σας. Ήθελα να με προτείνεται μία κάρτα ήχου και ένα πρόγραμμα ώστε να μπορώ να ηχογραφώ ηλεκτρική κιθάρα και φωνή και ίσως κ πλήκτρα και μπάσο , τα δύο τελευταία μπορώ να τα προσθέσω και μετά δεν χρειάζεται ταυτόχρονα όλα μαζί. Θέλω μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου και ένα πρόγραμμα ώστε να μπορώ μέσω προγράμματος να βάλω ντραμς κτλ
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το κομμάτι και θα ήθελα κάτι σχετικά εύκολο ώστε να το κατανοήσω.
Είμαι αρχάριος όσο αφορά τις κάρτες ήχου κ τα προγράμματα.
Από λίγο που έψαξα είδα ότι υπάρχουν κάρτες με μικρόφωνο δώρο και πρόγραμμα δώρο. Έχω ακούσει για το cubase αλλά οτι έχετε να με προτείνεται για άλλο πρόγραμμα που μπορει μία κάρτα ήχου να το δίνει σαν δώρο θα ήθελα να μου το πείτε.
Αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι μέχρι 300-400 ευρώ μπάτζετ περίπου ας μου πει . Ευχαριστώ

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα μπει σε λάπτοπ η κάρτα ήχου και ξέρω ότι και ηχεία θα χρειαστούν και ακουστικά . Ηχεία αν έχω για υπολογιστή κάνουν δουλειά? Από κάρτα ήχου με ακουστικά και μικρόφωνο είδα την συγκεκριμένη
Αλλά δεν έχει το cubase. Έχει ένα άλλο πρόγραμμα που κάπου διάβασα ότι δεν κάνει για ροκ και ότι είναι πιο πολύ για αλλου είδους μουσική το συγκεκριμένο που δινει το ableton live.

https://www.e-shop.gr/exoteriki-epa...-steinberg-ur-22c-recording-pack-p-PER.710395
Αυτό δίνει το cubase. Αλλά σαν κάρτα ήχου και τα παρελκόμενα , ακουστικά , μικρόφωνο κτλ τι λένε? Είναι καλά ποιοτικά?
Δεν είναι καλά ποιοτικά.
Είναι άριστα.
Πάρε και ένα ζευγάρι ηχεία (αφου θες ακουστικά οκ) π.χ αυτά , και εισαι οκ

Δεν είναι καλά ποιοτικά.
Είναι άριστα.
Πάρε και ένα ζευγάρι ηχεία (αφου θες ακουστικά οκ) π.χ αυτά , και εισαι οκ
Δλδ προτείνεις την κάρτα ήχου Steinberg σε σχέση με την focusrite? Εκεί που με προτείνεις ένα ζευγάρι ηχεία δεν μου έγραψες ποια προτείνεις. Λες "πχ αυτά" αλλά δεν μου έστειλες κάτι

Οκ thnx το είδα. Άρα θα με καλύψει το συγκεκριμένο πακέτο. Ειναι στις λεπτομέρειες πιο καλό από το focusrite ? Έχει όλα όσα χρειάζονται για μένα που ξεκινάω τώρα σαν αρχάριος?

σ αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο.
Και μια και θέλεις cubase "ψυχολογικά" ταιριάζει περισσότερο μια και είναι προιόντα της ίδιας εταιρείας (δηλ steinberg)

Καλημέρα και καλή αρχή με την μουσική δημιουργία!
Το θέμα cubase (η γενικά πληρωμένο software)ίσως πρέπει να το αφήσεις για αργότερα.
Σε αυτήν την περίπτωση,η γνώμη μου είναι καλύτερα να δώσεις το μικρό budget που διαθέτεις σε όσο το δυνατόν καλύτερη κάρτα ήχου κ ηχεία.
Αυτά απο εμένα,με κάποιες προσωπικές μου προτιμήσεις για μία ισορροπημένη επιλογή,λίγο πάνω απο το budget σου.
https://www.thomannmusic.com/motu_m2.htm
https://www.thomannmusic.com/tannoy_reveal_502.htm
Για software,κάνε την δουλειά σου με κάποιο free για αρχή,δέν είναι προτεραιότητα για την ώρα αφού δέν έχεις τίποτα.

