ikon είπε:
Πλάκα πλάκα εκεί κατέληξα κι εγώ..
Να σε ρωτήσω κάτι... τα Xotic είναι πολύ θορυβώδη σε σχέση πχ με το zen?
Δεν είναι γενικά θορυβώδη τα Xotic, απλώς το Zen είναι πολύ ήσυχο. Βάσει της συγκεκριμένης σύγκρισης επομένως είναι απλά λίγο πιο θορυβώδες το BB Preamp (το AC Booster δεν το έχω παίξει).
και κάτι άλλο.. θεωρητικά (ίσως λόγω περισσότερου gain) δεν θα ταίριαζε πιο πολύ το Xotic BB preamp από το AC booster?
ρωτάω για τα συγκεκριμένα γιατί από το πρώτο ψάξιμο που έκανα σε ξένα forums, τα xotic και το zen ανέφεραν
σαν "καταλληλότερα".
Πρώτα από όλα να πω ότι όσο μου αρέσει η μουσική των Santana και το ξεχωριστό στυλ τους ανά τις δεκαετίες, άλλο τόσο δεν μου αρέσει σαν κιθαρίστας ο Carlos (με κουράζει αφόρητα και νιώθω ότι κατά 99% ξέρω τι φράση θα παίξει στο επόμενο δευτερόλεπτο - επίσης δεν αντέχω πολλές φορές το vibrato του)... βέβαια ο ήχος του και η αισθητική του δεν με απωθούν, παρά ελαχίστων εξαιρέσεων. Όλα αυτά τα λέω για να διευκρινίσω ότι αν κάποιος εδώ πέρα είχε στο παρελθόν ψύχωση με τον Santana και "αντέγραφε" τον ήχο του, ίσως καλύτερα να θες να ακούσεις αυτόν και όχι εμένα.
Στο ερώτημά σου τώρα, πάντα είναι θέμα χρήσης όπως έγραψα και στην προηγούμενη απάντησή μου. Δηλ. αν έχεις ήδη αρκετό όγκο και λίγο crunch στον ενισχυτή σου, τότε άνετα μπορείς με το AC Booster ή ένα
tubescreamer να πας εκεί που θες. Αν τώρα είσαι σε πιο καθαρές ρυθμίσεις από τον ενισχυτή, τότε ναι, Zendrive ή BB Preamp (εγώ θα πήγαινα στο πρώτο για το συγκεκριμένο ήχο που καταλαβαίνω ότι πας - και εφόσον παίζεις με Les Paul, διότι το Zendrive αγαπάει τους humbuckers, και όχι τους μονούς).
Εννοείς δηλαδή να έχω σε ένα καθαρό κανάλι ένα ac booster και αμέσως μετά το zen π.χ?
Επιστρέφουμε στο ίδιο με το παραπάνω, και απλά αναφέρω συνοπτικά τις επιλογές. Μπορείς λοιπόν να φτάσεις στο ίδιο αποτέλεσμα με τους εξής τρόπους:
i) ενισχυτής τύπου Mesa Mark σαν αυτούς που παίζει ο Carlos, καρφί καρφί, κι είσαι έτοιμος
ii) ενισχυτής με κάμποσο όγκο και να κραντσάρει, και ένα πετάλι overdrive (χωρίς να τιγκάρεις το gain του απαραίτητα, απλά να δώσει το ηχόχρωμα και την παρουσία που θες - π.χ. ίσως είναι καλύτερα να τιγκάρεις το volume του)
iii) ενισχυτής εντελώς καθαρός, και ένα πετάλι με αρκετό γκάζι... είτε distortion, είτε overdrive με το gain του να είναι προς τα πάνω και αυτό
iv) ενισχυτής εντελώς καθαρός, και 2 πετάλια που το ένα θα μπουστάρει το άλλο...
[αν το κάνεις αυτό με 2 overdrives, πιστεύω ότι ένας συνδυασμός AC Booster+Zendrive δεν θα είναι απαραίτητα αυτό που θες, καθώς είναι πετάλια με περισσότερες ομοιότητες από διαφορές - εξηγώ παρακάτω]
Εγώ
προσπαθώντας να μπω στη θέση σου, αυτό που θα έκανα θα ήταν να αγόραζα ένα πετάλι overdrive που νομίζω ότι θα μου δώσει ένα santanoηχόχρωμα όπως το έχεις στο μυαλό σου, και θα δοκίμαζα τις περιπτώσεις (ii) και (iii). Αν κατέληγα στο (ii), τέλος αναζήτησης και όλα καλά.
Αν κατέληγα στο (iii), τότε θα άρχιζα να σκεφτόμουν τι άλλους ήχους και ευελιξία πιθανά να ήθελα... αν αποφάσιζα ότι ήμουν εντάξει όπως είμαι, η αναζήτηση τελειώνει εκεί.
Aν τελικά ήθελα την έξτρα ευελιξία με ενδιάμεσα επίπεδα γκαζιών κλπ, θα αποφάσιζα να πάω στο (iv), και θα έπαιρνα ένα άλλο γκαζοπέταλλου ΑΛΛΟΥ τύπου που θα αναδείκνυε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα στο οποίο είχα φτάσει με το υπάρχον πετάλι.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν π.χ. το αρχικό πετάλι που αγόραζες ήταν ένα σκοτεινό-γλυκό overdrive, αυτό θα μπορούσε να συνεργαστεί ωραία είτε με ένα clean boost, είτε με ένα overdrive πιο open sounding... και τα 2 αυτά θα είχαν σαν αποτέλεσμα να έχεις τον ηχητικό χαρακτήρα του γλυκού overdrive αλλά με μεγαλύτερη παρουσία.
Ελπίζω να έβγαλες άκρη όπως τα έγραψα..