Adrian Smith - Somewhere in Time sound by Haryy (Stranger In a Strange Land)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Άλλο ένα βιωματικό άλμπουμ που πάντα με ιντρίγκαρε ο ήχος του. Στο συγκεκριμένο, είναι γνωστό ότι ο Smith έγραψε με έναν ταπεινό GK 250ml αλλά εγώ λόγω Amplitube και έλλειψης του αντίστοιχου μοντέλου, πήγα από άλλη διαδρομή που πιθανότατα το μόνο κοινό που έχει με το πραγματικό rig του Adrian εκείνη την εποχή, είναι το tube screamer μπροστά από τον ενισχυτή. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι πήγα ΠΑΡΑ πολύ κοντά, οπότε το μοιράζομαι μαζί σας (και για κριτική) μαζί με τα tweaks που έκανα ώστε αν σας αρέσει να μπορέσετε να το αναπαράγετε ατόφιο.
Cheers!

Attachments

• effects post.jpg
    effects post.jpg
    35.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • effects pre.jpg
    effects pre.jpg
    41.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • mesa.jpg
    mesa.jpg
    130.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • Screenshot 2025-02-22 095423.jpg
    Screenshot 2025-02-22 095423.jpg
    46.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • stranger in a strange land.wav
    stranger in a strange land.wav
    13.3 MB
  • vibroverb.jpg
    vibroverb.jpg
    53.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Μεγάλη αδυναμία αυτός ο δίσκος, το κομμάτι και ο ήχος του Smith γενικότερα. Έχεις πλησιάσει πολύ σημαντικά το original, συγχαρητήρια!

Λατρεία το Somewhere in Time...
Αλήστου μνήμης δε, το κράξιμο που έφαγαν όταν είχε κυκλοφορήσει καθώς δεν ήταν και τόσο heavy και είχε και synths κλπ... Βέβαια, ο χρόνος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Μπράβο Haryy :cool:

Αυτός ο ήχος στο συγκεκριμένο άλμπουμ είχε κάτι το απόκοσμο. Μου άρεσε γιατί ήταν χέβυ αλλά όχι τόσο επιθετικός. Και βέβαια είμαστε κάπου στο ΄86 αν θυμάμαι καλά, οπότε τα βάθια (sic) ήταν στα φόρτε τους, ενισχύοντας την.... αποκοσμίλα του ήχου!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back