- Πόντοι
- 16
γιαυτο ειπα οτι "λενε"και προσπαθησα να το εξηγησω στο μυαλο μου οτι μαλλον θα εχει να κανει με τις δονησεις κτλ.τοτε ολοι αυτοι οι κατασκευαστες ακουστικων κιθαρων (Martin,Taylor etc) που δεν χρησιμοποιουν One piece backs & soundboards δεν ξερουν τι τους γινεται.... για να μη αρχισουμε με τις Les Paul που απο κατασκευης ειναι....χιλια κομματια...
δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο στον ηχο,ακομα και ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ μια κιθαρα απο 7 κομματια που ειναι καλοφτιαγμενη,ελαφρια και resonant θα ακουγεται καλυτερα απο μια απο ενα κομματι που ειναι γκουμουτσα...
τωρα για τα ακουστικα οργανα ,εχουν "ηχειο" σωμα και εκτος απο τους πορους του ξυλου
η δονηση μεταφερεται και στα τοιχωματα,ισως τα πολλα κομματια να ειναι για θεματα διαστολης-συστολης αναλογα με το περιβαλλον.ισως παλι να λεω οτι να ναι δεν ειμαι ειδικος απλα ετσι τα καταλαβενω τα πραγματα.παντως δεν μπορω να βγαλω απο το μυαλο μου οτι ειναι θεμα μαρκετιν τα ξυλα(δεν λεω για τα ποσα κομματια μονο).
αποψη μου παντα και λεω ξανα δεν ειμαι ειδικος.
παντως και οι τεσσερις κιθαρες που εχω ουτε ενα κομματι ειναι ουτε εχουν εξωτικα ξυλα,αλλα αυτο που ακουω μου αρεσει ,και τις λατρευω ολες!αυτο πιστευω πως εχει μεγαλυτερη σημασια απο τα παραπανω(και για τον καθενα μας)