Αγαπημένα soundtracks από ταινίες

(The Blue Lagoon - 1980)

Δεν είχα ιδέα ότι ήταν Ελληνικής καταγωγής ο δημιουργός της μουσικής!!

(Βασίλης Πολυδούρης)

2 ακόμα εικονικά soundtracks:

The Mask of Zorro (1998)

Cast Away (2000)

Αυτό του Ναυαγού είναι από τα πιο γαλήνια που έχω ακούσει!

Γράφτηκε από τον Alan Silvestri ο οποίος κέρδισε και Grammy το 2002.

@John Goumis το συγκεκριμένο% Grammy άξιζε πάντως! 😉

Τα soundtrack ταινιών κυρίως, κάποιων σειρών αλλά και videogames αποτελεί αναπόσπαστο, το πιο σημαντικό θα έλεγα κομμάτι του μουσικού μου ενδιαφέροντος αλλά και της μουσικής μου παιδείας και ενασχόλησης μιας και έχω ρίξει εκτενή μελέτη, μέχρι και εκπαίδευση στο είδος.

Θα κάνω για χάρη του thread μια αναφορά σε αυτά που θεωρώ πως με έχουν επηρεάσει αλλά και καθορίσει θα έλεγα μουσικά σε μεγάλο βαθμό.

ενδεικτικά γιατί είναι πάρα πολλά και πάρα πολλοί αγαπημένοι μου συνθέτες και μέντορες.

Από Έλληνες συνθέτες όπως ο Vangelis που έβαλα πιο πάνω, ο Πολεδούρης να αναφέρω.

Όλοι μέντορες, αγαπημένοι, λατρεμένοι, όλοι τους είναι μέσα μου και βγαίνουν ακόμα και στις συνθέσεις μου, τις παραγωγές μου, το στύλ του παιξιματός μου και να αναφέρω και τον πολυαγαπημένο μου composer Στεφανο Κορκολή

Αυτοί όλοι με έκαναν αυτή τη απόλυτη μουσική πληκτρομηχανή που είμαι, η μουσική τους ρέει και συνδυάζεται στις φλέβες μου και άγει τα δάκτυλά μου. :ninja:

Last edited:
Τα soundtrack ταινιών κυρίως, κάποιων σειρών αλλά και videogames αποτελεί αναπόσπαστο, το πιο σημαντικό θα έλεγα κομμάτι του μουσικού μου ενδιαφέροντος αλλά και της μουσικής μου παιδείας και ενασχόλησης μιας και έχω ρίξει εκτενή μελέτη, μέχρι και εκπαίδευση στο είδος.

Θα κάνω για χάρη του thread μια αναφορά σε αυτά που θεωρώ πως με έχουν επηρεάσει αλλά και καθορίσει θα έλεγα μουσικά σε μεγάλο βαθμό.

ενδεικτικά γιατί είναι πάρα πολλά και πάρα πολλοί αγαπημένοι μου συνθέτες και μέντορες.

Από Έλληνες συνθέτες όπως ο Vangelis που έβαλα πιο πάνω, ο Πολεδούρης να αναφέρω.

Όλοι μέντορες, αγαπημένοι, λατρεμένοι, όλοι τους είναι μέσα μου και βγαίνουν ακόμα και στις συνθέσεις μου, τις παραγωγές μου, το στύλ του παιξιματός μου και να αναφέρω και τον πολυαγαπημένο μου composer Στεφανο Κορκολή

Αυτοί όλοι με έκαναν αυτή τη απόλυτη μουσική πληκτρομηχανή που είμαι, η μουσική τους ρέει και συνδυάζεται στις φλέβες μου και άγει τα δάκτυλά μου. :ninja:

Μόνο και μόνο που έβαλες το καράλατρεμένο-καραγαπημένο soundtrack από Terminator, respect από μένα!

Με αυτό το soundtrack μεγάλωσα ουσιαστικά.

Ενδοφλέβια νοσταλγίνη. 🥺🥹

Attachments

• 4vI.gif
    4vI.gif
    1.9 MB · Εμφανίσεις: 0

στο 3:10 έχει μουσική από άλλον πλανήτη, απερίγραπτα υπερβατική! Όπως και η ταινία δηλαδή (The Fountain - 2006) που έχει μέσα της κάτι από την πεμπτουσία της αθανασίας.

Απορώ πως κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό το έπος:

(The Shining - 1980)

Δεν θα μπορούσε ο Στάνλει Κιούμπρικ να επιλέξει καλύτερη "στοιχειωμένη" μουσιλή για το θρίλερ του!!!

Βέβαια έβαλε μέσα distortion και reverb να ακούγεται πιο creepy αλλά και πάλι..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back