Last edited:
Καλημέρα και καλή αρχή με την μουσική δημιουργία!
Το θέμα cubase (η γενικά πληρωμένο software)ίσως πρέπει να το αφήσεις για αργότερα.
Σε αυτήν την περίπτωση,η γνώμη μου είναι καλύτερα να δώσεις το μικρό budget που διαθέτεις σε όσο το δυνατόν καλύτερη κάρτα ήχου κ ηχεία.
Αυτά απο εμένα,με κάποιες προσωπικές μου προτιμήσεις για μία ισορροπημένη επιλογή,λίγο πάνω απο το budget σου.
https://www.thomannmusic.com/motu_m2.htm
https://www.thomannmusic.com/tannoy_reveal_502.htm
Για software,κάνε την δουλειά σου με κάποιο free για αρχή,δέν είναι προτεραιότητα για την ώρα αφού δέν έχεις τίποτα.
Απλά επειδή είμαι αρχάριος με όλα αυτά , με την συγκεκριμένη κάρτα ήχου που είπαμε πιο πάνω παίρνω και μικρόφωνο και ακουστικά και γενικά από ότι έψαξα είναι μία κάρτα ήχου η οποία εχει καλές κριτικές. Αυτή που με έστειλες ας πούμε επειδή δεν γνωρίζω τι παραπάνω έχει να δώσει σε σχέση με την Steinberg?
Και καλές κριτικές παίρνουν και αυτά τα ηχεία

Ασχολούμαι με ηλεκτρική κιθάρα - και ακουστική πάνω από 26 χρόνια. Και πλέον είπα να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Έχω μεγάλο δρόμο να διανύσω διότι ένα μεγάλο εμπόδιο που έχω μπροστά μου είναι ότι δεν γνωρίζω αγγλικά. Σίγουρα θα δυσκολευτω με τα προγράμματα. Θα προσπαθήσω μεσω youtube να μάθω και να κατανοήσω όσα περισσότερα μπορώ. Από εκεί κ πέρα επειδή θέλει πολύ ψάξιμο δλδ μια σχετικά καλή κάρτα ήχου, όπως μικρόφωνο ,ακουστικά , ηχεία και πρόγραμμα γι'αυτό διάλεξα την συγκεκριμένη διότι δίνει δωρεάν και το πρόγραμμα που είναι αρκετά ποιοτικό από ότι έχω ακούσει και όλα τα παρελκόμενα πλην ηχείων. Αλλά αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της κάρτας που με έστειλες και της Steinberg που θα τις χρειαστώ αυτές τις διαφορές τοτε θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά

Απλά κάποια βασικά πράγματα που θα ήθελα από μία κάρτα είναι να μην έχει καθυστερήσεις ήχου , βουητά ή ότι άλλο μπορεί να προκληθεί από μία κάρτα ηχου

φιλε μου είσαι αρχάριος και συνεπώς είσαι μια χαρά με ό,τι σκέφτηκες μέχρι εδώ.
Η motu σίγουρα είναι καλύτερη κάρτα, αλλά αυτά που ζητάς και στα λεφτά σου (και ιδίως αν θες το cubase) είσαι μια χαρά με ένα αρχικό πακέτο που τα έχει όλα.
Μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς ηχεία και να δουλέψεις με ακουστικά.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνονται άλλωστε τα πακέτα αυτά.
Και τα 305 επίσης καλά είναι.
Ξεκίνα να φτιάχνεις και την υγειά μας να έχουμε έχεις χρόνο για βελτιώσεις

Ήμουν εκεί που βρίσκεσαι κατά το 2020. Αγόρασα εξοπλισμό για να μάθω να κάνω εγγραφές, και κατέληξα λίγους μήνες μετά να κάνω παραγωγές και ολοκληρωμένα κομμάτια.

