AC/DC - For those about to rock SOUND_by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Ένα άλμπουμ που είχε την ακατόρθωτη αποστολή να φτάσει την επιτυχία του Back in Black και δεν τα κατάφερε. ¨Ομως από πίσω υπάρχει η ατελείωτη εργατομανία του Hyper-producer Mutt Lange που δεν θα άφηνε καμία λεπτομέρεια στην τύχη και ούτε θα λάμβανε σοβαρά υπόψιν του την ανυπομονησία του Malcom Young Που το μόνο που ήθελε ήταν να ηχογραφήσει το άλμπουμ σε 1-2 εβδομάδες και να πάει σπίτι του. Τελικά έστειλαν σπίτι του τοn Lange μετά το πέρας του άλμπουμ (νομίζω ότι δεν πρέπει να τον πολυένοιαξε γιατί δούλεψε τα υπεράλμπουμ των Def leppard μετέπειτα!)
Οπότε εδώ πήγα προς τα κεντρικά ηχητικά σημεία του άλμπουμ, που είναι οι τεράστιες ρυθμικές του ρεφρέν που ενώ στο άλμπουμ ακούγονται τριπλά-τετραπλά γραμμένες, εγώ προσπάθησα να πάω με ένα ταπεινό double tracking του ίδιου ήχου ώστε να έχω τη λύση στην απορία αν μπορείς να έχεις live έναν κοντινό με το άλμπουμ, ήχο, με 2 περάσματα ρυθμικών. (Το σόλο είναι τυπικά εκεί από παικτικής άποψης αλλά όχι και από ηχητικής γιατί είναι challenge η επίτευξη του σόλο ήχου του Angus.)
Τέλος, αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι κάποια layers reverb με μεγάλα, διαφορετικά αλλά διακριτά pre-delays για να δίνουν αυτό το χαρακτηριστικό και μοναδικό 3d ηχητικό πεδίο που ήταν χαρακτηριστικό τους στα '80s. Hope you like it and stay rock!
Υπάρχει και το απαραίτητο φωτο-υλικό για επίλυση τυχόν αποριών
Ρυθμικές: Softube Marshall suite
Solo: Bogren digital 75 (Amp), Amplitube 5 (cab)

All tracks by haryy

Attachments

• angus.jpg
    angus.jpg
    13.1 KB · Εμφανίσεις: 0
  • intro and solo AMP.jpg
    intro and solo AMP.jpg
    171.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • intro and solo CAB.jpg
    intro and solo CAB.jpg
    97.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • mastering eq.jpg