Αγαπημένο setup ντραμς

Μου θυμίσατε μια παλιά συνέντευξη του μεγάλου john jr robinson που είχα διαβάσει σε ένα τεύχος του modern drummer της δεκαετίας του '90.

Σε κάποια στιγμή λέει οτι όταν συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον quincy jones, είχε φέρει κανονικά όλο το σετ του, είχε στήσει κομπλέ και ήταν έτοιμος.

Όταν άρχισαν τα πρώτα takes, ο quincy jones αφού είδε πως έπαιζε, ορμάει μέσα στο drum booth και του αρπάζει όλα τα τύμπανα αφήνοντας του μόνο μπότα, ταμπούρο, hihat και πιάτα.

"Δεν τα χρειάζεσαι τα υπόλοιπα"...του λέει...."τώρα θα παίξεις όπως πρέπει!"  :) ;D

Superfunk είπε:
και τα πιατα ,πλην του ride ,υπερβολη ειναι... ;D στη Motown & Stax δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑ κομματι που να εχει crash hit... :)  

0:42 crash hit...  :P :P

just kidding of course είναι WB records!  :o :o

μαζί σου SF, less is more!!

Στο live που έχουμε την Κυριακή στο 'Φλου' στη Θεσσαλονίκη ο Σπανίδης θα φέρει μόνο μπότα snare και hi hat για να κερδίσουμε χώρο...όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι το παίξιμο θα είναι στα ίδια στανταρτζς..

Μπότα, ταμπούρο (picolo ακόμα καλύτερα), βαθύ, hihat,ride... ΑΝΤΕ και ΈΝΑ 12αρ τομ και ΈΝΑ crash... Παίζεις τα πάντα, δεν πιάνεις πολύ χώρο και δεν σπας τα νεύρα του μπασίστα που είναι δίπλα σου με τα crash!!!Και το διπέταλο ΠΕΤΑ ΤΟ... Δεν το χρειάζεσαι... Αλήθεια...

skantzos είπε:
εγώ δεν εχω καταλάβει, τα τομ τι χρειάζονται; ;D
ελα ντε...... ;D
Α, όλα κι όλα. Δεν ξέρω για τα επάνω, αλλά εγώ το βαθύ το θέλω οπωσδήποτε για να ακουμπάω τη μπύρα... ;)

Κατι ξερει και μαγκας.... ;D

Steve_Jordan_400.jpg

για μενα ειναι 4αρι κανονικο, snare αναλογα, 10αρι τομ, με μικρη μποτα και φλορ 14*14, ride 20" (ή 22 bosp. turk), 13 hat και 18' crash. βεβαια αναλογα τις περιστασεις προσαρμοζει κανεις τις διαστασεις,ταμπουρα και τα πιατα

Superfunk είπε:
Κατι ξερει και μαγκας.... ;D
σταματήστε το αυτό με τις φωτογραφίες γιατί θα ανεβάσω terry Bozzio και Portnoy και θα χάσουμε το μέτρημα. Είπαμε έκαστος στο είδος του.  8)

Α, όλα κι όλα. Δεν ξέρω για τα επάνω, αλλά εγώ το βαθύ το θέλω οπωσδήποτε για να ακουμπάω τη μπύρα... ;)
τα επάνω βολεύουν για καμια πετσέτα, ή για να ακουμπάς παρτιτούρες και μετρονόμο ελείψη αναλογίου..  ;D

