3 RCA AV female to male RF Connector Adapter Cable

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αυτό το πράγμα;

Π.χ. να συνδέσω video σε Tv μέσω κεραίας;

http://www.lunashops.com/goods.php?id=810

810_G_1277784079345.jpg

Και να πείς ότι έγραψες πολλά πράγματα και δεν τα πρόσεξα όλα.  ;D

Δεν νομίζω να δουλέψει. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος (ένα 96% το 'χω) το σήμα που παίρνει η κεραία για να εκπέμψει θέλει κατάλληλη ενίσχυση και μετατροπή. Το να πάρεις ένα απλό σήμα βίντεο και να το τροφοδοτήσεις σε κεραία δεν αρκεί. Π.χ. ποια θα είναι η συχνότητα εκπομπής, κοινώς σε ποιό "κανάλι" θα έπιανες το σήμα; Άσε που και να δούλευε θα έβλεπαν και οι γείτονες τι παίζει στο βίντεο. :D

theoctapus είπε:
Π.χ. ποια θα είναι η συχνότητα εκπομπής, κοινώς σε ποιό "κανάλι" θα έπιανες το σήμα;
Συνήθως στο 36 UHF είναι.

Όχι ρε η συνδεσμολογία είναι από το video out  στην  tv δηλαδή  στο RF in της TV, δεν μπορεί να δει κάνας άλλος.

LK είπε:
Όχι ρε η συνδεσμολογία είναι από το video out  στην  tv δηλαδή  στο RF in της TV, δεν μπορεί να δει κάνας άλλος.
Δεν σε πιάνω. Πες πως ακριβώς θες να τα συνδέσεις;

theoctapus είπε:
Δεν σε πιάνω. Πες πως ακριβώς θες να τα συνδέσεις;
Συνήθως η συχνότητα 36 UHF μπορεί να αναγνωρήσει σήμα video.

Τα αναλογικά βίντεο μπορούν να συνδέονται σε σειρά με την τηλεόραση, πάνω στο καλώδιο της κεραίας.

Η τηλεόραση έτσι "πίανει" ένα ακόμα κανάλι στην συχότητα "36".

Γι αυτό η συχνότητα "36" δεν δίνονταν σε κανένα σταθμό, αφού εκεί εξέπεμπαν τα βίντεο.

Δεν έχει άλλες εισόδους η τηλεόραση?
Όχι, αν είχε θα τρωγα την ώρα μου;  ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
Συνήθως η συχνότητα 36 UHF μπορεί να αναγνωρήσει σήμα video.

Τα αναλογικά βίντεο μπορούν να συνδέονται σε σειρά με την τηλεόραση, πάνω στο καλώδιο της κεραίας.

Η τηλεόραση έτσι "πίανει" ένα ακόμα κανάλι στην συχότητα "36".

Γι αυτό η συχνότητα "36" δεν δίνονταν σε κανένα σταθμό, αφού εκεί εξέπεμπαν τα βίντεο.
Αυτό δεν το 'ξερα. Οπότε αυτό που θες να κάνεις είναι στο video out να βάλεις αυτό το καλώδιο και το βύσμα κεραίας του να μπεί στην μια πλευρά ενός y-connector όπου στην άλλη πλευρά θα μπαίνει η κεραία. Το συνολικό σήμα πάει στην είσοδο της κεραίας στην τιβι. Και πάλι χλωμό το κόβω γιατί μάλλον πρόκειται για διαφορετικά σήματα. Θα μου πείς και ποιά η χρησιμότητα ενός τέτοιου καλωδίου τότε. Εκτός αν στο κανάλι 36 που λες η τηλεόραση περιμένει άλλου τύπου σήμα, βίντεο;

LK είπε:
Όχι, αν είχε θα τρωγα την ώρα μου;  ;D ;D ;D ;D
Έσπασες το ρεκόρ χειρότερα συνεργαζόμενης τηλεόρασης!

Η προηγούμενη που χα δει είχε μόνο το input που είναι κάτω δεξιά σ'αυτή την εικόνα!:

elmoinput.jpg

Αλλά με τον κατάλληλο αντάπτορα λύθηκε! ;D

:P :P :P

Θα προσπαθήσω να "κατασκευάσω ένα".

Θα επανέλθω.  ;D ;D

Μπορεις. Αυτη η συνδεση ειναι κλασσικη απ'οτι θυμαμαι. Συνδεεις την κεραια στο βιντεο και το βιντεο στην υποδοχη της κεραιας της tv. Αν θυμαμαι καλα, εχουν περασει και καμια 30ρια χρονια... ;D

Waterfall-K είπε:
Μπορεις. Αυτη η συνδεση ειναι κλασσικη απ'οτι θυμαμαι. Συνδεεις την κεραια στο βιντεο και το βιντεο στην υποδοχη της κεραιας της tv. Αν θυμαμαι καλα, εχουν περασει και καμια 30ρια χρονια... ;D
Ότι μπορώ το ξέρω.....το καλώδιο που πόσταρα ΔΕΝ ξέρω αν θα δουλέψει.  ;D ;D ;D

Δεν θυμαμαι καλα, αλλα νομιζω ενα τετοιο ηταν.
chin2.gif

Καλα ρε συ, που το βρηκες το VHS? :P

Waterfall-K είπε:
Δεν θυμαμαι καλα, αλλα νομιζω ενα τετοιο ηταν.
chin2.gif

Καλα ρε συ, που το βρηκες το VHS? :P
Βίντεο είχα...πάντα.....τρία! ;D ;D

Το θέμα είναι ότι μόλις πήρα μια ασπρόμαυρη Tv......σοβαρά!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Επανέρχομαι λίγο, μήπως δεν έγινα εγώ σαφής.

Αν συνδέσω το RF out του video στο RF της tv, το βλέπω κανονικά το video στο κανάλι 36, όπως προανέφερα.

Το ερώτημα είναι, αν συνδέσω το Video (το composite out του [red/white/yellow]) με αυτό το καλώδιο , στο RF της τηλεόρασης, θα δουλέψει (λογικά και πάλι στο κανάλι 36);.

off-topic: μόλις την φτιάξεις, θέλω φωτό με σεμεδάκι. Απεγνωσμένα λέμε.

kwstas79 είπε:
off-topic: μόλις την φτιάξεις, θέλω φωτό με σεμεδάκι. Απεγνωσμένα λέμε.
Μπά, θα την κρατήσω Minimal. ;D

Ακόμα στο ψάξιμο είμαι (κάτι κατάφερα), πάντως βλέπω τηλεόραση (ροή), B&W. ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back