- Πόντοι
- 118
Καλημέρα, μιας και χθες τελείωσε ένα μακρύ ταξίδι 5 μηνών, θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας!
Τη κιθάρα την αγόρασα καινούρια πριν 10 περίπου χρόνια, τα περισσότερα από αυτα τα χρόνια ήταν η μοναδική κιθάρα που είχα
ή το νο1, οπότε με εχει συντροφεύσει σε διάφορες φάσεις της ζωής μου όλο αυτό το καιρό.
Πέρυσι παρατήρησα οτι το μανίκι είναι στα όρια του σκεβρώματος, οπότε αποφάσισα αντί για επισκευή, να γίνει ένα εκτεταμένο resto-mod.
Είναι και μια ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια το δάσκαλο μου Πάνο Οικονομάκη, που δέχτηκε να την αναλάβει και να τη φέρει εις πέρας με άψογο τρόπο.
H μεγαλύτερη εργασία έχει να κάνει με την αφαίρεση του παλιού fingerboard, την εγκατάσταση ράβδων τιτανίου για υποστήριξη του λαιμού, και τη δημιουργία
καινούριου fingerboard από Brazilian Rosewood!
Έφτιαξα το harness και μετά το troubleshooting, χθες είχα την ευκαιρία πλεον να τελειώσω το σετάρισμα της.
Ηχητικά η κιθάρα έχει αλλάξει και προς το καλύτερο και προς τα εκεί που ήθελα να τη πάω, οπότε όλη η διαδικασία ήταν απόλυτα επιτυχημένη!
Παραθέτω τη λίστα με όλες τις βελτιώσεις που έγιναν:
Brazilian Rosewood Fingerboard
StewMac Titanium Neck Reinforcement Rods
Jescar 55090 Stainless Steel Fretwire
Mother of Pearl Vintage Trapezoid Inlays
ABS Creme Binding
GAS Night & Train 7 string Pickups
ABM 7-String Tune-O-Matic Bridge Bell Brass
ABM Stop-Tailpiece 7-string aluminium
Grover 502 Locking Tuners with Ivory Keystone Buttons
Gibson Gold Top Hat Knobs with Gold Inserts
Gibson Toggle Switch Washer Creme w Gold Imprint
Switchcraft Toggle Switch Tip LP Style, Amber Color
CTS 500K Vintage Audio Dimple Potentiometers, Long Shaft
Emerson Bumblebee Capacitor 0.015uf 300v
Emerson Bumblebee Capacitor 0.022uf 300v
Sprague Orange Drop Capacitors 0.001 µF
Resistances 150kΩ for Treble Bleed
Vintage Cloth Spaghetti Tubing Amber
2mm copper grounding wire.
Τη κιθάρα την αγόρασα καινούρια πριν 10 περίπου χρόνια, τα περισσότερα από αυτα τα χρόνια ήταν η μοναδική κιθάρα που είχα
ή το νο1, οπότε με εχει συντροφεύσει σε διάφορες φάσεις της ζωής μου όλο αυτό το καιρό.
Πέρυσι παρατήρησα οτι το μανίκι είναι στα όρια του σκεβρώματος, οπότε αποφάσισα αντί για επισκευή, να γίνει ένα εκτεταμένο resto-mod.
Είναι και μια ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια το δάσκαλο μου Πάνο Οικονομάκη, που δέχτηκε να την αναλάβει και να τη φέρει εις πέρας με άψογο τρόπο.
H μεγαλύτερη εργασία έχει να κάνει με την αφαίρεση του παλιού fingerboard, την εγκατάσταση ράβδων τιτανίου για υποστήριξη του λαιμού, και τη δημιουργία
καινούριου fingerboard από Brazilian Rosewood!
Έφτιαξα το harness και μετά το troubleshooting, χθες είχα την ευκαιρία πλεον να τελειώσω το σετάρισμα της.
Ηχητικά η κιθάρα έχει αλλάξει και προς το καλύτερο και προς τα εκεί που ήθελα να τη πάω, οπότε όλη η διαδικασία ήταν απόλυτα επιτυχημένη!
Παραθέτω τη λίστα με όλες τις βελτιώσεις που έγιναν:
Brazilian Rosewood Fingerboard
StewMac Titanium Neck Reinforcement Rods
Jescar 55090 Stainless Steel Fretwire
Mother of Pearl Vintage Trapezoid Inlays
ABS Creme Binding
GAS Night & Train 7 string Pickups
ABM 7-String Tune-O-Matic Bridge Bell Brass
ABM Stop-Tailpiece 7-string aluminium
Grover 502 Locking Tuners with Ivory Keystone Buttons
Gibson Gold Top Hat Knobs with Gold Inserts
Gibson Toggle Switch Washer Creme w Gold Imprint