Να εξηγησω εγω:
Τα watt ειναι watt, δεν υπαρχουν watt κιθαρας και watt μπασου (οπως επισης δεν υπαρχουν "λαμπατα watt", αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Το ζητημα ειναι οτι οι χαμηλες συχνοτητες "τρωνε" περισσοτερα watt για να αναπαραχθουν, αρα στο μπασο θελουμε μεγαλυτερη ισχυ για να ακουστουμε (το 3:1 θεωρειται πραγματι μια καλη αναλογια αλλα παιζουν ρολο παρα πολλα αλλα πραγματα).
Δεν ειπα εγω φιλε μου οτι το βατ δεν ειναι βατ, αυτα που λες εσυ λεω και γω (στο περιπου δηλαδη).
Το παιδι αρχικα ζηταει ενα εργαλειο δυνατο, και εχει αμφιβολιες για τα Behringer για το αν ειναι αξιοπιστα.
Και γω ειχα τετοιες αμφιβολιες, αλλα περνωντας ενα τετοιο (δεν ειμαι μπασιστας, αλλα καπου καπου τον κανω ;D) και ακουγοντας πριν και αλλα (πχ line 6 στα 140 βατ, με 12/αρι μεγαφωνο), και αφου δεν διεθετα ενα χιλιαρικο για κατι Αμερικανικο, καταλαβα οτι ηταν πολυ καλο για την δουλεια που το ηθελα. Ενα αλλο πχ με 12/αρι μεγαφωνο (χαμηλωτερης εντασιακης κλασης δηλαδη), δεν θα με εφτανε.
Δεν με απασχολει αν εχει 300 βατ η 250 η αν τα βατ του ειναι βατ/ριζα 2.
Εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι με βγαζει οπου επαιξα μεχρι τωρα, και με βγαζει ΚΑΛΑ και με φοβερα αποθεματα ισχυος.
Μια κλανια 100 βατ με 12/αρι ηχειο δεν σε βγαζει πουθενα.
Οσο για τα περι ποιοτητας, ολα αυτα που προτεινετε, στο περιπου ειναι ιδια και ειναι ολα μετρια. Κινεζικα ειναι ολα.
Αν προσεξεις εκει στη φωτο που εχω βαλει, δεν εχω τιποτε Κινεζικο, ο peavey ειναι Αμερικανικος ο μαρσαλ ειναι εγγλεζικος και ο αλλος Ιταλικος. Μονο ο Behringer ειναι Κινεζικος αλλα τελικα με βγαζει μια χαρα.
Αυτο θελω να πω
οτι ειναι αξιοπιστο μηχανημα και αν το ακουσει ο φιλος και του αρεσει, να τον παρει χωρις αμφιβολια.
Και αφου διαθετει και μεχρι 300 γιουρα, μπορει να παρει εναν σαν το δικο μου και να κανει τη δουλεια του οπου αυτος θελει.