16 STRINGS - 'MEXICO'

Haris

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Ένα ορίτζιναλ κομμάτι από πρόσφατο live των 16 Strings στο Crow Club.

Βαγγέλης Παπάζογλου - Φωνή

Σπύρος Χατζηαντωνίου - Κιθάρα

Νίκος Κουρομιχελάκης - Κιθάρα

Στράτος Αργυρίου - Μπάσο

Χάρης Κούνουπας - Τύμπανα

Μουσική, στίχοι - Σπύρος Χατζηαντωνίου

Μου θύμισε αβίαστα Firebird, πράγμα όχι παράξενο αν σκεφτείς ότι και εκείνοι είχαν grindcore καταβολές.

Ειδικότερα την εκδοχή τους στο Stranger To Himself. Πράγμα που με κάνει να κοιτάξω με συμπάθεια τελικά τον ξεκούδουνο headbanger στην αρχή του video.

Είναι δικός μας, Καρκασιανός. ? ?

Για τους λοιπούς δε θα πω. Έχω εκφραστεί παλαιότερα. (Α, μ' άρεσε πολύ το ελλειπτικό μέτρο όπου παρουσιάζεται).

Για τον φίλο μου το Βαγγέλη όμως θα πω. Φίλε έχεις ανέβει πολύ και σε μελωδικότητα και ροκ παρουσία. Μπράβο.

Ωραίο κομμάτι παιδιά.

Μου θύμισε αβίαστα Firebird, πράγμα όχι παράξενο αν σκεφτείς ότι και εκείνοι είχαν grindcore καταβολές.

Ειδικότερα την εκδοχή τους στο Stranger To Himself. Πράγμα που με κάνει να κοιτάξω με συμπάθεια τελικά τον ξεκούδουνο headbanger στην αρχή του video.

Είναι δικός μας, Καρκασιανός. ? ?
Funny you said that γιατί υποψιάζομαι ότι ο συνθέτης, παρεμπιπτόντως είναι γνωστός και ως Jazzjoker, προσπαθεί ύπουλα να μας τραβήξει προς πιο σκληρά μονοπάτια. Μας στέλνει κάτι Carcass να ακούσουμε - και καλά 'τι ωραίο κομμάτι ρε παιδί μου' - έγραψε το άσμα του βίντεο (το οποίο ομολογουμένως το πήραμε οι υπόλοιποι και του δώσαμε άλλα 10 levels καφρίλας) και άλλα τέτοια... :classic_biggrin:

Επίσης, o "ξεκούδουνος headbanger" είναι η ντράμερ των Blues Wire, που αμφιβάλω αν έχει grindcore καταβολές. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Στράτε, Νέστορα, ευχαριστούμε πολύ.

Να πάτε στο μεξικό που είναι αντίχριστοι να τα παίξετε αυτά αλήται. Εδώ ακούμε Γαϊτάνο άντε και κανά Δάκη, κοπρέντε;

Ουάου!! Πολύ ωραίοι, αλλά αναμενόμενο, έχετε μαζευτεί όλοι οι παικταράδες μαζεμένοι. Πάντα τέτοια!

Πολυ δυνατο και νομιζω οτι αν το εβλεπα απο κοντα,θα μου φαινοταν ακομα δυνατοτερο.

Γιγαντες.

Επίσης, o "ξεκούδουνος headbanger" είναι η ντράμερ των Blues Wire, που αμφιβάλω αν έχει grindcore καταβολές. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Εγω να σας πω την αμαρτια μου ουδεν εγνωριζα περι grindcore...ενα απλο σερτς μου κατεδειξε περαν πασης αμφιβολιας πως η Νικη δεν ειναι καρκασιανη :classic_laugh: ...headbanger απο κουνια βεβαια... :classic_tongue: ...απο την αλλη, της αρεσουν πολυ οι Soundgarden, ο,τι μπορει να σημαινει αυτο.

Ευχαριστούμε και πάλι κύριοι.

@ Bill: Εντάξει, δεν μαζευτήκαμε και όλοι οι παικταράδες. Εγώ είμαι o seasoned pro αλλά τα υπόλοιπα παιδιά έχουν ταλέντο και όρεξη για δουλειά και τους δίνω την ευκαιρία που νομίζω ότι αξίζουν. Θα μάθουν σιγά-σιγά... 

Μπράβο μάγκες. Πολύ ωραία παλιοροκιά.

Υπάρχει κάπου non-live να την ακούμε σπίτι μας;

(Α, μ' άρεσε πολύ το ελλειπτικό μέτρο όπου παρουσιάζεται).

Κι εμένα. Πολύ. Δίνει περισσότερο ενδιαφέρον στο κομμάτι.

Ray ευχαριστούμε. Ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει ηχογραφημένο αξιοπρεπώς μαζί με μερικά άλλα.

--------------------------------------------------------------------

Edit: Κι επειδή είμαι terminology nazi και εξυπνάκιας, δεν υπάρχει ελλιπές* μέτρο στο κομμάτι. Όλα τα μέτρα είναι πλήρη.

Αυτό που γίνεται σε κάποια σημεία που 'διπλώνει' το ριφ, είναι μια μικρή ρυθμική τράμπα (ναι αυτός είναι απόλυτα αποδεκτός μουσικός όρος, έχετε πρόβλημα; :classic_laugh: ), την οποία σκέφτηκε ο συνθέτης γιατί είναι κι αυτός εξυπνάκιας και θέλει, εκτός από grindcore, να παίξει και φιούζιον.

*Και όχι "ελλειπτικό" που έγραψε ο αγαπητός Νέστορας. (Μα να μην μπορώ να σταματήσω με τίποτα ρε πστ μου. Με έχουν αφήσει γυναίκες, με έχουν ξεγράψει φίλοι, με έχουν αποκληρώσει πλούσιοι θείοι, όλοι επειδή τους έσπαγα τα παπάρια με τους ψυχαναγκαστικούς ...ορολογισμούς μου, κι εγώ εκεί! Συνεχίζω να πρήζω τον κόσμο. Χόουπλες...).      

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back