... όπως και να χει το πράγμα τα ντράμς είναι το πιο ελεύθερο μουσικό όργανο,είναι κάτι σαν το σύννεφο ας ΄πούμε,παίρνουν οτι μορφή και ότι μέγεθος μπορεί να φανταστεί κανείς.Ο μόνος περιορισμός είναι η ίδια η φαντασία του παίκτη.ΔΕν μπορείς να κατηγορήσεις ούτε αυτόν που χρησιμοποιεί μόνο ταμπούρο ,κασα,ούτε αυτόν που χρησιμοποιεί αναρίθμητα τομ.Απο τη μια τα βασικά ταμπούρο,κάσα,χάι χατ,ράιντ εξυπηρετούν άψογα τον ρυθμικό ρόλο του οργάνου,απο την άλλη τα τομς  προσδίδουν μελωδικότητα σε ένα κατεξοχήν ρυθμικό όργανο!Οϋτε τον απόλυτα προσηλωμένο στο ρυθμικό μέρος,ούτε τον προσδίδοντα στο όργανο έντονα μελωδικά στοιχεία,μπορείς να κατηγορήσεις.Τα πάντα στην τελική είναι θέμα  αποτελέσματος και αν αυτό είναι καλό,τότε όλα κρινονται ως ορθώς κείμενα.Η πεμπτουσία του θέματος είναι να βρει ο παίκτης σε πιο σετ άπ έχει την καλυτερη αίσθηση του οργάνου ώστε να απογειώσει την μουσικότητα του μέσω της  χρήσης του.

θελω να αγιασω και δεν μπορω παλι. Παλι θα γινω λαβρος και θα δημιουργησω εριδες...

Εχουμε και λεμε :

rocka cola είπε:
Το καλυτερο σεταπ ειναι ενας drummer που ακουει τα αλλα μελη της μπαντας και δεν παιζει μονος του σαν να ακουει backing track.Βρειτε μου εναν τετοιο και τον περνω ακομα κι αν παιζει χριστουγενιατικο τριγωνο.
Το ποιοι μουσικοι (απο το πολυ guitar pro) εχουν ξεχασει τι σημαινει να παιζουν με ανθρωπους, και να μπορουν να αντιμετωπισουν μια μπαντα σαν μουσικο συνολο και οχι σαν υποβαθρο για τα σολο τους, Αστο καλυτερα....

Αν πληρωνεις καλα ερχομαι εγω να παιξω μαζι σου. Αν δε πληρωνεις αλλαξε υφος και αντιληψη "βρειτε μου εναν και τον παιρνω"

Παμε παρακατω

Το σεταπ ειναι οπως σωστα ειπε ο chambeast σαν τα σουβλακια (λυσσαξτε Θεσσαλονικεις εννοω αυτα με την πιττα!!!!!) αλλα υπαρχουν και καποιοα αντικειμενικα πραγματα

το να ακουγονται υπερβολες και αιρετικες αποψεις, δεν κανει ουτε αυτους που τις εκφραζουν πιο γαματους στα ματια των υπολοιπων, αλλα ουτε εξυπηρετει και την κουβεντα.

ΝΑΙ μπορεις να παιξεις και χωρις crash σε λιγα ειδη μουσικης ΑΛΛΑ θα χρησιμοποιεις καποιο ride σαν crash οποτε....ατακες τυπου "τι χρειαζομαστε" τα crash ειναι καπως

Επισης παρατηρω (χωρις διαθεση αστυνομευσης ) οτι εχουν γραψει αρκετοι μη drummers και εκει εντοπιζονται διαφορα ακραια "δε χρειαζονται τα διπεταλα" κλπ

Νταξ καταλαβαινω οτι αν καποιος παιζει χατζηγιαννη ή μαλαμα (έμετος!!!!!) και εχει drummer που ειναι μεταλλας και παιζει με διπεταλο ειναι ακυρο αλλα μεχρι εκει.

hwept είπε:
Νταξ καταλαβαινω οτι αν καποιος παιζει χατζηγιαννη ή μαλαμα (έμετος!!!!!) και εχει drummer που ειναι μεταλλας και παιζει με διπεταλο ειναι ακυρο αλλα μεχρι εκει.
Πιστεύω είναι χειρότερο να παίζεις μέταλ και να έχεις ένα drummer που παίζει Χατζηγιάννη/Μάλαμα!  ;D

