Ρύθμιση μαγνήτη ώστε να είνα&#

skantzos

Ενεργό μέλος
Πόντοι
138
Παιδιά έχω έναν διπλό που κάθεται θεόστραβα στην κιθάρα, εννοώ ότι το ένα coil είναι πιο χαμηλά από το άλλο. Μήπως έχετε καμιά ιδέα ώστε να κάτσει αλφάδι; Σκέφτομαι να βάλω κάτι ελαστικό ή αφρώδες από κάτω, αλλά θα με ενδιέφερε καμιά άποψη προτού πιάσω τα καλέμια :)

Μηπως τον ενοχλει κανενα καλωδιο? Ειναι σε pickguard? Ισως αν αλλαξεις τα ελατηριακια με ελαστικο σωληνακι να ερθει! (Εγω ειχα αδειασει καλωδιο ;D)

ίσως και να τον μποδάει το καλώδιο

αλλά έτσι όπως είναι με δύο βίδες στη μέση είναι λίγο τυχαίο το πώς θα κάτσει, καμιά ιδεά παιδιά;;;

Αν βιδώνει σε pickguard ή σε ring και βάλεις κάτι απο κάτω θα τον σπρώχνει πάνω.

Σφουγγάρια και λωρίδες χαρτόνι έχω δοκιμάσει σε μπάσα και κιθάρα με p90 και τους

κρατάει καλά επειδή βιδώνουν στο σώμα.

Σίγουρα καλώδιο φταίει αλλά ακόμα και αν δεν λυθεί απομακρυνοντάς το δεν πειράζει...

γιατί μόλις κατέβασα μια ιδέα ;D

Βγάζεις το ring μαζί με το μαγνήτη και βάζεις δύο λωρίδες απο κάτι αφρώδες ή ελαστικό

(πχ. φέτες γομολάστιχας) στις δύο πλευρές του μαγνήτη και σπρώχνεις ξανά μέσα το

ring ώστε το αφρώδες ή ελαστικό να σφηνώσει μεταξύ των πλαινών του μαγνήτη και

των πλευρών του cavity και να τον κρατήσει. Θα γίνει δουλειά φαντάζομαι.

Ό,τι λέει ο κύριος Μπίχλας.  ;)

Πιθανώς να μην είναι καλώδιο, μπορεί τα ελατήρια να έχουν "πάρει" ανάποδες, μου έχει συμβεί με τον EMG στην Kramer μου (και ήταν και έτοιμο το pickguard, σε σετ, ήρθε έτσι στραβός ο μαγνήτης...).

Αν βρεις νεοπρένιο σε αρκετό πάχος, είναι το καλύτερο γι'αυτή τη δουλειά. Το κολλάς κάτω από το μαγνήτη, απομακρύνεις όλα τα καλώδια από κάτω, και πάπαλα.

ευχαριστώ παιδιά, θα του δείξω του παλιομαγνήτη :)

skantzos είπε:
ίσως και να τον μποδάει το καλώδιο

αλλά έτσι όπως είναι με δύο βίδες στη μέση είναι λίγο τυχαίο το πώς θα κάτσει, καμιά ιδεά παιδιά;;;
Θεός είσαι! ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back