Μια χαρά είναι το σετ της steinemberg. Μην πας σε focuswrite.

Εχε υπόψη ότι ηλεκτρική κιθάρα μπορείς να γράψεις και αθόρυβα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν χρειάζεται να μικροφωνιζεις ενισχυτή κλπ.

Επίσης, μπορείς να πάρεις και ξεχωριστά καλύτερη κάρτα ήχου, και σετ μόνιτορ, και να κάνεις εγκατάσταση το δωρεάν Cakewalk, όπου πολλοί μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Προσωπικά έχω την audient id4 και τα jbl 305p και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μικρόφωνο χρησιμοποιώ αποκλειστικά για φωνητικά και για ακουστική. Ποτέ για ηλεκτρική

Απλά κάποια βασικά πράγματα που θα ήθελα από μία κάρτα είναι να μην έχει καθυστερήσεις ήχου , βουητά ή ότι άλλο μπορεί να προκληθεί από μία κάρτα ηχου
Σε αυτό το εύρος τιμών που θα κινηθείς,αυτό που ψάχνεις είναι δύσκολο.
Η κάρτα που πρότεινα,δουλεύει καλύτερα σε ότι συνδέσεις επάνω,είτε σαν είσοδο,είτε σαν έξοδο.
Κινεζιά είναι και αυτή,μήν περιμένεις και τίποτα τρελό σε αυτήν την κατηγορία.

Τα Tannoy monitors λόγο ήχου,το οποίο είναι κάτι υποκειμενικό φυσικά,δέν εντυπωσιάζουν με την ακρόαση και ιδίως στα γρήγορα η αλλιώς στις υψηλές συχνότητες,θα χάνεις πράγματα,καθώς είναι λίγο μουντά σε σχέση με άλλα(jbl,yamaha κ.α),αλλά θα έχεις καλύτερα χαμηλά,καλύτερη εικόνα πανοράματος,το που βρίσκονται δηλαδή τα όργανα μέσα σε έναν χώρο,(αν τοποθετηθούν σωστά τα μόνιτορς και μόνο τότε),κάτι το οποίο δυσκολεύονται αφάνταστα να δώσουν άλλα μόνιτορς στην κατηγορία αυτή και για να κάνεις τις πρώτες σου προσπάθεις για μίξη,με drums,μπάσα,synths κ.τ.λ καλύτερα να ακούς κατα πόσο ανοικτά (stereo/wide) η κλειστά (mono/center) η εμπρός και πίσω εχεις τα όργανα και σε ποιά θέση είναι,παρα να ακούς τα τσίκι τσίκι απο τα πιατίνια λίγο καλύτερα.

Ισως υπάρχουν και καλύτερες επιλογές στην αγορά τώρα που μιλάμε,απλά δέν τις γνωρίζω εγώ,άν και σε αυτά τα χρήματα θα είναι η μία η άλλη.

Κοίτα ψήνομαι να πάω στην Motu. Για να ηχογραφώ τα όργανα και όχι την φωνη, τι μικρόφωνο θα χρειαστεί. Ας πούμε το πυκνωτικο μπορεί να κάνει δουλειά αν κάνω μια σύνθεση και ας πούμε κάποιος τραγουδάει μετά? Σαν καραόκε δλδ. ή το πυκνωτικο είναι μόνο για ηχογραφήσεις? Δεν μιλάω για επαγγελματικό επίπεδο , απλά για αρχή επειδή δεν τραγουδάω εγώ θέλω να κάνω κάποια τραγούδια και να έχω την σύζυγό μου ή κανένα φιλαράκι πάνω στην μουσική να τραγουδαει. Θα ακούγεται καλά με το πυκνωτικο? Το αναφέρω γιατί αν πάω σε motu θα πρέπει να κοιτάξω για κάποιο μικρόφωνο. Θα ήθελα απόψεις για κάτι αξιοπρεπές όπως και ακουστικά. Και ας πάω με το cakewalk που βλέπω ότι είναι σχετικά πιο εύκολο ώστε να ξεκινησω. Με 400 ευρώ θα μπορούσα να πάω στο Steinberg και θα είχα και μόνιτορ. Με την motu μπορεί να τα ξεπεράσω. Εκτός και αν μπορώ να βρω με 200 ευρώ ακουστικά , μικρόφωνο και μόνιτορ . Τα ακουστικά και το μικρόφωνο της Steinberg τι λένε σαν ποιότητα. Μπορώ να βρω με τα έξτρα 200 ευρώ τέτοια ποιότητα σε μικρόφωνο κ ακουστικά? Εκεί είναι λίγο το θέμα να μην ξεφύγουμε πάνω από 500-600 ευρώ.

