Παίδες, φράσεις όπως "έχω προκατάληψη σε σόλο με αξίες κάτω του μισού", δεν νομίζω ότι συμβάλλουν σε μια "γόνιμη" κριτική. Προτιμότερο είναι να πεις ξεκάθαρα ότι "δεν μου αρέσουν" τα σόλο με αξίες μικρότερες του μισού και να θέσεις σε επίπεδο "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" τη συζήτηση... Μην με παρεξηγήσετε οι δύο προλαλήσαντες, αλλά διέκρινα μια μικρή δόση "υποτίμησης" της εν λόγω μπάντας στις τοποθετήσεις σας.solega είπε:+1000. Καλυφθηκα πληρως.
Κάποιος θα μπορούσε να αντιτάξει "έχεις προκατάληψη με τα σόλο με αξίες κάτω του μισού, γιατί απλά δεν μπορείς να παίξεις σόλο με αξίες κάτω του μισού" και να ξεκινήσει ο 3434674568ος πόλεμος εδώ μέσα για το ύφος και το στυλ παιξίματος των σόλο.
Επίσης, κάποιος θα μπορούσε να σας πει "να δω εσάς πως θα βγαίνατε σε ένα live στην τηλεόραση", και ότι "πουλάτε μαγκιές του πληκτρολογίου".
Θα ήταν πιο εποικοδομητικό να κρίνουμε κάθε μπάντα που εμφανίζεται δημόσια με βάση το στυλ που επιδιώκουν να παίξουν, με το ύφος που επιδιώκουν να περάσουν προς τα έξω (ανεξάρτητα αν το είδος μας αρέσει ή όχι), και με το κριτήριο αν το έκαναν επιτυχώς ή όχι.
Αν δεν σου αρέσει ένα είδος, και δεν κάνεις τον κόπο να δεις τα κριτήρια αυτά πριν πας σε σχολιασμό, τότε καλύτερα είναι να μην σχολιάσεις καθόλου (νομίζω οι γηραιότεροι σε ηλικία θα συμφωνήσουν εδώ).
Είναι δυστυχώς ίδιον του Νεοέλληνος να σπεύδει να "υποβιβάσει" (έστω και διακριτικά) κάτι που δεν του αρέσει, κάτι που δεν του κάνει "κλικ", κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να καταφέρει. Και όλα αυτά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, τα λέω χωρίς καμία παρεξήγηση με τα ποστ των προλαλησάντων.
Απλώς τα πήρα ως αφορμή.
Στα της κριτικής τώρα, η drop C# τονικότητα του κομματιού, πιστεύω ότι έκανε τα μπάσα της flying V να "λασπώνουν" λιγουλάκι. Και αυτό ήταν κάποιο "μείον". Το σόλο παρά τα λίγα λαθάκια στο ανέβασμα της ταστιέρας κλπ, πιστεύω ότι "έδενε" γενικά με την αισθητική του κομματιού (rotating patterns etc), και αποτέλεσε ένα κάποιο peak του κομματιού, γιατί αυτός είναι και ο σκοπός του σόλο, στο κάτω κάτω βρε αδερφέ...
Γενικά, καλή είκόνα παρουσιάζουν τα παιδιά. Μακάρι να συνεχίσουν να εξελίσσουν το στυλ και την μουσική τους, και να ειναι πρωτότυποι στο είδος τους. Οψόμεθα, όπως με όλους...