Αγνωστη squier tele

COSMIC22

Νέο μέλος
Πόντοι
6
γεια σε ολους,εχω βρει μια squier tele και το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι κορεατικη εμφανισιακα ειναι σαν την fender classic player baja σε Desert Sand χρωμα,θελω να την αγορασω και την κοστολογει 350 ευρω μπορω να βρω καποια στοιχεια παραπανω για την κιθαρα?φοβαμαι μηπως μου λεει πολλα χρηματα πειτε μια γνωμη και εσεις.

και την κοστολογει 350 ευρω
το αλλο με τον ΤΟΤΟ πες του το ξερει? ;D

Οτι και να ειναι δεν αξιζει με ΤΙΠΟΤΑ 350 ευρω. Η κορυφαια squier αυτη τη στιγμη κοστιζει 270 καινουρια, http://www.dv247.com/invt/54848/ . Με 350 μπορεις να βρεις Baja σε Ευρωπαικο ebay...

βασικα απ' οτι ξερω σημαντικο ρολο παιζει η χωρα κατασκευης ετσι ειναι?αυτη που παραθετεις φιλε ειναι απο κινα σωστα?νομιζω ομως οτι οι κορεατικες ειναι καλυτερες η ειναι περιπου τα ιδια πραγματα?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομιζω οτι καπου εκει πωλούνται οι κορεάτικες squier...

300 με 350...γιατι έχει σταματησει η παραγωγή...

πολύ καλη κατασκευή fenderισια απλα γράφει squier...

παζαρεψέ την λίγο και πάρτη εκει γυρω σατ 300, 300+...

Δεν θα χάσεις πιστεψέ με...

Η tele που έβαλες bihlas ειναι κινέζικη οπότε ειναι δώρο-άδωρο να συζητάμε την τιμή...

cheers! ;D

COSMIC22 είπε:
γεια σε ολους,εχω βρει μια squier tele και το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι κορεατικη εμφανισιακα ειναι σαν την fender classic player baja σε Desert Sand χρωμα,θελω να την αγορασω και την κοστολογει 350 ευρω μπορω να βρω καποια στοιχεια παραπανω για την κιθαρα?φοβαμαι μηπως μου λεει πολλα χρηματα πειτε μια γνωμη και εσεις.
Η μόνη περίπτωση να "αξίζει" τόσο μια Squier είναι αν ανήκει στην παλιά σειρά των Protone, σαν αυτή:

2950790478_cd1ae77458_b.jpg

Ωστόσο, από την περιγραφή πιθανώς είναι μια πιο καινούργια κορεάτικη Lite Ash, σαν αυτή:

fender-telecaster-lite-ash.jpg

Στην περίπτωση αυτή τα λεφτά που ζητάει είναι πολλά κατά τη γνώμη μου.

Peruvian, η Classic Vibe μπορεί να είναι ταπεινής καταγωγής, αλλά πράγματι φοβερή για τα λεφτά της, δοκίμασέ την και θα καταλάβεις.  ;)

TGL είπε:
Peruvian, η Classic Vibe μπορεί να είναι ταπεινής καταγωγής, αλλά πράγματι φοβερή για τα λεφτά της, δοκίμασέ την και θα καταλάβεις.  ;)
κοιτα τη φωτο μου διπλα και θα κατλαβεις αν την εχω δοκιμάσει...

χαχαχα ;D

μοιαζει με αυτες που παραθετεις φιλε TGL αλλα αυτη ειναι κρεμ με ασπρο και ο πανω μαγνητης ειναι ακριβως ετσι(το αναφερω γιατι εχω δει σε αλλες μαυρο),σιγουρα το ποσο ειναι μικρο αλλα νομιζω κανενας δεν θελει την κοροιδια.

COSMIC22 είπε:
μοιαζει με αυτες που παραθετεις φιλε TGL αλλα αυτη ειναι κρεμ με ασπρο και ο πανω μαγνητης ειναι ακριβως ετσι(το αναφερω γιατι εχω δει σε αλλες μαυρο),σιγουρα το ποσο ειναι μικρο αλλα νομιζω κανενας δεν θελει την κοροιδια.
Αν είναι Squier made in Korea, θα πρέπει να το γράφει κάπου χαμηλά στο μανίκι (αν θυμάμαι καλά). Αυτές στο ebay πράγματι πάνε παραπάνω από 300 ευρώ (μέχρι και εξωφρενικά ποσά ζητάνε κάποιοι), γιατί, μεταξύ άλλων έχουν και μια συλλεκτική αξία. Εδώ ο SF θα μπορούσε να πει περισσότερα.

