Tην
EMU 0404 USB την έχω εγώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Απροβλημάτιστη λειτουργία σε install, θέματα ASIO και κάτω από βαριές συνθήκες (7-8 κανάλια με της Παναγιάς τα μάτια από εφφέ, midi και soft synths από το Ableton 7 σε rewire στο Cubase 3 σε λάπτοπ καβουρδιστήρι ηλικίας 4μισι ετών), πολύ καθαροί προενισχυτές μικροφώνου και ωραίοι ΑD/DA κονβέρτορες (κοίτα εδώ:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=156206.0 - είχα κάνει μια ηχογράφηση 12χορδης με αυτούς) και δειγματοληψία που φτάνει μέχρι τα 192 (που μάλλον δεν θα τη χρειαστείς αλλά έχω διαβάσει σε κριτικές ότι δίνει μια "άνεση" στις χαμηλότερες λόγω αυξημένης υπολογιστικής ισχύος της κάρτας). Επίσης, έχει φοβερό bundle από προγράμματα στην συσκευασία.
Μειονεκτήματα:
(1) δεν έχει send - return για εξωτερικά εφφέ (αν και έχει βέβαια s/pdif για ψηφιακές συνδέσεις),
(2) το κουμπάκι level στο "Direct Monitor" έχει μικρή απόκριση και είναι σχεδόν άχρηστο (χωρίς όμως να αναιρείται η δυνατότητα του monitoring),
(3) αν θες να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα μικρόφωνο που να θέλει phantom power και άλλο που να μην θέλει, δεν μπορείς να το απενεργοποιήσεις - ή θα φτάσει και στις δυο εισόδους ή όχι (πάντως, μερικά μικρόφωνα που δεν θέλουν phantom power δεν τα πειράζει αν τους το δώσεις, όπως πχ. τα SM57 και SM58, επομένως η συμβίωση είναι εφικτή - απλά μην διανοηθείς να βάλεις παλιά ribbon).
Πήγαινε και στο σάιτ της EMU - έχει πολλές κριτικές από περιοδικά για αυτήν.
Eπίσης, η
Mackie Onyx Satellite είναι εξαιρετική και 40 ευρώ φτηνότερη, αλλά ίσως σε ξενίσει η πολυπλοκότητά της. Οι προενισχυτές της πιστεύω πως είναι πολύ καλοί αλλά πιο "πριμάτοι". Η
Tascam US-144 έχω ακούσει δεξιά - αριστερά ότι παρουσιάζει διάφορα ανορθόδοξα.