'57 American Vintage Reissue Stratocaster

Nestoras είπε:
Εμένα πάλι γιατί δεν μου θυμίζει Soft V, πράγμα π.χ. που έχει η 56άρα.
Έχεις δίκιο,γιατί στα specs που είδα λέει "V Shape".Πάντως,σίγουρα σε μιά Αμερικάνικη Reissue 57άρα που είχα παλιά,σε μιά από το C.S. που επίσης είχα καθώς και σε original 57άρα που είχε τύχει να παίξω,όλες είχαν "soft" V.

ωραιο, standard οργανο.

Κλασσικο, αειθαλες, παρθενο-γυαλιστερο μαυρο!  8)

Κλασσικος, Glassy strat ηχος. 

Η strat που ολοι λιγο πολυ θελουμε/εχουμε.

Πολλες φορες παμε και παμε μακρια με customιες και κερατα,

οταν εχει και οργανα που εχουν χαρακτηρα οντας εντελως stock...

ευγε κι απο μενα!

Βάσει προδιαγραφών 57/62 φοράει. Η δικιά μου ακούγεται ένα τσακ λιγότερο σκαστή νομίζω, αλλά αυτό είναι θέμα και παίχτη.

Παιδιά τις θερμές μας ευχαριστίες για το σχόλια και τις ευχές.

Η κιθάρα φοράει 57/62 μαγνήτες όντως (παρόλο που στο site η fender τους ανέφερε μέχρι προσφάτως ως "vintage style single coil pickups" ή κάπως έτσι). Η αίσθησή μου απ' όλο το feel του οργάνου βέβαια είναι ότι οποιοδήποτε σετ μονών μαγνητών και να είχε, πάλι θα έπαιζε απίστευτα.

Jazzjoker είπε:
Η αίσθησή μου απ' όλο το feel του οργάνου βέβαια είναι ότι οποιοδήποτε σετ μονών μαγνητών και να είχε, πάλι θα έπαιζε απίστευτα.
Ακριβώς... ;) H αίσθησή σου είναι σωστή,διότι οι μαγνήτες κυρίως -και πρωτίστως- αναπαράγουν και δευτερευόντως "χρωματίζουν" (αυτό είναι κυρίως "δουλειά" του ενισχυτή) τον ήδη πολύ καλό ή "ψόφιο" ήχο ενός οργάνου... (βλέπε ξύλα...  :o)

Και τώρα...ας αρχίσουν οι χοροί... ;D

Λοιπόν. Η κιθάρα σεταρίστηκε με εντεκάρες, το τρέμολο έμεινε floating και παρέμεινε ο τριθέσιος διακόπτης. Παραθέτω άλλο ένα ηχητικό δείγμα, ένα κομματάκι δαχτυλοπαιγμένο.

Second_Thoughts.mp3

Attachments

Να προσθέσω ότι το action παρέμεινε χαμηλά τελικά. Βολεύει εξαιρετικά για τα διατονικά παιξίματα ενώ, προς έκπληξή μου, δεν εμποδίζει ιδιαιτέρως τα bends, πράγμα που δεν ισχύει στις άλλες στρατ μου.

Επίσης στο κλιπάκι, ακούτε και λίγο βιμπράτο του ενισχυτή κατά την εισαγωγή και το κλείσιμο ενώ έχω προσθέσει και reverb μετά την ηχογράφηση.

Πολύ ωραίος ήχος και θέμα.

Πώς είναι η αίσθηση με 11άρες; Είναι η μόνη μου κιθάρα που φοράει 10άρες. Σκεφτόμουν αν έχει νόημα να την "ευθυγραμμίσω" με τις υπόλοιπες. Χρειάστηκε δραστικό σετάπ;

Μεγειες και καλοπαιχτη!

Ξανακουσα το πρωτο κλιπ και ομολογω οτι μου αρεσε περισσοτερο σαν ηχος...

Πώς είναι η αίσθηση με 11άρες; Είναι η μόνη μου κιθάρα που φοράει 10άρες. Σκεφτόμουν αν έχει νόημα να την "ευθυγραμμίσω" με τις υπόλοιπες. Χρειάστηκε δραστικό σετάπ;
Η μόνη διαφορά στην αίσθηση είναι η έξτρα δυσκολία των bends στα καντίνια. Αν έχεις όμως 11άρες στις άλλες σου κιθάρες και τις έχεις συνηθίσει, δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Δραστικό σετάπ δε χρειάστηκε. Το μόνο "πρόβλημα" με τις εντεκάρες είναι ότι μειώνεται η διαδρομή του τρέμολο αν το έχεις floating.

Μεγειες και καλοπαιχτη!Ξανακουσα το πρωτο κλιπ και ομολογω οτι μου αρεσε περισσοτερο σαν ηχος...
Ευχαριστώ george. Το ωραίο είναι ότι η κιθάρα μπορεί να παράγει ποικιλίες ήχων, για όλα τα γούστα.  :)

Το μόνο "πρόβλημα" με τις εντεκάρες είναι ότι μειώνεται η διαδρομή του τρέμολο αν το έχεις floating.
σφιξε τα ελατηρια λιγο ακομα (ή προσθεσε ελατηρια)  και θα επανελθει η διαδρομη.

Jazzjoker είπε:
Λοιπόν. Η κιθάρα σεταρίστηκε με εντεκάρες, το τρέμολο έμεινε floating και παρέμεινε ο τριθέσιος διακόπτης. Παραθέτω άλλο ένα ηχητικό δείγμα, ένα κομματάκι δαχτυλοπαιγμένο.
Ο έρως είναι εμφανής και στον ήχο και το παίξιμο! ;)

Καλόπαιχτη και από μένα! :)

με γειες και καλόπαιχτη κι από μένα. Ακούω όντως εξωφρενικό σκάσιμο, και πολύ ωραίο ήχο σε όλες τις θέσεις του επιλογέως. (Παρά το ότι έχεις μέτριο ενισχυτή  ;D ;D ;D ντάξει λέμε και καμιά λαλακία μη βαράτε, δελουξ ρεβερμπ τα πάντα όλα)

Να σε ρωτήσω, την είχες δοκιμάσει πριν την αγορά ή την πήρες απο ίντερνετ;

Θένκιου τζέντλεμεν.

Να σε ρωτήσω, την είχες δοκιμάσει πριν την αγορά ή την πήρες απο ίντερνετ;
Λοιπόν. Τη συγκεκριμένη κιθάρα δεν την είχα ακούσει. Είχα παίξει με το μοντέλο (μόνο με μοντέλα παίζω τελευταίως  ;D) αλλά δεν κατάφερα το ελληνικό κατάστημα να μου ρίξει την τιμή σε ανταγωνιστικό επίπεδο και ο προϋπολογισμός ήταν ιδιαιτέρως σφιχτός. Έκανα το σταυρό μου και την παρήγγειλα από ίντερνετ.

Ή ήμουν φαρδύς ή αυτή η σειρά της Fender, δε βγάζει μέτρια/κακά όργανα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back