Λοιπόν σήμερα ήρθε τελικά το Sx Gypsy Rose σε μαυρο χρώμα και είπα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου.
Το παράγειλα απο ενα μικρο αγγλικό eshop (το μόνο που το είχε σε μαυρο και το έστελνε Ελλάδα) υστερα από επικοινωνία μαζι τους με mail και συνεννόηση για τα μεταφορικά και τον τρόπο πληρωμής.
http://www.hwaudio.co.uk/product/63160.aspx
Τελικά μου κόστισε μαζι με τα μεταφορικά 138 λίρες που τη στιγμή πληρωμής απο paypal ηταν περίπου 175 ευρώ. (50 ευρώ παραπάνω από το Jack & Danny PJ)
Ήρθε στο κουτί του με μια μαυρη νάυλον θήκη χωρίς padding και μια μαύρη ζώνη (2 dan ;D) , ένα "φυσητήρι" 6άνοτο EADGBE για κούρδισμα και ένα DVD με μαθήματα για αρχάριους.
Το μπασάκι παίζει μια χαρά και αν και αρχάριος στα μπάσα χωρις μεγάλη εμπειρία δεν παρατηρώ προβλήματα στο finish ή την κατασκευή (made in China). Τα κλειδιά φαίνονται στιβαρά με νορμαλ διαδρομή και κρατάνε το κουρδισμα μια χαρά. Τα τάστα φαίνονται καλοβαλμένα και το action από το εργοστάσιο είναι ρυθμισμένο σε πολύ βολικό setting. O λαιμός είναι πολύ βολικός και άνετος με satin finish για να γλιστρά πιο έυκολα το χέρι και είναι ελαφρώς στενότερος από άλλα μπάσα που έχω παίξει , θα τον έλεγα μάλλον C προς U Shape αλλά μπορεί να κάνω και λάθος (είπαμε αρχάριος μπασίστας). Το nut είναι προφανώς πλαστικό , τo input jack είναι επίσης μια χαρά και μου αρέσει το γεγονός οτι βρίσκεται στο πλάι του σώματος και όχι πάνω στο pickguard όπως στο J&D.
Η γέφυρα θέλει λιγο ρύθμισμα για πιο σωστό intonation αλλά δεν με έχει αποσχολήσει γενικά ούτε μπορώ να εκφέρω γνωμη για την ποιότητα της. Οι μαγνήτες ακουγονται "νορμάλ" ;D ;D αλλά από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να λειτουργει το tone pot, ή απλά εγώ δεν κατάλαβα διαφορά καθώς το δοκίμασα στο PC σε σχετικά χαμηλή ένταση. Θα ξεβιδώσω το pickguard και θα κοιτάξω την καλωδίωση αυριο.
Γενικά είναι αρκετά μαζεμένο και ελαφρύ (πολύ ελαφρύτερο από τα 2 squier precision που έχω δοκιμάσει) κάτι που θα βολέψει και την μέση μου σε πολύωρη όρθια χρήση.
Είναι ένα αρκούντως ποιοτικό (αρκετά καλύτερο από ένα short scale Luna neo bass ενός φίλου και ένα stagg που έχω παίξει στην ίδια περίπου τιμή) και βολικό μπασάκι που καλύπτει μέχρι στιγμής όλες τις απαιτήσεις μου και από ότι φαίνεται δεν θα το αλλάξω για αρκετό καιρό.
ΥΓ. medium scale pickguard που θα βρούμε online? όποιος ξέρει κάτι ας δώσει τα φώτα.