Ο κάθε drummer πάντως, εννοείται, μπορεί να χρησιμοποιεί ό,τι θέλει. Όπως και οι κιθαρίστες, οι μπασίστες κοκ

Αν θέλει ο drummer να παίζει με 2-πέταλο και το συγκρότημα συμφωνεί δεν είναι περιττό ούτε λάθος. Είναι σαν να λες σε κιθαρίστα που παίζει 12χορδη ότι οι 6 χορδές είναι περιττές!

myster_maze είπε:
Πιστεύω είναι χειρότερο να παίζεις μέταλ και να έχεις ένα drummer που παίζει Χατζηγιάννη/Μάλαμα!  ;D
Καλα εσυ εισαι πολυ διεστραμμενος  :o

Πιστευω αυτο που περιγραφεις δεν υπαρχει μπρρρρρ  :-\

Καταρχάς ευχαριστώ τον hwept που μίλισε για να κπούν οι Μ@λ@κιες πραγμα που εγω δυστυχώς δεν έκανα γιατί σκεύτηκα (δεν τους χέζεις?)

hwept είπε:
Αν πληρωνεις καλα ερχομαι εγω να παιξω μαζι σου. Αν δε πληρωνεις αλλαξε υφος και αντιληψη "βρειτε μου εναν και τον παιρνω"
1 σωστό

ΝΑΙ μπορεις να παιξεις και χωρις crash σε λιγα ειδη μουσικης ΑΛΛΑ θα χρησιμοποιεις καποιο ride σαν crash οποτε....ατακες τυπου "τι χρειαζομαστε" τα crash ειναι καπως
2 Σωστό

Επισης παρατηρω (χωρις διαθεση αστυνομευσης ) οτι εχουν γραψει αρκετοι μη drummers και εκει εντοπιζονται διαφορα ακραια "δε χρειαζονται τα διπεταλα" κλπ
3 σωστό

3 στα 3 φοβερός ταπαδόρος :P :P ;D

corsair είπε:
από νωρίς αγάπησα τα τομς, πιστεύω ότι προσθέτει αρκετό ηχόχρωμα στο σύνολο, οπότε θα ήθελα να έχω 3-4 τομς συνολικά συν βέβαια τομ σωλήνες http://www.tamadrum.co.jp/world/distributors/frame_greece.html

τα οποία έχουν απίστευτο ήχο...

Εννοείς αυτά?

http://www.thomann.de/gr/tama_7850n4l_octaban_set_low.htm

Octoban λέγονται και σαν φθηνότερη εναλλακτική λύση είναι τα rototom

Αισθανομαι πραγματικη ζεστασια αναμεσα σε μπασο,βαθυ(ΠΟΤΕ κρεμαστο),ταμπουρο,τομ,χατς και τρια πιατα(ολα μου τα πιατα απο 17 εως 22 λειτουργουν kai san crash kai san ride)...that said...μου αρεσει πολυ να παιζω χωρις τομ και με 2 πιατα(αυτο το ταξιδι των χεριων δεξια αριστερα,απο το σνερ στο βαθυ μου γενναει πολυ διαφορετικες ιδεες)...τον τελευταιο χρονο βεβαια αναγκαστηκα(λογω βαρεμαρας να κουβαλαω αλλα και ελλειψης αμαξιου και χωρου σε καποια μπαρ)να κανω αρκετα gigs με μπεης,σνερ,χατς και ενα πιατο...καθε παιξιμο με αυτο το σεταπ ειναι μια αποκαλυψη για μενα,οσον αφορα το τι νομιζω πως μπορω και δεν μπορω να κανω...ειναι πλεον πεποιθηση μου πως μετα απο καθε τετοιο παιξιμο γινομαι καλυτερος μουσικος.τελεια και παυλα.

παιξτε οπως νιωθετε...με πολλα η λιγα τυμπανα...διπλα η μονα πεταλια...4 τσαινα η μονο ενα χατ...αλλα να θυμαστε...kick,snare,hat is where it's at!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back