Πυκνωτικό πάρε, όχι δυναμικό.
Πολλοί ξεκινήσαμε με ένα ταπεινό tracer των 25 ευρώ, προκειμένου να πάρουμε καλύτερο μόνιτορ και κάρτα. Το φτηνό μικρόφωνο θα κάνει τη δουλειά, καλά, όχι τελεια. Θα την κάνει ομως χωρις ιδιαίτερα προβλήματα. Το φτηνό μόνιτορ ή ακουστικά θα σε ξενερωσουν και δεν θα μιξαρεις σωστά.

@mix82g βιάζεσαι.
Θεωρώ ότι στην αρχή ένα βασικό πακέτο είναι απαραίτητο μέχρι να ψαχτείς λίγο.
ΑΝ (όπως είπες) θες cubase (που ΟΚ εγώ συμφωνώ) παίρνεις ένα πακετάκι που τα έχει όλα και σίγουρα για κάποια χρόνια θα το αποσβέσεις με το παραπάνω φτιάχνοντας αξιοπρεπή πράγματα και μετά θα το δώσεις, αλλά ήδη θα ξέρεις τι θα πρέπει να αλλάξεις και προς τα πού να πας.
Αν τώρα θες motu κλπ θέλει να το ψάξεις πρώτα, αλλά θε ξεφύγεις στα λεφτά και ΔΕΝ θα πάρεις cubase.
Που ένα cubase elements κάνει 99, ενώ το AI που δίνει το πακέτο περισσότερο.
Ενα καλό πυκνωτικό κάνει 150 κοκ
Αν πας στη λογική παίρνω ξεχωριστά θα δώσεις λεφτά.
Και η uad volt εξαιρετική είναι, την έχω στο δεύτερο σύστημα. Ασχημο μηχάνημα δεν υπάρχει έξω.
Η αγορά στα επαγγελματικά είναι ορθολογισμένη.
Το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις κάποια πράγματα που είναι ας πούμε "ασύμβατα" μεταξύ τους. Πχ μικρόφωνα που δεν ταιριάζουν ωμικά με κάποιες κάρτες, το ίδιο και ακουστικά, μόνιτορ που δεν μπαίνουν σε τοίχο κλπ κλπ.
Ακόμα και τα μόνιτορ θέλουν πολύ ψάξιμο ανάλογα με τον χώρο σου.
Οπότε γι αυτό που ψάχνεις ξεκινάς με πακέτο τυπου bundle.
Τώρα αν θα είναι focusrite/presonus/steinberg κλπ και μπεί για σενα παράμετρος επιλογής το συνοδευτικό λογισμικό τι να πω.
Εσύ αποφασίζεις. Δεν είναι κατα βάση σωστό να ψωνίζεις κάτι με βάση τα δώρα που θα πάρεις, αλλά με βάση τις ανάγκες σου. Αλλά πίστεψέ με, δεν θα κακοπέσεις.
και γω θα μπορούσα να σου προτείνω κάρτα που κοστίζει 800 ευρώ αλλά δεν το κάνω.
Με το πακέτο των 250-300 ευρώ ξεκινάς και θα περάσει πολύς καιρός πριν αρχίσεις να προβληματίζεσαι.

(βασικός παράγων βέβαια είναι και ο υπολογιστής που θα μπούν αυτά...κάτι που δεν θίχτηκε καθόλου.....και παίζει επίσης μεγάλο ρόλο)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back