Ωστόσο την κιθάρα φαντάζομαι τη θέλεις για να παίζεις. Οπότε αξιολόγησέ την παικτικά και από άποψη κατάστασης που βρίσκεται (για παράδειγμα, τα τάστα είναι ΟΚ ή θα χρειαστούν fret dress/άλλαγμα σύντομα?). Αυτό βέβαια ισχύει για κάθε μεταχειρισμένη κιθάρα. Οπωσδήποτε παζάρεψε και την τιμή.

Οι Κορεάτικες Squier ήταν πολύ καλά κατασκευασμένες, όμως, αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα "συλλεκτική αξία", σήμερα όντως υπάρχουν καλές οικονομικές επιλογές. Μεταχερισμένες Baja υπάρχουν αρκετές, και ακόμα και μια Classic Vibe με ένα σετάκι μαγνήτες (Toneriders, Fender, και άλλους που βρίσκεις σε χαμηλές τιμές), θα πετάει. Το κόστος του (πιθανού) setup, αν δεν το κάνεις μόνος σου, το βγάζω έξω, γιατί οι περισσότερες κιθάρες το χρειάζονται έτσι κι'αλλιώς, ακόμα και καινούργιες.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο...  :-\

Κορεατικη ή μη, squier παραμενει, λογικα θα ειναι αρκετα παλια και θα τα εχει φαει τα ψωμια της. Αληθεια, μεχρι ποτε εβγαιναν κορεατικες squier? Tα 350 παραμενουν υπερβολικο ποσο οταν με τα ιδια ή λιγοτερα χρηματα βρισκεις ελαφρως μεταχειρισμενη και πιθανον αναβαθμισμενη μεξικανα.

γιατί, μεταξύ άλλων έχουν και μια συλλεκτική αξία. Εδώ ο SF θα μπορούσε να πει περισσότερα.
το αλλο με τον ΤΟΤΟ πες του το ξερει?
Τι αλλο να πει?  :)

οι μονες squier που αξιζουν (οχι τιποτα το τρομερο το πολυ κανα 500αρι-600αρι) ειναι οι ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ της δεκαετιας του 80 ,οτιδηποτε αλλη squier παραπανω απο 200 ευρω ειναι απλά κλοπη. (αντε να εδινα κανα 300αρι για μια Protone)

Superfunk είπε:
... (αντε να εδινα κανα 300αρι για μια Protone)
Εγώ από την άλλη, λίγο παραπάνω από 300, θα τα έδινα για την κυρία. Αλλά είμαι biased  ;)

αν ειναι protone πρεπει να το γραφει καπου?παντως μοιαζει πολυ με την δευτερη φωτο που παραθετει ο  TGL και μαλλον προκειται για lite ash.

Αν τελικα προκειται για lite ash ποσα χρηματα λετε να του αντιπροτεινω?με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε πως την δινει και με 300 ευρω.

Μια και γίνεται κουβέντα σχετική, εσείς που ξέρετε από τελε, έχετε παίξει ή ακούσει αυτήν την Vintage Modified Telecaster Thinline;

Είχα πάιξει πριν από κάτι χρόνια με μια αντίστοιχη Fender Deluxe που έβγαινε τότε και μου άρεσε. Αυτες οι κούφιες squier λένε τίποτα ή τζάμπα τα 300€;

Η να πάρω την Hello Kitty καλύτερα μαζί με έναν X2N? :P

TGL είπε:
Η μόνη περίπτωση να "αξίζει" τόσο μια Squier είναι αν ανήκει στην παλιά σειρά των Protone, σαν αυτή:

2950790478_cd1ae77458_b.jpg

ασορτυ τελε και πατωμα

COSMIC22 είπε:
Αν τελικα προκειται για lite ash ποσα χρηματα λετε να του αντιπροτεινω?με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε πως την δινει και με 300 ευρω.
Η Lite Ash πάντως είναι Fender και όχι Squier. Αφού διευκρίνησες ότι πρόκειται για Squier, δεν είναι η Lite Ash.

Σημερα το πρωι πηγα και την ακουσα και εμαθα καποια πραγματα απ' οτι μου ειπε πως ειναι 10ετιας η κιθαρα εψαξα σε καποια sites και απ' οτι καταλαβα μαλλον προκειται για την standard του 2000 περιπου,παντως εxει καλο ηχο και την αφηνει 280 ευρω τι λετε??

Trending...

Νέα θέματα