Adrian Smith - Somewhere in Time sound by Haryy (Stranger In a Strange Land)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Άλλο ένα βιωματικό άλμπουμ που πάντα με ιντρίγκαρε ο ήχος του. Στο συγκεκριμένο, είναι γνωστό ότι ο Smith έγραψε με έναν ταπεινό GK 250ml αλλά εγώ λόγω Amplitube και έλλειψης του αντίστοιχου μοντέλου, πήγα από άλλη διαδρομή που πιθανότατα το μόνο κοινό που έχει με το πραγματικό rig του Adrian εκείνη την εποχή, είναι το tube screamer μπροστά από τον ενισχυτή. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι πήγα ΠΑΡΑ πολύ κοντά, οπότε το μοιράζομαι μαζί σας (και για κριτική) μαζί με τα tweaks που έκανα ώστε αν σας αρέσει να μπορέσετε να το αναπαράγετε ατόφιο.
Cheers!

Attachments

• effects post.jpg
    effects post.jpg
    35.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • effects pre.jpg
    effects pre.jpg
    41.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • mesa.jpg
    mesa.jpg
    130.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • Screenshot 2025-02-22 095423.jpg
    Screenshot 2025-02-22 095423.jpg
    46.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • stranger in a strange land.wav
    stranger in a strange land.wav
    13.3 MB
  • vibroverb.jpg
    vibroverb.jpg
    53.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Λατρεία το Somewhere in Time...
Αλήστου μνήμης δε, το κράξιμο που έφαγαν όταν είχε κυκλοφορήσει καθώς δεν ήταν και τόσο heavy και είχε και synths κλπ... Βέβαια, ο χρόνος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Μπράβο Haryy :cool:

Αυτός ο ήχος στο συγκεκριμένο άλμπουμ είχε κάτι το απόκοσμο. Μου άρεσε γιατί ήταν χέβυ αλλά όχι τόσο επιθετικός. Και βέβαια είμαστε κάπου στο ΄86 αν θυμάμαι καλά, οπότε τα βάθια (sic) ήταν στα φόρτε τους, ενισχύοντας την.... αποκοσμίλα του ήχου!

Μπράβο σου για την προσπάθεια είσαι πάρα πολύ κοντά! Μου φαίνεται ότι ο ήχος σου έχει περισσότερα μεσαία ενώ ο αυθεντικός έχει περισσότερα πρίμα. Το παρατηρώ στα δικά μου μονιτορς, το ακούει κάποιος άλλος;

Μπράβο σου για την προσπάθεια είσαι πάρα πολύ κοντά! Μου φαίνεται ότι ο ήχος σου έχει περισσότερα μεσαία ενώ ο αυθεντικός έχει περισσότερα πρίμα. Το παρατηρώ στα δικά μου μονιτορς, το ακούει κάποιος άλλος;
Έτσι μου φαίνεται και σε μένα

Για το εξώφυλλο αναφέρεται ίσως ότι είναι κλεμμένο από τους maiden σαν ιδέα. Βέβαια λίγο δύσκολο να πεις ότι κάποιος κλέβει τον εαυτό του γιατί και τα 2 εξώφυλλα είναι δημιούργημα του Derek Riggs

Έτσι για να γράψω ένα σχόλιο για τον ήχο, απ τη στιγμή που πήγες σε soft Boogie Mark, το tubescreamer δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητο. Μάλλον προσθέτει ένα layer μεσαίων και βρωμιάς που ξεφεύγει. Εγώ απλά θα ανέβαζα λίγο το gain του boogie, θα χαμήλωνα ένα κλικ τα μεσαία και θα ανέβαζα ένα κλικ τα πριμομεσαία ή το presence.

Επίσης ένα κλικ λιγότερο βάθος με μεγαλύτερο predelay για να μένει η κιθάρα λίγο πιο μπροστά.

Το καταλληλότερο μέρος για να ανεβάζεις clips ώστε να μένουν κιόλας τα post σου είναι το "ΜΟΥΣΙΚΗ"

Έτσι για να γράψω ένα σχόλιο για τον ήχο, απ τη στιγμή που πήγες σε soft Boogie Mark, το tubescreamer δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητο. Μάλλον προσθέτει ένα layer μεσαίων και βρωμιάς που ξεφεύγει. Εγώ απλά θα ανέβαζα λίγο το gain του boogie, θα χαμήλωνα ένα κλικ τα μεσαία και θα ανέβαζα ένα κλικ τα πριμομεσαία ή το presence.

Επίσης ένα κλικ λιγότερο βάθος με μεγαλύτερο predelay για να μένει η κιθάρα λίγο πιο μπροστά.

Το καταλληλότερο μέρος για να ανεβάζεις clips ώστε να μένουν κιόλας τα post σου είναι το "ΜΟΥΣΙΚΗ"
Δεκτά τα σχόλια αλλά μου φάνηκε πολύ απαραίτητο το screamer. Επίσης η παραγωγή του '86 είναι κάπως θαμπή και ήθελα λίγο (υποσυνείδητα) τo presence. Τα Post τα βάζω εδώ επειδή ταιριάζει στην περιγραφή, ουσιαστικά δλδ διασκευές κάνω, έστω και σαν μελέτη ήχου, οπότε αν δεν σε ενοχλεί, ας τα βάζω εδώ για να είναι μαζεμένα, δεν με ενοχλεί καθόλου κιόλας αν μένουν ή θάβονται, ουσιαστικά. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!!

Δεκτά τα σχόλια αλλά μου φάνηκε πολύ απαραίτητο το screamer. Επίσης η παραγωγή του '86 είναι κάπως θαμπή και ήθελα λίγο (υποσυνείδητα) τo presence. Τα Post τα βάζω εδώ επειδή ταιριάζει στην περιγραφή, ουσιαστικά δλδ διασκευές κάνω, έστω και σαν μελέτη ήχου, οπότε αν δεν σε ενοχλεί, ας τα βάζω εδώ για να είναι μαζεμένα, δεν με ενοχλεί καθόλου κιόλας αν μένουν ή θάβονται, ουσιαστικά. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!!

Καλά σιγά, δε με πειράζει, απλά είναι πιο εύκολο για κάποιον να ακούσει συγκεντρωμένα πράγματα από τον ίδιο χρήστη στο "μουσική", αν του άρεσε δηλαδή κάτι να πάει και στο επόμενο.

Εγώ τουλάχιστον το κάνω πολλές φορές.

Όσον αφορά τον ήχο, η παραγωγή είναι μεν θαμπή αλλά το δικό σου ακούγεται και με λιγότερη ενέργεια, πιο compressed, το οποίο είναι φυσιολογικό βέβαια και μόνο από το γεγονός ότι συγκρίνουμε ενισχυτή με plug-in, αλλά ακριβώς γι αυτό δεν ήμουν και πολύ σίγουρος για το TS που προσθέτει κι άλλο.

Κάτι που κάνω κάποιες φορές για να αποφύγω το υπερβολικό compression είναι να βάζω πραγματικό πετάλι για boost.

Anyway, δεν είναι καθόλου κακή η προσπάθεια. Keep it on.!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back