λοιπων επηδει δεν μπορω να διαθεσω τοσα για το cubase 5 , εχει μπει στο μυαλο μου να αγορασω ενα alesis sr - 18 η ενα mpd 24 με την προυποθεση να μπορω να προγραματισω καταρχην το real quitar να βγαζει καποιες συγκεκριμενες συνχορδιες πχ (c / Dm /la/ E) για το κομματι που θελω να γραψω πατωντας ομως ενα συγκεκριμενω pad για καθε ακορντο .
Επισεις θελω να γραφω ανεξαρτητα μονος μου τον ρυθμο μεσα απο τα pad με ενα vst instruments addidictive drums πχ και ο λογος ειναι για να μπορω να κανω καποια γυρισματα ( δηλαδη να γραφω τον κορμο την μποτα - snare πρωτα και μετα απο τα μπουζουκια κιθαρες να εχω την δυνατοτητα να κανω και μερικα γυρισματα στο drums
οσο αφορα τα μηχανηματα τωρα το mpd μου αρεσουν τα Pads που εχει αλλα δε πιστευω οτι θα το xρησιμοποιησω ουτε τις 30 % των δυνατοτητων του (εχει ο αδερφος μου korg triton και ισως το συνδιασουμε σαν sampler ) ομως απο την αλλη κοιταω και το Sr 18 alesis
http://www.thomann.de/gr/alesis_sr18.htm και θελω να ρωτησω αν μπορω να γραψω τους δικους μου ρυθμους και να τους αποθηκευσω , επισεις στα κουμπακια γιατι εχει πανω νοτες που χρησιμευουν και αν μπορει και βγαζει την μπασογραμμη μονο του ? και κατι τελευταιο
μπορουμε να βαλουμε τα μετρα πχ 9/8 και να μας βγαλει παραλαγες η πρεπει να φτιαξουμε ρυθμο real time ?
Ποια η γνωμη σας για τα 2 μηχανηματα και ποιο λετε να με βολευει ?
υ.π επισεις μου φαινοντε πολυ μικρα τα pads στο alesis .
βαζω και το BOSS DR-880 στο παιχνιδι μιας και το βρηκα με ελληνικους ρυθμους αλλα και πολυ καλο ηχο στα demo που ακουσα!